⬅ חזרה לאינדקס

תכנון שנת שבתון - היבטי מיסוי

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 10:26
שלום,

אני עובד בחברת הייטק מעל 5 שנים, נראה שהחברה עומדת להיפטר מהחטיבה שלי. לא בדיוק ברור מה זה אומר, למיטב הבנתי:

1. למכור את החטיבה לחברה אחרת (יכול להיות טוב או רע).

2. להקים חברה חדשה ועצמאית לחטיבה - תוך ניתוק מהחברה הנוכחית (כנראה יהיה רע, כי יהיה הרבה פחות כסף)

3. לפטר את כל החטיבה (לא סביר, כי המוצר נמכר ומכניס כסף)

לאור זאת, אני שוקל לקחת שנת שבתון (תכנתתי מזמן, רק חיכיתי למעבר עבודה/התפטרות/פיטורין).

אני מעוניין בתוכנית כללית כדי למזער את המיסים שאשלם בשנה זו.

התוכנית הכללית:

1. לחתום אבטלה (מקבלים דמי אבטלה עד 4 חודשים)

2. למכור ESPP ו RSU. במקום עבודתי יש דחיית מס עד שלב המכירה. כך שאני ארצה למכור כמה שניתן - היות ולא תהיה לי הכנסה ממקום עבודה.

3. טיול בחול - למשך חודש בערך ( צריך שלא יחפוף לחתימה על דמי האבטלה - סעיף 1)

4. לגור ביישוב ספר - (רק אם יעזור מבחינת מס הכנסה)

5. יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה בנפרד (אין לי קרן פנסיה) כרגע המעסיק משלם על זה, אצטרך לשלם על זה בעצמי, על מנת לשמור רצף.

A. האם אני מפספס משהו?

B. המלצה לסכום המומלץ שלא לעבור בסעיף 2 ? (כדי להימנע ממיסים נוספים ודוחות).

C. האם דמי אבטלה נחשבים הכנסת עבודה? (כלומר האם יש קשר בין סעיף 1 ל 4)?

D. האם תהיה לי בעיה עם IRA, כלומר, האם יעשו לי בעיות במידה ואין הפקדות במשך שנה, לגמל ולהשתלמות?

E. האם יכול להפקיד לקרן ההשתלמות באופן עצמאי (על מנת להרוויח את הפטור ממס רווחי הון) - למרות שאני לא עובד?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 10:55
לא הבנתי את השאלה. ככל שתמכור יותר כך תהיה במדרגת מס גבוהה יותר ותשלם יותר מיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 10:58
דמי אבטלה נחשבים להכנסה פירותית.

תחליט עד איזו מדרגת מס אתה מוכן להגיע ולפי זה תבחר כמה מניות/אופציות למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 11:33
לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

המיסוי של RSU ו ESPP נחלק לשני חלקים.

1. מס רווחי הון (בהנחה שעברו שנתיים מהענקה) - על הרווח

2. מס על ההטבה שניתנה:

- ב ESPP מדובר על קנית המניות בהנחה מיוחדת לעובד - המס הוא על ההנחה שהעובד קיבל ביום קנית המניות

- ב RSU - המעסיק שילם את שווי השוק על המניות - המס על הסכום אותו שילם המעסיק על המניות

1 - לא מושפע אם אני מועסק או לא - המס הוא קבוע - מס רווחי הון (שוב, בהנחה ועברו שנתיים מיום הענקה)

2 - המס על ההטבה מחושב לפי מדרגת מס ההכנסה האחרונה, בעת המכירה

המטרה שלי בשנת השבתון הוא למכרו RSU ו ESPP שעברו שנתיים מאז שקיבלתי אותם.

למזער את המס על (2).

מדרגות מס לשנת 2023 (התכנון לשנת שבות הוא לשנת 2024, אבל זה הנתונים שיש בינתיים):

מחשבון דמי אבטלה (לא השכר שלי, אבל זה הסכום שאקבל):

בהנחה ואקבל את התקרה של דמי האבטלה - 11,870 למשך 4 חודשים - כלומר - 47,480 ש"ח בחישוב שנתי.

