⬅ חזרה לאינדקס

טיפים להצלחה בתפקיד בחברת גמפא

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 15:14
אהלן, יש כאן הרבה תותחים כבדים שעובדים בחברות הללו ובכלל בחברות ההייטק הגדולות, אשמח ללמוד מבעלי ניסיון איך כדאי להתנהל בארגונים הללו.

מהות התפקיד פחות קריטית (לא מתכנת, קשור יותר לניהול שרשרת אספקה). מעניין אותי טיפים של איך להתנהל בארגון כדי להצליח למשל:

1. הצבת יעדים ריאליים ומעקב אחריהם

2. איך נכון להגדיל ראש מבלי להעמיס על עצמך יותר מדי

3. איך לבנות יחסים טובים עם המנהל והצוות

4. איך להיות "טאלנט"

5. האם יש התנהלות מיוחדת בחברות אמריקאיות

ובכלל מה הארגון מצפה ממך כדי שתוגדר "העובד האידאלי", אני יודע שזאת שאלה ענקית לכן אני רוצה לפשט את השאלה לצעדים שאנשים עם ניסיון נקטו, פחות פילוסופיה.

למשל אני למדתי מניסיון שאחד הדברים שהכי תורמים להצלחה זה להגדיל ראש אבל יש לזה מחיר: העומס עולה ועלולים לחשוב שאתה לקקן
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 16:18
- להקדיש זמן להכיר את הצוות ומי שאתה עובד איתו, ולהבין מה תחומי האחריות שלהם

- להבין לעומק את התרבות הארגונית

- לבסס יחסי אמון עם המנהלים מסביב

אגב, לא עבדתי בגמפא אבל בחברות גדולות אחרות
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 17:07
כתבת נכון: רוצים לראות שאתה מגדיל ראש

זה אומר לעזור לאחרים גם אם זה על חשבון הזמן שלך (או בנוסף לזמן שלך)

ליזום פרויקטים חדשים או יוזמות התנדבות / נוסף על תפקיד

לפרגן לאחרים בישיבות צוות גם כשהם מדברים שטויות

לי לא היה כוח לדברים האלה ושרדתי בארגון עם ציון "בינוני", לא ממש הפריע לי.

אבל מי שרוצה להתקדם מהר צריך לעבוד בשביל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 17:46
* להבין מה המטרות של האירגון, ומה המטרות של המנהל שלך ולחשוב איך לתרום לשניהם.

* עשית ולא פירסמת = לא עשית
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 18:18
מעניין שכל התשובות (המצויינות) רלוונטיות לארגונים רבים מתחומים שונים, וממש לא רק לגמפא.

לא מניסיון אישי, אלא של אחרים. אפשר לשאול בתהליך הגיוס או את המנהל הישיר לאחר שהתחלת לעבוד. כמובן לא "עובד אידיאלי", אלא בניסוח מעודן יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 19:20
עובד בגאמפא ברמה יחסית בכירה בתפקיד טכנולוגי כIC לא מנהל, כ10 שנות ניסיון סה״כ.

קודם כל זה שונה ומגוון שנות אור בין הארגונים, הם לא כל כך דומים ומעריכים התנהגויות שונות. אני רואה את זה כשמגיעים עובדים חדשים מגאמפא ולוקח להם זמן להתאקלם. מעבר לזה, אלו חברות כל כך גדולות שגם בתוכן זה תלוי איזה מחלקה, צוות וכו׳.שוב, רואים שיש זמן התאקלמות כשעובדים עוברים בין מחלקות.

למרות האמור לעיל, הנה עצה שנכונה תמיד: מהניסיון שלי, הדבר הכי הכי חשוב זה קודם כל לבנות מערכת יחסים טובה עם המנהל/ת הישיר/ה. זה ממש לא אומר ללקק ולהגיד על הכל כן. ההפך, בתפקידים בכירים יותר מצפים שתהיה לך דעה משל עצמך. לאחר מכן, צריך להסתדר עם המעגל השני של העמיתים (בדרכ חברי צוות אבל לא תמיד ולא רק). בקיצור, ״שלום בית מעל הכל״.