⬅ חזרה לאינדקס

הכנות לקראת הורדת ריבית

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 12:20
שלום לכל חברי הפורום,

אתחיל בהדגשה חשובה שאין לי כדור בדולח ואני לא יודע אם ריבית בנק ישראל תרד או תעלה ומתי זה יקרה.

אם זאת, לאור ההתפתחויות במשק להבנתי יש סיכוי לא קטן שהריבית תרד בקרוב ואולי אפילו בחדות, וזה התרחיש אליו אני רוצה להיות מוכן.

כרגע יושב לו בנחת סכום כסף שאני מגדיר כ"כרית ביטחון" בקרן כספית וכל חודש אני מוסיף לשם כ1000 ש"ח (הכרית לא "עבה" מספיק עדיין).

ועכשיו לתכלס - אם אני צופה שהריבית תרד, ואולי אפילו בצורה חדה, איזה אפיק (סולידי, לא מניות) יהנה מירידה שכזאת?

המטרה היא בנתיים לא לגעת במה שיש בקרן הכספית כל עוד הריבית יחסית גבוהה אבל להפסיק להפקיד לשם ולהתחיל להפקיד לאותו אפיק סולידי שאני מחפש במקום.

מקווה שהשאלה הייתה ברורה,

תודה רבה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 12:26
אג"ח ממשלתי עם מח"מ כמה שיותר ארוך.

כמובן שאם אתה טועה והריבית תעלה, תאכל אותה בגדול.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 12:33
תודה רבה על התגובה, השאלה היא כמה בגדול אני יאכל אותה? האם יש לי דרך לחשב בערך כמה הפסיד נגיד על כל אחוז שהריבית תעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 12:38
לטעמי, מה שאתה מנסה לעשות זה הימור. לכן, תשאיר את הכסף עד להתבהרות המצב ותקנה כרטיס לוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 12:38
בקרוב: מח"מ כפול עליית הריבית.

נניח, מח"מ של 20 שנה ועליית ריבית של 2%: תפסיד 40%
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 13:03
לא מבין את המטרה שלך.

אם המטרה שלך היא לעשות רווחים - סבבה. אין קשר לקרן חירום. לא שמים שם כסף שהוא חירום אלא כסף שהוא לטווח רחוק.

אם המטרה שלך היא לצבור קרן חירום - אל תעשה עליה שטויות וספקולציות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 14:08
אתה יכול לנעול כסף בפיקדון לכמה שנים בריבית טובה (טובה בהינתן שירדה הריבית)
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 14:13
יכול להגיד על עצמי שהקרן חירום שלי באפיק צמוד למדד (קרמבולה במזרחי) עם מימוש מידי

זה עונה לי למטרה של קרן חירום זמינה מידית + שמירת ערך הכסף

עיסוק בריביות כאלה ואחרות מעבר לכאב ראש הוא לא ממש משהו שתרוויח ממנו כי גם ככה אתה מדבר על סכומים נמוכים

100K לשנה על הפרש של 1 אחוז ריבית זה 1000 שקל בשנה

נניח והפריים יחתך בחצי אז 3000 אלף שקל שנתי

דבר נוסף להתחשב בו שעל ריבית משלמים מס 15-25 אחוז מהרווח הנומילני

כלומר שמת 100K בפקדון או קרן כספית שנותנת 4 אחוז תשואה שנתתי, ובזמן הזה המדד עלה ב4 אחוז

אז בפעול הפסדת 1 אחוז מערך הכסף שלך על מיסים

כלומר אתה צריך שהאפיק שאתה מתכנן יהיה בתשואה עודפת של מעל 25 אחוז מעליית המדד לפחות אחרת אתה מפסיד
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2023 15:20
אני רוצה רק להציג את התזה ההפוכה של היפר אינפלציה

אחרי הניצחון הגדול על החמאס והדחתה של ממשלת המשיחיים סביר להניח שיחזרו לארץ ההשקעות , סה"כ זה מדינה שיודעת לייצר הייטק וסטארטאפים

נחזור למשכורות מאוד גבוהות בהייטק , שבתורם יתמכו באינפלציה ..

כרגע סליקות האשראי ירדו ב30% לפי נתון ששמעתי ,לאף אחד אין מצב רוח למסעדות מועדונים וטיולים כשאחינו נלחמים ברצועה.

אחרי זה , כל הכסף הזה יצא החוצה והעסקים ידעו לעשות ניצול ציני ולעלות מחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 05:55
״רווח״ מירידת ריבית הוא בעצם לדאוג שהכסף שלך יהיה במכשיר בריבית הנוכחית לפני שהיא יורדת לאורך זמן, ככה שבזמן שכולם מקבלים 2% אתה עדיין תקבל 5%

כמו שרשמו אפשר לעשות את זה באמצעות פיקדון או אג״ח עם ריבית קבועה. הסיכון הוא הפסד תשואה אלטרנטיבית/שחיקת הכסף ריאלית במקרה שאתה טועה והריבית לא תרד, כי אז אתה תקוע על ריבית 5% בזמן שכולם מקבלים כבר 7% על הכסף שלהם

בדיוק כמו במניות, למה ריבית השוק לא מספיק טובה לך ואתה מנסה לתזמן את השוק כדי לקבל אחת טובה יותר?

נ.ב

קרן כספית היא בעצם קרן אגח עם מחמ מאוד קצר אז במקרה של ירידת ריבית אתה תהנה מרווח קטן לתקופה קצרה