המס שאשלם על ההנחה של מכירת RSU ו ESPP - עבור ההטבה עצמה יהיה 10% - היות וסך ההכנסת עבודה השנתית שלי קטן ממדרגת המס השניה.

לפי דעתי, אם אגור ביישוב ספר, לא אשלם מס עד תקרה מסויימת (תלוי יישוב), על דמי האבטלה, אך בכל מקרה אשלם על ההטבה שניתנה עבור RSU וה ESPP:
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 11:36
לא הבנתי את התשובה.

אם אני לא מתכוון לעבוד, אלא רק לקבל דמי אבטלה, אז אני נמצא במדרגת המס הראשונה.

מכירת RSU ו ESPP לא משפיעה על מדרגות המס, או שאני מבין לא נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 11:41
למיטב הבנתי, משפיעה. כלומר נכללת בהכנסה השנתית שלך שהיא זו שקובעת את מדרגת המס.

עוד משהו, כתבת שאתה רוצה להימנע מהגשת דוח. סביר מאוד שבמכירת ה- RSU הנאמן ינכה מס מקסימלי כך שבכל מקרה תצטרך להגיש דוח כדי לקבל את מה שמגיע לך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 12:00
צודק.

אברר את העניין מול מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 12:03
תעדכן פה. כי אם אתה צודק (מה שדי יפתיע אותי) יש משמעויות גם עבור תכנונים שלי השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 12:31
ההכנסה הפירותית ממכירת מניות היא חלק מההכנסה השנתית שלך, בדיוק כמו הכנסה מעבודה (וגם הכנסה מדמי אבטלה).

אם אתה מכניס כשכיר 100,000 בשנה ומוכר מניות עם רווח פירותי של 100,000, או לחילופין מכניס כשכיר 0 ש"ח ויש לך רווח פירותי ממכירת מניות על 200,000 ש"ח, בשני המקרים תשלם אותו מס פירותי, לפי המדרגות שציינת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 12:34
בוודאי שהיא משפיעה (בחלק הפירותי), כמו כל הכנסה אחרת מעבודה.

אחרת היה אפשר לסגור עם המעסיק שייתן לך שכר מינימום ועוד מיליון דולר בשנה במניות, והיית משלם רק 10% מס הכנסה - מה שכמובן לא מתקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 15:46
המניה יכולה גם לרדת, אז יש פה סיכון לעובד להסכים לקבל מניות בלבד בתור תשלום.

רוצה לוודא שאני מבין אותך.

אסביר עם דוגמא מספרית.

נניח עובד רכש מניות במסלול ESPP, במסלול הESPP של העובד, העובד קונה בכספו (משכר הנטו) מניה בהנחה של 15% משער המניה ביום הקניה.

נניח שהעובד קנה מניה אחת, שער המניה היה 100$ אך בעקבות ההנחה העובד שילם רק 85$.

לאחר שנתיים, מיום הקניה, העובד החליט למכור את המניה, שביום המכירה שווה 200$ כלומר, ערך המניה עלה ב 100%.

אני טוען שזה החישוב לענין מכירת המניה:

A. על הטבת השער - 15$, העובד ישלם מס הכנסה וביטוח לאומי (מס הכנסה לפי מדרגת המס הגבוהה בעת המכירה, ביטוח לאומי לא יודע כמה...)

B. על הרווח מעליית המניה - 100$, העובד ישלם, מס רווחי הון בלבד

אם אתה טוען ש A נחשב כהכנסת עבודה - אני חושב שאתה צודק, כלומר, אם אמכור הרבה מניות, המיסוי על A יכול לגרום לי לעבוד למדרגת המס הבאה.

לגבי B - היות ומדובר ממיסוי של רווחי הון בלבד, אין השפעה לענין חישוב מדרגות המס.

זו כוונתך?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 16:11
נכון.

נכון, כל הדיון הוא רק על המיסוי הפירותי. כל מה ממוסה כרווח הון אינו תלוי בהכנסה שלך מעבודה (עד כדי זה שאולי הגעת לסף של מס יסף).

כן.

