⬅ חזרה לאינדקס

הטבות מהאוניברסיטה למשרתים בכוחות הביטחון

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2023 22:33
היי חברים,

אני קורא ותיק שממעט להגיב אבל זקוק לעזרתכם. גם לא מצאתי פורום מדויק יותר לשאלה הזו.

בימים אלה האוניברסיטאות והמכללות בארץ מגבשות סוג של "חבילות הטבות" לסטודנטים שמשרתים במילואים במלחמה, שעלולים להיפגע אם הסמסטר יתחיל והם עדיין יהיו בשירות פעיל. למשל - הסטודנט לא יצטרך לשלם שכר דירה במעונות, יקבל סכום כסף מסוים, יקבל שעות תרגול להשלמת החומר וכו' וכו'. ועל כך - מגיע למוסדות להשכלה גבוהה הרבה הערכה, ללא ציניות.

מה אמור לעשות סטודנט, שגם עובד בכוחות הביטחון האחרים (מהמשטרה ועד שב"כ, שב"ס ואחרים), ונדרש בימים אלה להגיע למשמרות בעבודה מעל ומעבר לימי שגרה בגלל המלחמה?

בחלק ממקומות העבודה האלה קיים הסכם עם צה"ל שהעובד לא יתייצב לצו 8 כי התרומה הביטחונית שלו גבוהה יותר במשרת הסטודנט, ובמקרים אחרים הסטודנט סתם לא קיבל צו 8, אבל בהחלט תרם תרומה ביטחונית חשובה וחריגה - לפחות באותו רמה כמו משרתי מילואים, ולפעמים כנראה אפילו יותר ממילואימניקים מסוימים.

לא שזו תחרות, אני רק אומר שכולנו מתאמצים לתרום במקום האפקטיבי ביותר עבורנו.

שמעתם על מישהו בסיטואציה הזו שכבר קיבל הכרה ממוסד הלימודים שלו על העבודה הביטחונית במהלך המלחמה, למרות שלא מדובר במילואים? באיזה מוסד לימודים זה קרה? איזה מסמכים דרשו ממקום העבודה?

נ.ב.: חייב להודות שבאיזשהו מקום אני מרגיש "חוסר נעימות" על עצם השאלה. אנשים בחוץ עוברים גיהינום ואני חושב על איך למצות זכויות. אבל באמת לא מדובר בעקיצת כספים ללא הצדקה, אלא כאמור בעקבות עבודה ביטחונית חריגה במלחמה שנחתה עלינו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2023 00:41
תראה, בגלל שאתה מקבל שכר ולא "מתנדב" אז מה מצבך שונה מכל סטודנט שנניח מנסה למלצר עכשיו ואפילו הוציאו אותו לחלת? אתה למעשה במצב אפילו יותר טוב. אתה צריך אולי באמת להסביר למקום העבודה שאתה עובד X שעות (ושוב, אתה מקבל יותר שכר על העבודה, לא?) ובגלל האוניברסיטה לא תוכל להתחייב למעל X לכשיתחילו הלימודים, אבל אתה עלול לחשוף את עצמך לפיטורים ובלאגן.

הסיבה שהאוניברסיטה מסייעת לאלו בצו 8 היא כנראה שילוב של להראות שהם נאמנים למדינה (זה פרסום חיובי כזה וזו סיבה לקבל תרומות ותקציבים. אם אתה שואל אותי אין שום סיבה בעולם שאונבירסיטאות יתנו משכורות/מענקים לחיילים וזה תפקיד הצבא/המדינה/הממשלה/ביטוח לאומי. כמו שלא תפקידם לתת קצבאות וכדומה) והעניין שהסטודנטים הנ"ל כנראה לא מקבלים מספיק כסף על הצו 8 (זה עבודה 24/7 וסיכון חיים ומקבלים איזה 9000 לחודש שזה בדיחה עצובה) כי למדינה אין/לא רוצה לתת כסף (זה כבר הרבה זמן שבשירות חובה אפילו לא נתונים שכר מינימום כי כנראה זה לא חשוב מספיק). הם לא יכולים להחליט שהם רוצים להפסיק את הצו 8 כי זה לא עבודה אלא "גיוס" (שזה עבודת כפייה במונחים יותר נכונים כי יש סנקציות פליליות אם לא רוצים נניח להתייצב לצו 8), לכן מן הסתם האוניברסיטה באה לעזור. ממה שהבנתי זה ממש לא מצבך שכן אתה מועסק ויכול כל זמן שהוא להתפטר/להתמקח על השכר/שעות/תנאים כמו כל סטודנט אחר.

