⬅ חזרה לאינדקס

יזמות וסולידיות - איך מסתדר?

🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 12:21
הי

אני כיום פרילנסרית אך לא בעלת עסק -כלומר אני נותנת שירותים. אני יזמית בנשמה ויום אחד בטוח ארצה ללכת על משהו יותר גדול ממיזמים קטנים שאני עושה כבר כיום.

איך אפשר ליישב את התפיסה של פרישה מוקדמת ועצמאות כלכלית עם מהלך של להשקיע כסף שחסכתי בעמל רב במיזם שאולי יצליח ואולי לא??
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 12:57
:FFF

Friends

Fools

Family

בד״כ כייזמית את חייבת לסכן משהו, אבל כדאי מאד שהסיכון שלך יהיה תחום היטב. למשל לסכן הכנסה אלטרנטיבית ע״י זה שאת עובדת ללא שכר על מיזם שלך זה תחום ע״י ההכנסה שיכולת לקבל מעבודה ובד״כ לא יותר מדי (כתלות בכמה זמן את עובדת על המיזם).

אבל לסכן הון אישי כהשקעה במיזם זה כבר דבר אחר, וצריך לקחת בחשבון שרוב המיזמים (כנראה 99% בשלב כזה בפאנל) נכשלים. בתור מי שמנהל את הכסף של עצמך, אתה צריכה להסתכל על איך ואיפה את משקיענ את הכסף כחלק מהאסטרטגיה הרחבה שלך, מה שעבור רוב האנשים בד״כ אומר לשים בהשקעות בסיכון גבוה מאד חלק קטן
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 13:30
בלי סיכון אין תשואה.

שמרי לעצמך מספיק כסף להתמודד עם אובדן ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 14:50
זהו שאם אני מסתכלת על השקעת הון עצמי בעסק כחלק מהאסטרטגיה הרחבה, אפילו סכום לא גדול של נגיד 50,000, אני פשוט לא אעשה את זה. בגלל שיש סיכון. אבל היות ואני מאמינה שיום אחד זה כן יקרה, חשבתי להתייעץ אולי מישהי/ו כבר עשה זאת וחשבו על הנושא.. אולי להקטין את אחוז המניות בתיק כדי לשמור על אותה רמת סיכון סהכ? סתם דוגמה
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 15:45
אני עשיתי זאת וכרגע אני בשלב החדירה וצבירת נתח שוק

הקצבתי סכום של 200K לשנתיים, הכסף לא מיועד לשום מטרה שוטפת והוא זמין (לא ממליץ להשתמש בכסף שלא זמין)

בניתי תקציב מסודר ומפורט על כל מרכיבי ההוצאה לאחר שיקלול כל הגורמים הרלוונטים

אספתי נתונים (על השוק), קבעתי יעדים (של מכירות), פועל לפי התכנית ולא סוטה ממנה בשקל ומנסה לחסוך את התקציב כמה שיותר אם מתאפשר (אם לא, אז זה עלול לפגוע בצמיחה האורגנית)

עד שהתחלתי לקרוא את הפורום לעומק לא החשבתי את זה כחלק מתיק ההשקעות (שלא היה קיים) אלא בפרנסה לעתיד (משכורת ודיבידנדים)

מיותר לציין שהמטרה היא למכור נתחים בעוד כשנה שנתיים ולהקדים את הפרישה משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 16:20
כמו שכתבתי קודם - בלי סיכון אין תשואה.

אם את מפחדת מסיכון - אז הכסף לתוכנית חסכון, צמוד למקמ.

אם את מוכנה להסתכן X - מה ההבדל בין X מהכסף במניות ל-X מהכסף בהשקעה בעסק?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 17:55
כמו ההבדל בין להשקיע את הכסף שלך במדד מניות עולמי שכולל אלפי או עשרות אלפי חברות, לבין השקעת הכסף בחברה אחת בודדת (שנבחרה באקראי או בחוכמה, לא משנה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 18:24
ראוי לקחת בחשבון את שיעור העסקים הקטנים והסטארטאפים שמצליחים.

מצד שני... [הכנס קלישאה על חרטות סיכונים מוות ואומץ]
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 18:38
אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור ביצה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2017 19:13
שותף מקטין את החלק שאת מסכנת. שותף פסיבי ששם הון מול ההון האנושי שלך, מקטין עוד יותר את הסיכון לכסף שלך.