⬅ חזרה לאינדקס

באיזה גיל אפשר לפתוח עוסק מורשה?

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:08
האם למישהו יש ילד שפתח סוג של “עסק” כלשהו שהצריך דיווחים למע”מ , מס הכנסה וכיו”ב, ובד בבד נתן לילד אפשרות לחסוך בקרן השתלמות וכו'... או מישהו שמכיר אישית מישהו כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:09
הכוונה כמובן לעסק שהוא סוג של תחביב כמו כתיבת בלוג או מסחר בהיקף קטן ולא לעסק מסחרי בהיקף גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:16
רעיון מעניין...

ילד שעושה בייביסיטר, וחוסך בקרן השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:22
עד כמה שהבנתי אמורים לבוא עם ת.ז.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:27
על פי החוק, ניתן לפתוח בכל גיל

מה שכן- מתחת לגיל 18, על הילד לבוא עם אחד ההורים

אבל- לפתוח עוסק מורשה וכל הטרחה רק כדי להקים קרן השתלמות?

כלומר- לא נשמע לי הגיוני
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 07:53
ה"טרחה" זה יום עבודה או 800 שקל לרו"ח שסוגר לך את כל הפינות.

ככה תוכל להפקיד לילד שלך עד 18,000+ לקרן השתלמות על שמו ללא קר לרמת ההכנסה שלו.

המטרה כמובן שהוא לא ימשוך את הכסף בצעירותו, אלא שיתן לכסף לגדול בפטור ממס להרבה זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 08:11
ברור שלא רק עבור קרן השתלמות. המטרה שינהל תחביב מניב הכנסה, ילמד מזה וכיוצא בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 10:02
חבל שאין שיעור כזה בבית הספר
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 10:20
אני חושבת שעדיף לבדוק את האפשרות לפתוח "עוסק פטור" - שהוא פטור מדיווחים למע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 10:25
בזמנו היה לי חבר לעבודה שבת ה-12 שלו התעסקה בצילום ועריכה.

אבא של חברה לכיתה ראה את העבודה וביקש שתכין לו איזה סרטון.

אמא שלה התעסקה בכל הנושא של החשבוניות וכו'.

גם היא וגם התאום שלה רצו סלולרי באותה נקודה בזמן (גלקסי 2S היה ה-מכשיר בזמנו).

הוא הסכים שהיא תקנה עם הכסף שלה, אחיה קיבל וטו.

היא הגיעה למסקנה שזה קשה להרוויח מספיק כסף כדי לקנות סלולרי.

אחרי זה כבר עזבתי את המקום... לא ידוע לי אם רכשה בסוף סלולרי או המשיכה לחסוך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 10:46
אם הילד מרוויח מעל הסף לעוסק מורשה (בערך 100K לשנה) מגיע לו שאפו רציני
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 11:19
אם הוא מגיע למדרגת המס האחרונה מגיע לו פטור מבית ספר, ופרס ישראל לנערים מצטיינים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 11:27
מה שמצחיק זה שבמדינה שלנו יראו אותו כפליט בית ספר כושל ובטח יציעו למשפחה שלו קצבה כלשהיא
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 12:23
היתה כתבה על ילד שההורים שלו די עשירים - "עשו אותו" ולא הסתדרו - הקימו כל אחד משפחה בעצמו/ה והעבירו את הילד לסבאסבתא...

הילד עושה חיל בבית הספר, הסבאסבתא אמידים בעצמם.

משרד הרווחה ביקש לתת לילד קצבה כ"ילד בודד" - השופט ניסה לגלגל אותם מכל המדרגות, רק שפקיד הרווחה אמר שאם השופט לא יאשר, הם יתנו לו ממקום אחר.

לא זוכר פשוט באיזה עיתון קראתי...

נ.ב.

הכתבה הסתיימה בתגובת השופט - אם למשרד הרווחה יש מספיק כסף לתת, לא אני זה שאצליח לעצור אתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 12:31
בהקשר לנושא, ולא לילד המדובר (שמגיע לו כל הכבוד אם מצליח לנהל תחביב מניב בגיל צעיר, עושה כסף ונהנה מזה במקביל), לדעתי חשוב לוודא שהתחביב נשאר תחביב והמוטיבציה נשארת מוטיבציה פנימית כמוטיבציה מובילה ולא מוטיבציה חיצונית. לפעמים כשוהפכים תחביב מהר מידי לעסק ההתעסקות עם כסף והלחץ להרוויח שוחקים את ההנאה (ואת ההנעה) הפנימיים שהם לב העניין. מאבדים מוטיבציה מהר מידי.

יש לי הרגשה (לא מבוססת מחקר, רק תצפיות) שיש חפיפה בין אנשים בעלי תחביבים ויכולת למנף אותם לעסק מניב, ובין אנשים בעלי קווי אישיות של רגישות פגיעות וביקורת עצמית גדולה. אלה אנשים שיכולים למנף את עצמם היטב ומוקדם אבל הם גם בסיכון להתאכזב מאוד מחוסר עמידה ביעדים (שלא תמיד ריאליים). במקרים כאלה חשוב בעיני לוודא שפורמליזציה של העסק לא תגרום לכסף להיות העיקר וללמידה וההתנסות לתפל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 14:09
פתחתי עוסק בגיל 16. עסק בתחום האינטרנט.

לא התעסקתי אז בקרנות השתלמות וכאלה, פשוט כי לא ידעתי על זה, אבל אני מניח שהיתה אפשרות כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 14:48
זה קצת יותר מורכב מזה

מה שהילד ירוויח זה לא ה- 18,000 ₪ אלא המס על הרווח שהקופה תעשה

נגיד רווח של 7% ומס של 25% הרווח יהיה 315 שקל

עכשיו- נכון שכל שקל חשוב, אבל בשביל זה שווה את יום העבודה שלך?