למרות שזה נראה לי מאוד "חריג" (אני אישית חושב שזה מאוד חצוף), הכי קל זה לפנות לאוניברסיטה ולשאול. משהו בסגנון:

"בימים אלו כולנו תורמים לחברה הישראלית. חלקנו תורמים לשירותי מנגנוני הביטחון שאינם דרך צו 8 כי צה"ל רואה שתרומתנו הביטחונית חשובה ביותר בתפקידנו הנוכחי. הדבר מלווה במשרות נוספות [תוסיף מלא דברים כאן] ומקשה על לימוד סדיר לכשיתחיל וכן מלווה באותם קשיים של המשרתים בצו 8. אנו מעריכים מאוד את תרומתה וסיועה של האוניברסיטה לאלו שגויסו בצו 8, אך עם זאת אנו מרגישים שאין לנו סיוע מצידה לקשיינו הספציפיים, למרות תרומתנו הביטחונית [להוסיף מלא דברים למה זה כל כך חשוב]. רצינו לדעת האם יתגבש מתווה של האוניברסיטה לסייע גם לסטודנטים שבמשמרות ב[גוף ביטחוני לאומי] או מלגות על התנדבות/עבודה שם. תודה רבה על כל סיוע שנתתם ועל השאיפה הבלתי מתפשרת לעזור לחברה הישראלית."

לאם לא יענו, אז אתה יכול ללחוץ על הצבא לגייס אותך בצו 8? ואז תהיה זכאי לאותם תנאים, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 12:07
לדעתי זה לגיטימי לגמרי.

אמנם נכון ש:

אבל אם כבר האוניברסיטה רוצה לעשות יח"צ של תרומה לביטחון, אין שום סיבה להפלות (כן, להפלות) את עובדי מערכת הביטחון האחרים.

הם לא ילדים בגן שמציירים ציורים רק לחיילים במקום לשוטרים, סוהרים, מכבי אש, עובדי ביון וכל השאר.

אם אנחנו באמת רוצים לתגמל את התורמים לביטחון המדינה - מה זה משנה אם הם לובשים ירוק או לא?

וזה מבלי לזלזל לרגע בתנאי המחייה הלא נעימים של שירות מילואים, תלישה מהבית, סיכון החיים בשדה הקרב וכל שאר ההבדלים בין מילואימניקים לאנשים במצבך.

צריך לעשות את זה עדין, להסביר איך העבודה כיום שונה מבשגרה ולהביע הערכה לעצם הסיוע. לא יזיק לנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 13:08
תמיד יהיו כאלו שישאלו "למה את זה כן ואת זה לא?". האוניברסיטה באופן שוטף לא תורמת לגופי הביטחון ולמשרתיהם. היא החליטה, כאות הערכה או מחווה טובה, לתת למשרתים בצו 8. בקורונה למשל המדינה החליטה לסייע לכאלו למובטלים שענו על קריטריונים מסוימים ויש מיד כאלו שנופלים בין הכיסאות והחליטה על תו ירוק לABC אבל לא לXYZ. גם במלחמה המדינה נתנה פיצויים לפי מרחק ולפי מחזור (ומה אם מישהו בדיוק 1 ש"ח מתחת למחזור המפצה?) ויש תמיד כאלו שנופלים בין הכיסאות.

האוניברסיטה היא גוף פרטי שנותן למשרתי צו 8 מתרומות ותקציב מוגבל שיש לה. אם אתה שואל אותי, זה לא תפקידה לתת לכאו שגויסו בצו 8 אלא תפקיד המדינה/צבא וכדומה. ניסיתי להסביר למה הם עשו את זה לדעתי (כי זה יותר אוכלוסיה של סטודנטים וזה לא וולנטרי ויש לסטודנטים האלו הוצאות בגלל התכוננות לשנת הלימודים), אבל זה החלטה פרטית שלהם (הם בסוף מתכננים את התקציב שלהם ובוחרים על מה להוציא).

המלצתי לנסות כי אין באמת מה להפסיד. כתבתי אפילו ניסוח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 19:00
@Dr. QEF אתה פה?

יש לי פטיש לאנונימיים ששואלים ונעלמים

למען אלו שיראו אחריי, ובתקווה שתחזור לכאן

השנקל שלי:

אפעם לא לבוא במיצוי זכויות של "אנחנו"

לי אישית זה עושה אלרגיה ואני עונה אוטומטית "לא"

כי ברור שלא אוכל לאשר לכולם שאני לא יודעת מי הם

אז עדיף במסר "אני"

אני במשרה בטחונית בימים טרופים אלו התפקיד שלי...

אשמח שתתחשבו בי ב... מה? איזו עזרה את צריך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 21:18
תודה על התשובות, אני פשוט לא נכנס כל יום ויום לפורום.

פטיש?

זה באמת נשמע יותר טוב, תודה.

תודה רבה, מסכים מאוד. אבל זו לא אשמת הילדים :) זו פשוט האסוציאציה הראשונה שעולה לראש בהיבטי ביטחון.

עד כדי כך? בטוח שזה חצוף?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 21:24
זה בסך הכל ההשקפה שלי, כי בסך הכל לא הבנתי איך נפגעת מהאוניברסיטה ולמה היא צריכה לשלם לך. נשמע שבגלל שמחלקים כסף לאנשים אחרים אז גם אתה רוצה כי XYZ. שוב, זה רק התחושה האישית שלי. גם אני חושב שזה לא הוגן שהאוניברסיטה מחליטה לחלק כספים (וציינתי זאת. או למשל בקורונה שהמדינה חילקה כסף לכל המובטלים מבחירה למיניהם במשך שנה שבכלל נסעו לחול או עבדו בשחור), אבל זה לא אומר שאני חושב שאני צריך לקבל רק כי האוניברסיטה החליטה לתרום מיוזמתה.