⬅ חזרה לאינדקס

מחיר למשתכן 2024

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 15:11
היי לכולם,קודם כל תודה על פורום אדיר שהוסיף לי אישית המון ידע פיננסי

אמנם אנחנו בתקופה מורכבת ואין לדעת את העתיד אבל רציתי לבדוק האם יש למישהו מושג מה קורה עם הפרויקטים של "דירה בהנחה" משנת 2024,יבוטלו,יקוצרו,ישתנו? (אם אפשר לא לערב פוליטיקה)התחתנתי לפני שנה וקצת,השתתפתי בשלושה הגרלות אשמח לדעת פרטים/תחזיות

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 10:27
1. בעקבות המצב והגירעון שנוצר בעקבות המלחמה, הממשלה לא דנה בתוכניות נוספות לסבסוד דירות להמונים.

2. סביר להניח שלאחר המלחמה נלך לבחירות. לא הייתי בונה על תוכניות כאלה בעתיד.

3. גם היום הסיכוי לזכות באחת ההגרלות ב"דירה בהנחה" לא גבוה.

4. ה"דירה בהנחה" נחות משמעותית לעומת "מחיר למשתכן" שקדם לו, עד כדי חוסר כדאיות.

ישנם עדיין שרידים של מחיר למשתכן בעיקר בהגרלות המשך, אבל על כל דירה נלחמים משהו כמו 1,000 איש כך שהסיכוי לזכות ממש נמוך (ועדיין כדאי לנסות).

אם אתם רוצים לקנות דירה "למגורים" לא הייתי ממתין.

לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 10:51
נתפלל שיבוטלו כל תוכניות הסבסוד הנוראיות ויתחילו לסבסד התחדשות עירונית כמו שהתחילו בשנה האחרונה ב-3 ערים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 10:59
אתה מניח פה רציונליות ושהפוליטיקאים יפעלו בהיגיון, נסיון העבר מלמד שזאת הנחה לא נכונה בחלק גדול מהמקרים.

חוץ מזה, הם יצרו את מחיר למשתכן בצורה שמתעלמת מהעלות התקציבית שלה, אז יכול להיות שימשיכו באותה שיטה.

אני מתנגד לתכנית ומעודד אנשעם לקחת אחראיות על גורלם ולא לחכות למושיע ממשלתי, אבל לצערי ייתכן כי התכנית תמשיך אין לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 12:20
אני מכיר מספר מקרים שאנשים שנרשמו להגרלות זכו בהן אחרי שנתיים-שלוש.

לכן, כן היתי נותן הזדמנות לזכיה בהגרלות שכבר השתתפת,

אך לא היתי בונה על הגרלות חדשות בגלל המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 01:15
קשה לי מאוד להאמין שהתכניות יבוטלו בגלל נזק פוליטי משמעותי. יש בזה גם חוסר הוגנות שכן המדינה חילקה הטבה בגלל "מחירי הדיור" וכעת תפסיק מדוע? הרי "מחירי הדיור" עוד לא קרסו שאפשר להפסיק את התכנית. ביטול הטבות זה אחד הנזקים הפוליטיים היותר חמורים, אפילו יותר מהעלאת מיסים. מה גם שיש מספיק כסף להרבה דברים לא רלוונטים בעליל, אז לקצץ בהטבות יתפס כלא רק "לא הוגן" אלא "מעשה כרם נבות".

עריכה: ואני אוסיף קצת דוגמאות לעוד כל מיני הטבות מוזרות. למשל, חיסכון לפנסיה וקרן השתלמות. ההטבות נועדו לשכנע אנשים לחסוך, והיום אנשים חוסכים, די ברור שאפשר לקצץ בהטבה ולהפוך אותה לפחות משמעותית בחיסכון כספים אדיר למדינה שגם יעזור לצמיחה (כי אנשים יבזבזו יותר היום). המדינה גם תוכל להגיד למי שלא חסך שזו אשמתו וזהו. הבעיה של רב האנשים תהיה שדווקא להם לוקחים את ההטבה שנתנו עשרות שנים, וזו הבעיה בעצם בביטול הטבות. על העלאת גיל הפרישה היו מספיק מהומות בעולם.