⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעתכם לגבי תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 13:19
שלום, לכולם...

אשמח לקבל חוות דעת לגבי תיק ההשקעות שלי. אני בת 40, עצמאית כרגע. עד לפני 3 שנים הייתי שכירה והיו לי קרנות השתלמות ופנסיה בדמי ניהול נמוכים מאוד מטעם הארגון בו עבדתי (מאידך, גם התשואות היו נמוכות בהשוואה לקרנות אחרות). לפני 3 שנים הפכתי לעצמאית ואז נאמר לי שעלי לפתוח קרן פנסיה והשתלמות חדשות. הלכתי ליעוץ פיננסי בחברה גדולה ולפי יעוצה ביצעתי את השינויים הבאים: העברתי את קרן ההשתלמות השכירה לבית השקעות אלטשולר שחם ופתחתי קרן חדשה בילין לפידות. העברתי את קרנות הפנסיה וגמל שהיו לי לבית השקעות אלטשולר שחם, ופתחתי גמל חדשה ב- IBI. כל השינויים הנ"ל היו למסלולים "כלליים", ובדמי ניהול של 0.8%. כעת, אחרי שלמדתי יותר את הנושא, אני מעוניינת לעבור למסלולים פאסיביים, כפי שמציעים לאחרונה בבתי ההשקעות. התמהיל עליו חשבתי:

השתלמות - להעביר קרן שכירה (לא פעילה) ל- IBI פסיבי: שליש למסלול מחקה SP500, שליש למסלול מחקה מניות חו"ל (50% סנופי, 30% EUROSTOXX, שווקים מתעוררים 13%, מדד ניקיי 7%), שליש למסלול פסיבי אג"ח ממשלת ישראל.

להעביר קרן עצמאית (פעילה) לאינפיניטי: 60% מחקה מדד MSCI ALL COUNTRY, ו- 40% מחקה אג"ח ממשלתי+קונצרני.

גמל - להעביר חלק מהכספים לאינפיניטי, באותו תמהיל כמו ההשתלמות.

להעביר את שאר הכספים ל- IBI באותו תמהיל כמו ההשתלמות.

דמי ניהול שמציעים לי ב-IBI ובאינפיניטי הם 0.5% על מסלולים פסיביים.

שאלות: א. האם התמהיל נשמע הגיוני?

ב. האם עד כמה שידוע לכם ניתן לקבל דמי ניהול נמוכים יותר מ-0.5 בבתי ההשקעות הנ"ל או באחרים?

ג. עדין מתלבטת לגבי ילין לפידות - כבר עשור שמצליח להשיג תשואות הרבה יותר גבוהות מהמתחרים..יש לו מסלול מנייתי חדש (אקטיבי) שעשה תשואה של 9% ב- 2016.. למרות דמי ניהול גבוהים, האם כדאי לעזוב בית השקעות זה?

תודה רבה לכל עצה שהיא...
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 15:43
קרנות השתלמות את יכולה גם להעביר לניהול עצמי IRA. אפשר להשיג דמי ניהול של כ0.25% ויש לך שליטה מלאה בלבחור איזה קרנות פסיביות תקני.

התמהיל הגיוני אבל רק את יודעת אם זה מה שאת צריכה. יש אנשים שמעדיפים בקרנות ההשתלמות להשקיע רק במניות עקב הטבת המס ואת האגח לקנות בחשבון ממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 17:12
הי אדם, תודה על התגובה.. חשבתי על IRA אבל בגלל שאני משקיעה חדשה יחסית (רק שלוש שנים) אני לא סומכת על עצמי לגמרי. לא חוויתי עדיין נפילת שווקים רצינית ולא יודעת איך אגיב. לא רוצה שכל חסכונותי הפנסיוניים יהיו תלויים בהחלטה שגויה שאעשה בעתות משבר (או בכלל). בינתיים "מתגלחת" על תיק השקעות פרטי שיש לי ונראה איך זה ילך. לגבי להשקיע במניות בחשבון פטור ממס - מבינה את ההגיון, אך א. נראה לי מסוכן מדי להשקיע 100% במניות בחשבון כלשהו - אם יהיה שוק דובי בדיוק בשנים שאצטרך אך הכסף? ב. בניגוד לדעת המשקיעה קראתי בספרים שדווקא כדאי להשקיע אג"ח בחשבון פטור, כי ממילא התשואות עליו נמוכות, אז אחרי מס לא יישאר מהן כלום.. בקיצור, דילמה :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 18:20
ראש לשועלים. אין שום הבטחה שהוא ימשיך, אבל את דמי הניהול הוא יגבה בכל מקרה.

רק לשם השוואה ה-sp500 עשה 12%

התיק שלך נשמע טוב וסולידי.

הייתי שואל את היועץ למה הוא ממליץ לפצל את התיק בין בתי השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 18:47
ההמלצה לשים אגח במסגרת פטורה ממס מגיעה בדכ ממשיקעים אמריקאים שחוקי המס שלהם שונים ולכן מערכת השיקולים שלהם שונה.

