⬅ חזרה לאינדקס

משרה ראשונה בתחום לא כזה מעניין ובתנאים לא מצויינים

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 14:15
שלום לכולם

אני בוגר תואר שני ביולוגיה ומדעי הניתונים, ולאחרונה מצאתי משרת freelance בחברה. החברה חוקרת ומתעסקת בתחום מעניין מאוד והיא מצליחה ועם שם טוב, אך המשרה לא קשורה בדאטה סיינס, ועם מלא עבודה שחורה. בנוסף, השכר לא יהיה גבוה (אני מוגבל בכמות השעות בחודש) ואני לא מקבל תנאים והטבות של עובד חברה (כי, פרילנס).

החלטתי ללכת על זה כדריכת רגל ראשונה בשוק, מצב השוק לא טוב עדיין וכבר היגשתי מלא קורות חיים ולא חוזרים אלי, אז אולי זו הזדמנות להכיר אנשים, להתחיל איפשהו ומשם להתפתח. אבל בכל זאת אני חושש שזה ירחיק אותי מהתחום שאני באמת רוצה להתעסק בו, שהוא דאטה סיינס וניתוח דאטה, שם התנאים הרבה יותר טובים, השכר יותר גבוה והעבודה עצמה יותר מעניינת ופחות שוחקת.

לדעתכם זה מקובל ונורמלי שמשרה ראשונה היא לא בתחום שרוצים, ולא בתנאים הכי טובים? אני פשוט מהסס ולא סגור על זה ב 100% ..
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 14:25
משרה ראשונה לא בתנאים הכי טובים ובשכר הכי טוב זה כמובן מקובל ונפוץ, בטח במצב השוק הנוכחי. לא תמיד אפשר לקבל בדיוק מה שאתה רוצה על ההתחלה. השאלה החשובה היא האם המשרה הנוכחית תיתן לך ניסיון רלוונטי (אפילו באופן חלקי)? מיומנויות שיעזרו לך בתחום שבו אתה כן רוצה לעסוק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 14:30
אם אתה לא הולך ללמוד ולרכוש ניסיון בתחום שאתה מעוניין לעסוק בו, אז אין לך מה לצפות שזו תהיה "דריסת רגל בשוק".

תנאים לא טובים זה מילא, אבל אם גם העבודה לא קשורה לתחום שלמדת - זה כבר דגל אדום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 15:43
הפרויקט הראשי הוא בגדול עבודה רפטטיבית, אך הם כן אמרו שרוב הסיכויים הם יצטרכו גם עזרה בפרויקטים של דאטה סיינס (אמרו שזה תלוי בקצב בו אני עובד), ומי שהיתה לפני במשרה הזו קיבלה משימות כאלה.. אך מה שיש להם ברגע זה, זה לא דאטה סיינס.

העבודה זה תיוג ניתונים, זה לא ניתוח אלה יותר להבין מאיפה הגיעו הניתונים, כמות, סוג, איזה פיצ'רים, ודברים כאלה.

חשבתי במקביל אני יכול לעשות פרויקטים לבד כדי ללמוד ולחזק כלים רלוונטים לתחום, לעשות פרויקט משמעותי בפייתון וSQL לדוגמה.. ואם אני כבר עובד בחברה זה יהיה יותר קל להשתלב בתחום.

מה דעתכם ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 16:14
לא יודע לגבי הבטחות כאלה של "בטח, אנחנו עוסקים גם בזה" ו"כמובן, נצטרך את עזרתך גם בזה". לפעמים זה מסתכם בהבטחות של ראיון עבודה, כדי לפתות שתבוא.

זה יכול להיות נכון, ובאמת תקבל כאלה. זה הימור.

ככל שיש יותר נפח עבודה והיא יותר שחורה, והם גם מגייסים אליה, סימן שיש הרבה עבודה, הסיכוי הריאלי שתסיים הכל בזמן ותתפנה לשבת על משימות אחרות בנחת, פוחת.

שוב, אני לא יודע מה באמת יהיה בסופו של דבר, לא ממליץ כלום. לפעמים כן קל יותר להשתלב כשאתה כבר בתוך המערכת, אבל צריך להיות מאוד דוחף. יהיה לך כוח?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 16:16
יש לך אופציות טובות יותר?

אתה צריך את המשכורת?

הכל תלוי במה האלטרנטיבות.

אני חושב שעבודה מחפשים מתוך עבודה ועדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ.

תתחיל לעבוד, תצבור ניסיון רלוונטי (תמיד אפשר ל"שדרג" את מה שעשית בפועל בקו"ח), במקביל תחפש משהו יותר טוב עד שתמצא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 16:44
מי רוצה לעבוד עם מידע? אני!

מי מוכן לנקות מידע? ... צרצרים...
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 17:34
@ביולוג ירושלמי
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 23:13
מציע לך להישאר. זו החלטה נכונה מאוד להפגין מחויבות למקום עבודה, במיוחד בתחילת הקריירה. וזו לא עבודה עד כדי כך רחוקה ומנותקת מהשאיפה שלך, לפי התיאור (לא הלכת להיות מנעולן או אדריכל נוף).

אם באמת זו שהייתה בתפקיד לפניך קיבלה משימות כאלו אז כדאי לך לחתור אקטיבית לקבל את המשימות האלה - להציע לעזור בהן, להקפיד על קצב עבודה טוב וכו'.

זה לגמרי נורמלי לא לנחות במשרת החלומות ביום שאחרי התואר. וגם לא שנה אחרי.

ועוד לא דיברנו על המצב שתיארת - היעדר הצעות עבודה אחרות, על רקע המשבר הכלכלי שבא עלינו לטובה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2023 08:32
מה האלטרנטיבה עד שתמצא עבודה אחרת? לשבת בבית לשחק במחשב?

קח את העבודה, תמשיך תוך כדי לחפש משהו יותר טוב, וכשתמצא תחליף בלי להתלבט.

עבודה שחורה? אתה שוטף שם כלים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2023 07:35
אם תהיה לך עבודה שוטפת עם אנשים שהם כן בתחום שאתה רוצה אז אני אישית הייתי הולך על זה ומנצל את המשרה הזו כדי ללמוד במשך שנה-שנתיים. הסיכון היחידי שאני יכול לראות זה שתתרגל למשרה הזו ויהיה לך לא נוח לעזוב