כדי לפשט את העניין - ה15$ הנחה שקיבלת מהמעסיק הם בדיוק כמו 15$ שהיית מקבל במשכורת, מלבד הבדל אחד - האפשרות לדחיית מס למועד המכירה (במקרים מסויימים, כשיש נאמן). לכן מתייחסים אליהם כ15$ הכנסה מעבודה מבחינת מיסוי.

אם כל פעם היית מוכר את המניה במועד המוקדם ביותר האפשרי (שזה לכל היותר 3 חודשים מההענקה), הסיכון נמוך יחסית, ובטוח שמשתלם יותר ברוב המקרים מאש לשלם בוודאות מס הכנסה וביטוח לאומי עם מדרגות גבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 19:02
שים לב שהטבות המס חלות רק בתנאי שאתה גר בישוב לפחות 12 חודשים וכן ההן חלות רק על הכנסה מיגיעה אישית (כולל אבטלה ומס פירותי על מניות)
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 20:15
חלק גדול מישובי הספר שנכנסים לאחוז הנחה מפונים כרגע.

מעבר לכך, שרק אחרי שנה מקבלים את הזיכוי הנחה במס. בשנה אחרי כבר נכנס למשכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 20:18
A.כמה דברים:

יותר משתלם מבחינת מיסים לקחת שנת שבתון שמתחלקת בין שתי שנים קלנדריות.

אם יש לך כמות משמעותית של ימי חופש, צריך להתחשב גם בהכנסה מהפדיון שלהם.

לא כדאי בטעות להתפטר רגע לפני שהחברה סוגרת מחלקה, ומפטרת את כולם עם פיצויים מוגדלים.

על החלק הפירותי של המניות תשלם גם ביטוח לאומי ומס בריאות, עד למקסימום של ההפרש בין השכר שלך לבין תקרת ביטוח לאומי.

B.ככל שאלו מניות של חברה רצינית יותר וככל שהן אחוז קטן מההון שלך כך הגיוני יותר לנצל רק את מדרגות המס הנמוכות ביותר, ככל שהחברה קקיונית יותר או שההון שלך מרוכז בה מידי כך הגיוני למכור גם במס גבוה.

C.כן (כן)

D.לא. בגמל והשתלמות (להבדיל מפנסיה וביטוח) אין משמעות לרציפות ההפקדות.

E.לא, אלא אם כן יש לך עסק עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 20:43
למה?

נקודות טובות, אני מעדיף לא להתפטר, רק להיות מוכן לתרחיש הגרוע ביותר.

תוכל להסביר עם דוגמא מספרית, או כמה אחוז זה יוצא, לא זכרתי שצריך לשלם גם ביטוח בריאות (אבל הגיוני כי זה בעצם הטבה מהמעסיק).

חברה רצינית, אבל בגלל שהמניה עלתה הרבה (ואני נמצא שם הרבה זמן) זה מהווה 30% מהתיק הממוסה שלי. מאוד מתלבט אם להשאיר לפרישה (חל"ת או שנת שבתון) או למכור לפני ולשלם את המס המלא.

תודה רבה על מענה מפורט לכל שאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 23:26
כי זה ישפיע על המדרגה של מס הכנסה בשנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 04:57
1.תעשה חישוב כמה נשאר לך בנטו אם אתה עובד כל 2024 ולא עובד כל 2025, לעומת אם אתה לא עובד רק מיוני 24 עד יוני 25. תחשב פעם אחת בלי מכירה של מניות בכלל, ופעם שניה עם מכירה של סכום מסוים במניות, שבתרחיש הראשון אתה מוכר את כולו ב 25 ובשני אתה מוכר חצי ב 24 וחצי ב 25.

2.אתה משלם 12% ביטוח לאומי+מס בריאות על החלק הפירותי. אבל יש תקרה לביטוח לאומי, שמשתנה כל שנה, כרגע לזכרוני זה עד שכר של 42 אלף בחודש. אז אם נניח שהשכר שלך אצל המעסיק הזה בשנה האחרונה היה 35 אלף בחודש, כשתכור מניות שקיבלת ממנו תשלם ל12% על ה 84000 ש"ח הראשונים שתמכור (כשמתחשבים רק בחלק הפירותי, בלי הרווחים) שזה 12 (חודשים) כפול 7000 ש"ח (ההפרש בין 42 ל 35). על כל המניות שתמכור מעבר לזה תשלם רק מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 07:53
לא יעזור,

רק אחרי שנה אחת של מגורים תוכל להוציא אישור

ולכן זה לא יעזור להקטנת המס מהעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 08:23
האישור תופס רטרואקטיבית ליום המעבר ליישוב, ולכן בהחלט יעזור.

