⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה

🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:14
היי,

התחלתי עבודה בפעם הראשונה בחברת הייטק גדולה. היום יצר איתי קשר סוכן מטעם החברה שטען שאין לו שום אינטרס לשווק לי בית השקעות מסוים היות והוא מקבל את הכסף שלו מהחברה בה אני עובד ולא מרוויח מהדמי ניהול.

החברה משלמת פנסיה מהיום הראשון ובחרתי להשקיע גם את הפנסיה וגם את קרן ההשתלמות שלי במסלול מחקה מדד S&P500. אציין שגם חלק נכבד מתיק ההשקעות שלי מושקע במדד.

אשמח להתייעץ איתכם על שני נושאים

1. מה דעתכם על דמי הניהול?

על הפנסיה קיבלתי- 1% מההפקדה ו0.13% מהצבירה

בקרן ההשתלמות אני משלם 0.37% מהצבירה

את שניהם בהראל אגב

2. אחרי השיחה איתו, קולגה אמר לי שבביטוח הפנסיוני אני מקבל קצבה רק במידה ולא אוכל לעבוד בכלל. כלומר אם אוכל לבצע עבודה אחרת שהיא לא העבודה בה אני עוסק עכשיו (הייטק) אני לא אקבל קצבה.

אשמח אם מישהו יכול לשפוך עוד קצת אור על הנושא

חג שמח
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:24
אחלה תנאים.

כשתהיה לך צבירה בפנסיה של כמה מאות אלפים, צריך לבדוק אם אפשר להוריד את דמי הניהול מהצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:27
אוקיי אז בטווח של הכמה שנים הקרובות- אין לי טעם לגעת בדמי ניהול?

מה דעתך על זה שאני משקיע את הפנסיה, קרן השתלמות וגם את החלק העיקרי מהתיק השקעות בS&P500?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:33
לא מדויק. ההגדרה היא אם אינך יכול לעבוד בעבודה התואמת את "השכלתו, הכשרתו או ניסיונו של החוסך".

אין בקרן הפנסיה הגדרה של ביטוח ספציפי, אבל קשה לראות מצב שבו קרן הפנסיה תדחה את התביעה בטענה שאתה יכול לעבוד כקופאי בסופר.

אפשר לרכוש באופן פרטי מטריה ביטוחית, שנותנת כיסוי של עיסוק ספציפי.

כשהצבירה נמוכה, מה שחשוב זה דמי ניהול מהפקדה, וקיבלת אחלה תנאים. לא חושב שיש לך מקום לשיפור כיום.

אני לא ממליץ או מייעץ, אבל יכול לומר שאני מושקע גם כן 100% ב s&p500 בפנסיה (מלבד 30% במקיפה שמושקע באג"ח מיועדות או במה שמחליף זאת) ובקרן ההשתלמות, ומרגיש מאוד בנוח מכך.

אחרי ההפקדה הראשונה לפנסיה, תוודא שגם הפיצויים מוגדרים על המסלול שבחרת - לרוב קרן הפנסיה מקימה אותה במסלול עד גיל 50 כברירת מחדל, למרות שמבקשים מסלול אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:38
איפה אוכל לבדוק את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 18:39
באיזור האישי באתר של הראל.