⬅ חזרה לאינדקס

השוואת ביטוחי בריאות פרטיים

🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2023 13:42
אני מבוטח בביטוח בריאות מספר שנים ועכשיו יש לי אופציה לעבור לביטוח בחברה אחרת דרך העבודה, שני הביטוחים הם מהשקל הראשון,

ההפרש בעלויות הם 12 שקל לטובת הביטוח דרך העבודה.

יש לי את הפוליסות של שניהם, משווה ולא ממש מצליח להגיע למסקנות

איך הייתם ניגשים לזה? מה הייתם בודקים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2023 16:05
אני חייב להודות שאני מזדהה עם הקושי הזה. יש כל כך הרבה דברים שצריך לבדוק בביטוח שזה לא יאומן.

מצד אחד יש את עניין השקל הראשון מול משלים שבן.

מצד שני יש עניין של כיסוי של מבטחת מול רופא או בתי חולים - לא כל המוסדות הרפואיים עובדים עם כל הביטוחים.

יש עניין של כל מני כיסויים, סכומים, פיצוי במקרה כזה או מקרה אחר.

יש עניין של הנחה קבועה לכל אורך חיי המוצר לעומת הנחה לכמה שנים בלבד ואז מתייקר.

ניסיתי להחליף ביטוח בריאות ופשוט התייאשתי באמצע. אז ויתרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2023 16:48
האם הפוליסה הקיימת היא פרטית והנוכחית היא קולקטיב של המעסיק?

תיקח בחשבון שבעתיד שתעזוב את העבודה לא תוכל לחזור עוד לפוליסה במבנה של הפוליסה הפרטית ותצטרך לרכוש פוליסה חדשה יקרה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2023 16:49
נקודה לבדוק היא מה תהיה עלות הביטוח שדרך העבודה במידה ואתה עוזב את העבודה. מכירה כמה שעברו לביטוח דרך העבודה ואז הופתעו מהעלות שהתבקשו לשלם כדי להמשיך להחזיק בביטוח.

כמו כן האם הפוליסות מכילות תוספות מודרניות כמו טיפולים ביולוגיים מותאמים אישית, אם הפוליסה שלך לא התעדכנה עם השנים ייתכן והיא לא התקדמה עם מה שעולם הרפואה יודע להציע והדברים לא יכוסו...
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2023 18:15
הקיימת היא פרטית ומוצאת היא קולקטיב,

אני מבין שגם עם הקולקטיב החדש אני יכול בתום תקופת העסקה לעבור לפרטית במחיר של 20% הנחה ל10 שנים מתעריפון הפרט במועד ההמרה - אבל הסכום הוא די באוויר כי לא ידוע מה יהיה המחירון לאותה התקופה.

הפרטית הנוכחית שלי היא מ2016/2017 בערך, הם לא מעדכנים את זה כל כמה שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 09:49
גם אם מעדכנים זה לא אומר שהכניסו טיפולים ביולוגיים. בקולקטיב שלי הם בזמנו התגאו שזה נכלל ואמרו שזה לא מובן מעולם.

התייעצת עם הסוכן שלך? זה שמטפל לך בפוליסה הנוכחית... אני חושבת ששווה לשמוע מה הוא חושב בידיעה שיש לו אינטרס חזק להשאיר אותך.

כשלי הוצע לעבור לקולקטיב התקשרתי לסוכן שלי ולהפתעתי התגובה שלו הייתה ״אני מאוד אשמח להשאיר אותך כלקוחה אבל אני חייב להיות הוגן ועדיף לך לעבור״. גם אם הסוכן שלך לא יתן כזו תשובה חד משמעית, שווה להקשיב לנקודות שהוא מעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 11:19
אין לי סוכן, אני עובד ישירות מול החברה

אבל אני יכול להתקשר אליהם, לא חשבתי על זה, תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 12:18
נקודה ממש חשובה היא המימוש של הפוליסה בפועל.

אני עשיתי ביטוח בריאות לפני כשנה, קיבלתי הצעות מחיר והתמקחתי, כולל לשלוח הצעות מחברות מתחרות והגעתי למחיר מעולה כולל הנחה קבועה לכל החיים (רוב ההצעות יהיו הנחה מדורגת ל5 שנים)

מה שדכחתי לבדוק זה איך המימוש מתבצע, כשרציתי לברר על פריט בריאותי מסוים אם יש עליו כיסוי, התברר לי שעלי לפנות לספק חיצוני שלא ענה אף פעם..

כשהתלוננתי לחברה הם שלחו פניה (ואגב כבר ענו לי על השאלה)

והספק חזר אלי אחרי מס' ימים.

מצד שני ההתנהלות יכולה להיות דיגיטלית לגמרי כך שלא חושבת שזו נקודה קריטית שהייתי עוברת בגללה לחברה אחרת. רק הרגשתי קצת מרומה שלא ידעתי על כך מלכתחילה.

נקודה נוספת היא מה יקרה אחרי שתעזוב את העבודה? במקרה שלי עזבתי עבודה ומחירי הביטוח זינקו. הם גם לא הצליחו להתחרות עם המחיר שקיבלתי אחרי ההתמקחות שציינתי לעיל. ואם במהלך הזמן ארע מקרה ביטוחי, אז לחזור לביטוח במחיר המקורי שהיה לך קודם יהיה בלתי אפשרי.