את הזיכוי יקבל רק עם הגשת בקשה להחזר מס כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 08:44
קצת מעל 47 אלף.

רק כדי לחדד את הנקודה, בזמן שמס הכנסה הוא לפי שנה קלנדרית של המכירה, ביטוח לאומי מוצמד לתקופה של 12 חודשי העבודה האחרונים אצל המעסיק שהעניק את המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 13:05
שוב...

חלק גדול של הישובים שמדוברים מפונים כרגע.

אני לא יודע ולא רוצה לנחש איך מס הכנסה יתייחס למי שיטען שהתחיל לשכור דירה בשדרות/אופקים/אחד מקיבוצי העוטף בחודשים הקרובים
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 13:23
שני אלו לא פונו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 13:31
יש עדיין מגוון.

בנימה אישית, אני מאוד לא ממליץ ללכת לגור במקום כלשהוא בשביל 4,000 לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 13:58
לא פונו רשמית...
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 15:38
מה שאומר שאנשים יכולים לשכור שם דירה ולנהל שם את מרכז חייהם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 16:52
מצפה רמון לא פונתה גם לא דימונה
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 19:01
12 חודשים רצופים, ההטבה מתחילה מהיום הראשון של המגורים.

וסתם קוריוז – ההגדרה של חודש בפקודה היא:

”חודש“ – לרבות חלק ממנו;
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 06:21
ומס הכנסה עלול לבקש הוכחות שאכן בילית שם את רוב השבוע. כל שבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 08:33
נכון, גם בשגרה מס הכנסה מבקש הוכחות שחיית שם רוב השבוע. אם אתה אכן מתגורר שם אין בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 23:17
לפי מה שאתה אומר:

A. עדיף למכור את המניות בסכום שנתי של מעל 84K (ממשיך את הדוגמא שלך), כדי להנות מהפטור בביטוח לאומי על החלק שמעל התיקרה.

B. מי שמרוויח פחות כסף, ישלם יותר ביטוח לאומי על מכירת המניות - כי הוא רחוק יותר מתקרת הפטור (מצד שני הוא משלם פחות מס הכנסה, למרות שאפשר לשלוט על גובה מדרגות המס, אבל על (המרחק מ) מדרגות הפטור בביטוח הלאומי אי אפשר לשלוט).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 00:08
רק תזכור שלא מדובר באותה תקופה לצורך החישוב. מס הכנסה מחושב לפי ההכנסה בשנה הקלנדרית של המכירה. ביטוח לאומי מחושב לפי 12 חודשי העבודה האחרונים אצל המעסיק.

כך שהמצב האידיאלי הוא להרוויח קרוב לתקרה או מעליה בתקופתך כשכיר, ואז למכור את המניות בשנה קלנדרית בה אין לך הכנסה - כך ביטוח לאומי יוצא נמוך וגם מס הכנסה יוצא לפי מדרגה נמוכה.

המצב הגרוע יותר הוא כאשר ב12 החודשים האחרונים אצל המעסיק שנתן לך מניות השכר היה נמוך (למשל עקב אחוז משרה חלקי), ומכירת המניות כאשר יש לך הכנסה גבוהה, לא מאותו מעסיק שהעניק את המניות - זה יכול בתאוריה להגיע ל62% יחד עם מס יסף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 02:45
לא, זה לא משנה מתי תמכור.

