⬅ חזרה לאינדקס

השקעה ב-ETF אירי במט"ח בסכום ניכר והמרת מטבע

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 10:10
אם יש ברשותנו קרן אירופאית מנוהלת שרכשנו ביורו בסכום ניכר מאוד דרך בנק לאומי, וכעת ברצוני להפטר ממנה ולרכוש ETF אירי (סטייל IWDA), מה הדרך הנכונה לעשות זאת בעלות הנמוכה ביותר?

האם נכון להשאר ביורו ולקנות את ה-ETF דרך בורסת אמסטרדם?

בגלל המצב של היורו הייתי מעדיף לרכוש בדולר דרך לונדון, אבל בסכומים כאלו נראה לי שנאבד סכום רציני על המרת מט"ח, בעצם הבנק בטח יחייב אותנו להמיר קודם מיורו לשקל ואז משקל לדולר, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 10:31
אין קשר בין זה שהקרן נקובה ביורו לבין ״המצב של היורו״.

זה כמו לדאוג לשווי מטיל זהב שקנית ביורו בגלל המצב של היורו.

לגבי המרה זה יעלה לך סדר גודל של חצי אחוז לפחות לכל כיוון (כולל עלות סמויה של מרווח שער) לכן רצוי להמנע מהמרה ככל הניתן. כנ״ל לגבי עלות קניה מכירה - להתמקח.

אם הסכום של העמלה / המרה יוצא כואב מדי, תמיד אפשר להעביר את הנייר ל-IB למכור להמיר לקנות שם ואז במידת הצורך להחזיר את הנייר לבנק אם רוצים. זה סחבת ביורוקרטית אבל יכול לחסוך אלפי שקלים או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 10:37
IWDA נסחר ביורו. אין שום סיבה לעשות המרה לדולר לנייר כזה.

בעמוד של ishares ניתן לראות איפה נסחר כל נייר ומה הטיקר שלו באותה בורסא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 12:55
@adamshalev אני לא מבין את ההשוואה למטיל זהב. אם אני מסתכל על השקעה לטווח רחוק של 15-20 שנים ועתיד היורו כרגע נראה עגמומי, לא עדיף לי להעביר לדולר לפני שאני רוכש את הקרן? הרי התמורה הסופית שאקבל תושפע גם מן המטבע בו אני רוכש.

האם אני צודק בהנחה שאצטרך להמיר קודם מיורו לשקל ואז משקל לדולר? 1% על המרה לכאלו סכומים זה המון כסף.

באשר לעמלת סחר ק/מ אנו בתנאים של 0.1% בבנק והיא אכן תצא לא מעט לעיסקה זו, לא מאמין שאפשר להשיג תנאים טובים יותר אלא אם עוברים לברוקר.

@Penguin בבורסת לונדון הנייר נסחר בדולר, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 13:16
אם הבנתי את עמדתו של @adamshalev , כוונתו היא שערך הסחורה בה אתה משקיע לא מושפע מהמטבע בו היא נקובה.

אם זה מטיל זהב, קרן אירית או שק אורז - ברגע שתקנה אחד מהם באירו וערך האירו יירד, נכס הבסיס עדיין לא מאבד מערכו. שק אורז שעולה 10 שקלים וכוח הקניה של השקל יורד עדיין שווה אותו הדבר. פשוט כשתמכור אותו תקבל תמורתו יותר מ-10 שקלים, כי יידרשו יותר שקלים כדי לגלם את השווי המקורי של עשרת השקלים לפני פיחות המטבע.

בדוגמה מספרית: קנית IWDA כשהדולר והאירו זהים (4 ש"ח). קנית 25 יחידות שעלות כל יחידה 1 דולר/אירו. עלה 25 דולר/אירו.

למחרת האירו נחתך בחצי.

אם תמכור הכל, כמה תקבל?

בדולרים - 25.

באירו - 50.

השווי נותר זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 13:18
בלונדון כן. דולר ופאונד בריטי.

אני אישית קניתי ביורו באמסטרדם.

כמו @adamshalev הסביר.

לא איכפת לך מה יהיה עם יורו.

נניח אתה קונה מטיל זהב. הוא נסחר ביורו ובדולר. לאחר הקניה מה שיש לך זה מטיל זהב. נניח ביום הקניה יורו ודולר שקולים, כלומר קנית אותה כמות של זהב ביורו/ דולר.