בישראל את תשלמי אותו אחוז מס על רווח מקרן אגח כמו על אווח מקרן מניות. כיוון שלאורך זמן צפוי יותר רווח ממניות יוצא שבנטו כסף מהכיס תשלמי יותר שקלים על המס של המניות, לכן עד כמה שניתן רצוי לנצל את המסגרת הפטורה ממס עבור אחזקת מניות.

את צריכה לחשוב על כל המסגרות שלך (חשבון ממוסה, חשבון פטור ממס (קהש עד התקרה), חשבון עם דחיית מס (קהש מעל התקרה), חשבון פנסיוני וכד) כתיק אחד ולתכנן את הקצאת הנכסים בהתאם. זה פחות משנה אם אחד מהחשבונות הללו הוא 100% מניות או לא מבחינת החשיפה של התיק הכולל שלך.

לגבי לסמוך על עצמך - לבחור לעבור למסלול פסיבי שאת יודעת את הרכב הנכסים המדייק שלו (כפי שפירטת) שקול לחלוטין ללרכוש את אותם נכסים בחשבון IRA רק שדמי הניהול יהיו נמוכים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 19:21
לגבי פיצול בין בתי ההשקעות - רעיון שלי. א. חושף אותי למדדים שונים בשני בתי ההשקעות. ב. מפחית סיכון שבית השקעות אחד יקרוס ויפשוט רגל וכל הכספים שלי ייעלמו...

לגבי חוקי השוק האמריקאיים - אכן, כל הספרים נכתבים ע"י משקיעים אמריקאיים וקשה לי לדעת האם ליישם את התובנות שלהם אחד לאחד..למשל: תמיד מבדילים בין מניות domestic למניות בינ"ל, ונותנים בתיק משקל יתר למניות domestic. האם עבורי הכוונה למניות ת"א?? הרי כל הסנופי, MSCI וכו' זה השקעה 100% במניות בינ"ל מבחינת הישראלים...זה נכון שעלי להסתכל על כל התיק מבחינת הקצאת נכסים. פסיכולוגית אשן יותר טוב בלילה אם יהיה לי פיזור מאוזן בכל חשבון ולא 100% מנייתי. מוכנה לספוג את ההפסד מבחינת מיסוי כדי לשמור על שקט נפשי. בכל אופן, מקצה אחוז גבוה יותר למניות בהשתלמות ובגמל מאשר בתיק הממוסה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 19:40
אם זה פסיבי זה לא באמת משנה. בכל מקרה גם אם את בפסגות את יכולה לקנות קרנות של מיטב-דש לצורך העניין.

לכספים מושקעים אין סיכון כזה. הם מוחזקים בנפרד בנאמנות.

ממש לא!!!!

ארה"ב טוב גם לך ולכל משקיע פסיבי. למרות שבתור אנשים שגרים בישראל זה לא באמת נוראי להחזיק פשוט את כל העולם לפי המשקל האמיתי של כל מדינה (צריך רק לראות איך עושים את זה באיזה נייר וכו')

הכי חשוב ומנצח כל טיעון לתשואה עודפת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 19:50
נראה לי שיש חפיפה מסויימת - 1/3 סנופי + 1/6 סנופי. מה היה השיקול? אם יש לך העדפה למחקה S&P 500, אז למה חלוקה כזאת ולא 50% סנופי 50% אג"ח? אגב, נדמה לי ש-IBI במסלול מחקה מניות עולמי לא מחוייבים לחלוקה הזאת אלא יש להם טווח תנועה בין המדדים השונים.

אני בהחלט מבינה את ההתלבטות שלך לגבי בתי השקעות שהוכיחו עד היום ביצועים מצויינים ומחייבים בדמי ניהול גבוהים. תזכרי שעל גובה דמי הניהול יש לך יכולת להשפיע, על תשואות עתיד - רק לכדור הבדולח תשובות מה יהיה....
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 20:16
יעקב, האם כספים שמושקעים בקופות גמל והשתלמות של בית השקעות מסוים מוחזקים בנאמנות? או שרק IRA?

שפרה - אכן יש חפיפה, אבל בגלל שאני מפחדת כרגע מ- IRA אני תלויה במסלולים הפסיביים של בתי ההשקעות ואין לי יכולת גבוהה לתמרן..רציתי לגוון בין מדדים שונים אך לתת משקל יתר לסנופי. לא רוצה להשקיע רק בסנופי כי מעדיפה לפזר ולהגן על התיק אם הסנופי נופל. לפי מה שהבנתי הסנופי כיום בתשואות שיא ויכול בקרוב לרדת...כמו כן מגדיל לי חשיפה מעבר לשוק האמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 23:31
יש קרנות ש"עשו" שלוש ספרות ספרות בשנה האחרונה. לא מומלץ.

1+
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 07:08
אמור להיות.