נגיד בדוגמא הזו יש לך מניות בשווי 600 אלף, מתוך זה 400 אלף פירותי ו 200 אלף רווח. ואנחנו מדברים על מעסיק שכבר סיימת לעבוד אצלו. אז ה 84 אלף פירותיים הראשונים שתמכור יחוייבו במס וה 316 אלף הבאים לא יחויבו במס. בין אתה מוכר הכל בשנה אחת או 20 אלף כל שנה במשך 20 שנה. זה כאילו כל מכירה שאתה עושה עושים חישוב מחדש של המשכורת שלך ב 12 החודשים האחרונים אצל המעסיק הזה, כך שהסכום הפירותי שהרווחת מאותו ממעסיק מתפזר על ה 12 חודשים האלו. במכירה הבאה זה מצטרף שוב למשכורת שלך, שכר גבוהה יותר בגלל המכירה הקודמת. ברגכ ששילמת ביטוח לאומי לפי המקסימום, לא תשלם יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 11:20
לא התנסחתי כמו שצריך.

התכוונתי, למי שלא מתכנן פרישה מוקדמת (חל"ת או שנת שבתון), אם הוא עוד לא הגיע לתקרה של הביטוח לאומי, עדיף לו למכור בכמויות גדולות - ככה שחלק מהסכום יהיה פטור מביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 11:50
למה?

כפי שהסבירו לך גם מכירות עתידיות יצטרפו למשכורת של חודש העזיבה לטובת חישוב ביטוח לאומי, כך שגם אם בהמשך תפדה, תעבור מתישהו את התקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 13:16
לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אנסה שוב.

הרבה אנשים שמחזיקים ESPP או RSU (שאני מכיר) לא מחזיקים את המניות הרבה זמן, אלא מוכרים כמות מסויימת כל שנה.

הם ממשיכים לעבוד בחברה ומתכננים (תכננו) להישאר שם תקופה ארוכה (עשרות שנים).

בהנחה שהם לא הגיעו לתקרה של ביטוח לאומי, הם משלמים יותר מיסים כל שנה לביטוח לאומי.

האלטנרטיבה שלהם, או לחכות שהשמשכורת שלהם תעלה כך שיגיעו לתקרה של ביטוח לאומי או למכור כמות גדולה יותר של מניות כל שנה - כדי להגיע לתקרת הפטור של ביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 14:50
לא, רק ה 12 החודשים האחרונים מעניינים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:03
נכון, אז אם מכרו יום אחד אחרי שעברו 12 חודשים (מהמכירה האחרונה, הם עדין עובדים בחברה), הם שוב ישלמו ביטוח לאומי עד התקרה.

ככה לפחות אני מבין את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:19
למה יום אחרי 12 חודש?

גם אם מכרו חודש אחרי המכירה הקודמת, שוב ההכנסה תחולק ב־12 וכל חלק יצורף לאחד החודשים, החלק שמצורף לחודש האחרון יהיה חייב בהשלמת הביטוח הלאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:31
לא בדיוק ברור לי החישוב של הביטוח לאומי.

אני יודע שמס הכנסה מחושב באופן שנתי (1 לינואר עד 31 לדצמבר של כל שנה).

לפי ההסבר שאמרו פה, הביטוח לאומי עובד בצורה אחרת - צריך להסתכל 12 חודשים אחורה, בשונה ממס הכנסה (או שלא הבנתי נכון שוב, וזה מדובר רק אחרי פרישה מעבודה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:37
ביטוח לאומי לשכיר עובד לפי חודשים.

אם ההכנסה הנוספת (לדוגמא מכירת מניות RSU) אינהעולה בחודש על רבע משכר המינימום, אז הסכום יצורף לחודש המכירה.

אם הסכום כן עולה, אז הסכום יחולק ב־12 וכל חלק יצורף לאחד מ־12 החודשים המדוברים, אם עדיין עובד אז 12 חודשים אחרונים, אם כבר לא עובד אצל המעסיק, אז 12 חודשי עבודה אחרונים אצלו.

בכל חודש מבוצע חישוב של ביטוח לאומי
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:42
נכון, והשאלה היא מאיזה חודש.

אם אתה פודה תוך כדי עבודה אצל המעסיק שהעניק לך את המניות, זה פשוט 12 חודשים אחורה מחודש המכירה.

אם אתה פודה אחרי עזיבת המעסיק, החודש הוא חודש עזיבת המעסיק.

כן, אבל אתה תשלם 50% מס הכנסה. אז תשלם 50% בשביל לחסוך 12%?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:48
אתה בעצם אומר, שאם תמכור כמות גדולה של מניות אתה עלול לעבור למדרגת המס הבאה ואז לשלם יותר מס הכנסה? שהוא מס שגדול יותר מביטוח לאומי (באחוזים).