נניח בעוד שנתיים יש פיחות בשער היורו והיחס הוא דולר אחד שווה 2 יורו, ושווי מטיל זהב לא השתנה בדולרים. אז תוכל למכור מטיל זהב ולקבל אותה כמות דולרים או פי 2 יורו.

אתה לא משקיע ומחזיק יורו אלא נייר ערך הנסחר בדולר או ביורו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 14:24
@milx

רק אם אתה מחזיק קרן מגודרת ליורו אז אתה מושפע גם משווי היורו.

IWDA היא לא קרן מגודרת לשום מטבע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 14:42
הממ אם קניתי ב-25 יורו כששווי המטבע 4 ש"ח, אז זה עלה לי 100 שח נכון?

למחרת שווי המטבע נפל בחצי ושווה כעת 2 ש"ח, לי עדיין יש 25 יחידות ביורו, ואם אני פודה אותן וממיר לשקלים אז אני מקבל 50 שח, לא 100 שח.

או שמה שאתם אומרים בעצם שערך הקרן לא הושפע מירידית המטבע וכעת יש לי 50 יורו ביד במקום ה-25?

אז בעצם זה נכון גם לקרן הנוכחית שלנו שנקנתה ביורו (בהנחה שהיא לא מגודרת) כשהוא היה הרבה יותר חזק לפני איזה שלוש שנים, אני בעצם אמור לקבל את הפרש השווי מגולם בקרן. אני בכלל רואה בלאומי את היתרה בשקלים ואין לי מושג איך השווי הזה מחושב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 15:03
מה שאני אומר זה שמה שיש לך ביד הן יחידות של הקרן, לא מטבעות אירו.

לכן, בדוגמה שנתת, כשתבוא לפדות את 25 היחידות שלך, מחיר השוק שלהן (עבורו תמכור אותן) יהיה פי 2 ע"פ שער האירו המעודכן, שכן יידרשו פי שניים מטבעות אירו כדי להגיע לערך אותו ייצגו לפני יומיים 25 מטבעות אירו.

כך שתקבל עבורן 50 אירו, או 100 שקלים בהתאמה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 16:13
טוב לדעת! עד עכשיו לא הייתי מודע לזה. אז באמת אין לי סיבה להמיר לדולרים ואין חשש לקנות ביורו באמסטרדם.

אם אני מעוניין לקנות את הניירות האיריים דרך IB אז הדרך הכי נכונה היא לדרוש מלאומי להעביר את הקרן האירופאית הקיימת לשם ורק אז למכור אותה, נכון? התמורה תתקבל ביורו ב-IB ואז אוכל במקום לקנות את IWDA דרכם.

אחרת אם אמכור אותה בלאומי אצטרך להעביר לסיטיבנק מט"ח לחו"ל וזה בטח לא זול.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 16:17
בדיוק.

להעביר ל ib את הקרן.

למכור אותה ואז לקנות מה שתרצה.

שים לב זה יהיה כרוך בבירוקרטיה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 20:06
לא הצלחתי להבין מהפירוט באתר שלהם כמה יעלה לי ב-IB לקנות את IWDA דרך בורסת אמסטרדם, מישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 20:11
ב IB ישירות זה יעלה 0.1% מגובה העיסקה, מינימום 4 יורו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 20:24
אז אם בלאומי זה עולה לי אותו דבר אין סיבה למהר לעבור ל-IB כרגע (פרט לחסכון בדמי ניהול)
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 03:07
אבל זה לא.

בנוסף בIB יש תקרה על העמלה בסך 29 יורו, כלומר יתכן וזה יהיה פחות מ0.1%
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 03:21
אוקיי, אם יש תקרה של 29 יורו זה אכן הרבה פחות מה-0.1%.

@Penguin מה הבירוקרטיה עליה מדובר להעברת הנייר מלאומי ל-IB?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 06:42
צריך לשאול את לאומי.

לכל הפחות ידרשו ששני החשבונות יהיו על אותו שם וכתובת בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 10:16
אשמח לדעת את המסקנות והאם לאומי רגיל ולאומי טוטאל באותו המסלול הבירוקרטי