אל תשכח שהוא יקבל דרישת מקדמות (מישהו יצטרך לטפל בביטולה), הצהרת הון וכד'

אם לילד יש רצון להקים עסק? על הכיפק. אבל רק בשביל "לעקוץ את המערכת"? אני לא משוכנע שכדאי
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 23:26
זה עדיין לא קרה בפועל, רק רעיון לגבי העתיד... ברור שמגיל 16 כשמקבלים תעודת זהות זה אפשרי, פשוט חשבתי על האפשרות שזה יקרה לפני כן, אם הוא ירצה כמובן, כתרגיל חינוכי ומלמד שייתן לו דוגמית על התנהלות בעולם האמיתי... הרי במערכת החינוך המתקדמת שלנו אין שום מקצוע שבו מלמדים ילדים איך להתנהל נכון פיננסית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2017 05:32
פיטר, אם מה שאתה רוצה זה ללמד את הילד להתנהל נכון פיננסית- לא הקמת עסק היא הדרך

ראיתי לא מעט בעלי עסקים (לפעמים מבריקים) שמתנהלים בצורה מטומטמת עם כספם

תתחיל בזה שאתה מגיע עם הילד להסכם: דמי כיס של X שקלים לחודש, אבל יש דברים שאתה לא חייב לממן לו אלא הוא לעצמו

זה יכניס אותו לעולם הפיננסי בלי השטויות
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2017 05:47
בשנה הראשונה... אחרי זה ריבית דריבית.

אם נלך לפי ההערכה שמרנית יותר של 5% בשנה

הפקדה של 18,000 כל שנה יוצא 108,000 שח ואחרי ריבית דריבית - 123,334 שח (מעוגל)

אז על רווח של 15,334 אמורים לשלם 3,833 שח.

כמובן, בהנחה ואבא דחף 18,000 בתחילת כל שנה, שהקופה הרוויחה כל שנה 5% ולא הפסידה (ולך תמצא כזו קופה עכשיו)...

אז יכול להיות שהרווח יהיה קטן בהרבה.

ואם הילד יפתח "תיק וירטואלי" בחשבון של אבא בלי למכור - רק להחזיק אז למעשה זה אותו דבר - את המס משלמים רק בסוף.

אבל, לגרום לילד לחשוב על דברים שכאלה... אולי אפילו לגרום לו להשקיע יותר בלימודים כי הוא "מיישם אחר הצהריים מה שלמדתי בחשבון"...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2017 08:28
אם הילד יצירתי ובעל כשרונות, למה להגביל אותו לכסף של אבא? השילוב יהיה יעיל יותר - גם יזמות וגם ערכי החיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2017 08:43
מסכים ב-100%. דמי כיס קבועים זה כמו להרגיל את הילד לתרבות הקצבאות של ביטוח לאומי. מצד שני אם הילד לא עובד, צריך איכשהו לתת לו תחושה של כסף וללמד חיסכון אז צריך למצוא איזון ושילוב בין השתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2017 13:33
שלום אני בן 17 ומקים בימים אלו עסק, אני הולך שבוע הבא למע"מ ואז משם לשאר המוסדות

AMA
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2017 17:50
דא מישהו פתח קה"ש במעמד עצמאי עם "עוסק פטור"?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2017 19:51
למי ששוקל להקים עוסק מורשה רק מתוך מטרה לפתוח קרן השתלמות חשוב לדעת במה זה כרוך :

פתיחת תיק במע"מ מ"ה וביטוח לאומי (תהליך חד פעמי), דיווח דו חודשי למע"מ ולמס הכנסה (או התנהלות מול הרשויות לביטול המקדמות), הגשת דוח שנתי פעם בשנה, הצהרת הון בשנה הראשונה ולאחר מכן כל 5 שנים בממוצע.

הכי מומלץ להיעזר ברו"ח /יועץ מס. הבעיה ששרות כזה צפוי לעלות במינימום 2,500 בשנה ואז זה מעקר את כל הרעיון לחסוך דרך קרן השקעה בקרן השתלמות כדי להנות מפטור שנתי על רווחי ההון בתקרת הפקדה של כ-18,000 ש"ח.

אז מה עושים? בגדול לא מומלץ להקים עוסק מורשה רק למטרת קרן השתלמות. יחד עם זאת למי שאוהב ללמוד ומוכן להשקיע יש הרבה חומר ברשת, אפשר גם להיעזר בשנה הראשונה באיש מקצוע ולאחר מכן להמשיך לבד. יש עוד טיפ אחד חינמי שאותו לא אפרסם בפומבי מסיבה מסוימת ואשמח לתת בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2017 13:34
שלום , יש לי עסק שרתי משחק .

אנו מוכר שרתי משחק , אחסוני אתרים ושרתים וירטואלים.

אני מספק קבלות דרך PayPal על הקנייה.

המכירות שלי הם בן 12 לקוחות.

הכסף שאני מרוויח נמוך , לפעמים 20 שקלים לפעמים 10

הכי הרבה שלי בחודש זה 200-250 ש"ח

שמעתי שבשביל שלא יתבעו אותי וכו' אני צריך לרשום את ה"עסק"

לא רשמתי אותו או משהו רק פתחתי אתר ובחרתי שם שיקראו לעסק אבל לפי מה שאני יודע בשביל שהוא יהיה באמת עסק צריך לרשום אותו .

איך זה עובד? עוסק מורשה או פטור? לא הבנתי איך זה עובד.

אני בכלל חייב להירשם אם אני מרוויח סכומים כאלה נמוכים ?

אשמח לסדר בבלגן.

אני בן 14.