מסכים, צריך לשים לב לזה גם.

ז"א, צריך למכור את הסכום המקסימלי של מניות כך שתעבור את התיקרה של ביטוח לאומי אבל לא תעבור את מדרגת מס הכנסה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 15:56
זה לא רק לעבור מדרגה, זה גם המדרגה הנוכחית.

רוב ההיטקיסטים הם במדרגה של 47 או 50 אחוז.

אז אשאל שוב, למה לשלם 47 בשביל לחסוך 12?

לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזו.

ובכלל אשאל... יש מטרה למכירה?

כי אם צריך את הכסף, אז כנראה שהמס לא יעניין יותר מדי.

ואם לא צריכים את הכסף, למה לא לחכות? (בהנחה שזה לא אחוז גדול מדי מהשווי הנקי)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 17:00
אני לא מצליח להבין אותך.

כדי להמנע ממס הכנסה גבוהה - 47% צריך להפסיק לעבוד (או לצאת לחל"ת). יש אנשים שרוצים לעבוד כל החיים עד לגיל פרישה ממש (67 נכון להיום).

מצד שני, הם לא רוצים להחזיק את המניות עד גיל פרישה, בגלל הסיכון של להחזיק סכום גדול של כסף במניה אחת.

לכן, הם מנסים למכור כמות של מניות כל שנה (לא בהכרח באותו תאריך כל שנה).

לצורך הפשטות נניח שהמשכורת היא זהה כל שנה - אין העלאות וסך ההכנסות מעבודה זהה בדיוק ולא ישתנה עד הפנסיה.

בהנחה שאתה ממשיך לעבוד ורוצה למכור חלק מהמניות, שלך, איך היית קובע את הסכום ותאריך המכירה של המניות?

טענתי שכדי לא לשלם את המס של ביטוח לאומי כל שנה (הסכום שעד לתקרה) - עדיף לך למכור מניות בכמות שתגיע עד לתקרה ומעבר - כך שעל הסכום שעבר את התקרה לביטוח לאומי, לא תשלם ביטוח לאומי.

האלנרטיבה העדיפה בעיניי, היא לצאת לחל"ת או לשנת שבתון ואז למכור את המניות - כדי לצמצם את מדרגת מס ההכנסה (אבל הרבה אנשים לא יעשו את זה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 17:42
עדיף לך ביחס למה?

אם אתה מפחד מסיכון מניה בודדת, אתה מוכר את כל מה שVested באותה שנה ומה שיוצא אני מרוצה. אם עבר את תקרת בט"ל, מעולה.

איפה השליטה שאתה מייחס לסיטואציה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 20:48
עדיף כדי לשלם שפחות מס.

יש כמה שיקולים, אני שאלתי רק לגבי השיקול של מזעור המס, הסברתי שיש אנשים שנוהגים למכור כל שנה לא באמת משנה מה הסיבה למכירה.

יכול להיות שתאמר לי שבתור משקיע מזעור המס הוא לא העדיפות הראשונה, אלא הפחתת סיכונים, מסכים איתך.

אך עדין, מעדיף במקרה הזה, אני מעדיף למזער את המס על חשבון הסיכון בלהחזיק כמות גדולה של מניה אחת.

השליטה היא בתור מחזיק כמות של מניות, אתה קובע את כמות המניות למכור ואת התאריך בשנה.

אני טוען, שנניח שהחלטת להיפטר כל שנה מ 10% מהמניות שלך (ב RSU / ESPP) תבדוק אולי כדאי להיפטר מ 15% כדי לשלם פחות מס.

בנוסף, עדיף למכור פעם אחת בשנה 10% מניות בשנה מאשר פעמיים בשנה 5% - שוב משיקולי מס - לענין ביטוח לאומי (ככה לפחות אני מבין את זה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 21:26
על ה5% הנוספים עדיין תשלם 50% מס. זה לא ממזער מס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2023 21:26
כל עוד שניהם בתקופה של 12 חודשים רצופים, אין משמעות לפיצול.

בהצלחה.