⬅ חזרה לאינדקס

תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 00:51
אני בחור צעיר מאוד שרוצה ללמוד מחשבים.

אני מנסה להבין - בהתחשב במצב, כשלא נראה שהשוק הולך למקום טוב (מבחינת כמות המשרות), האם תואר בפתוחה זה הדבר הנכון?

אני אסביר את השאלה: נראה שבשנים הקרובות יצטרכו הרבה מתכנתים טובים, אבל כמעט שלא תהיה דרישה למתכנתים בינוניים ומטה.

יש לי אמון מסוים בעצמי, שאוכל בעקרון להיות מהמתכנתים הטובים הללו (יש לי רקע מינימלי בתכנות).

הבעיה היא, שבתנאים כאלו יהיה קשה מאוד למצוא עבודה ממקום לימודים שהוא לא בטופ.

וממילא יש לי שתי שאלות:

א. איך הפתוחה נחשבת ביחס לאוניברסיטאות אחרות - ספציפית במדמ"ח.

ב. בהנחה שלא, האם אני צודק וזה משפיע בצורה משמעותית על הקריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 08:23
לסיים תואר במדמ"ח בפתוחה זה מאוד קשה ויש הערכה רבה למי שמצליח לעשות את זה (בטח אם בציונים טובים). לא הייתי דואג מעניין יוקרת המוסד, יותר על האם תוכל לצלוח שם את התואר והאם חוויה סטודנטיאלית זה משהו שהיית רוצה לחוות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 19:38
1. אתה לא יודע למדוד כמה מתכנת הוא טוב

2. למה שלא יצטרכו אנשים בינוניים ומטה? כל הקטע בכוח העבודה הוא שיש לך אנשים טובים יותר וטובים פחות. באיזה חברות יש לך רק אנשים הכי טובים שיש? (טיפ: אין כאלה חברות)

בקיצור לקבל החלטות לטווח הארוך ולא לפי מצב השוק בעוד שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 19:56
@yahud מחזק. האמירה על אנשים טובים ושלא די תמוהה וצריך בסופו של דבר אנשים בכל הרמות.

אתה יודע מה אף אחד בתעשייה לא מחפש אף פעם, גם בזמנים הפחות-מאידיאליים כמו עכשיו? אנשים שאין להם לא השכלה ולא ניסיון. קודם, תביא את עצמך בכלל לרמה הנדרשת כדי להיות מועסק במשרת ג׳וניור.

מתכנת שעבד 10 שנים בחברה שעובדים בה בטכנולוגיות מיושנות, מצבו עדיין יותר טוב מאשר צעיר שסיים לימודים גם אם זה בטכניון ואין לו גרם ניסיון. אני מכיר אנשים גם מהמוסדות הנחשבים שלא הצליחו להתברג בתעשייה בזמנים הטובים שלפני הקורונה.

מי שסיים את הלימודים השנה, אכל אולה מכל הכיוונים. גם לפני המלחמה אף אחד לא חיפש ג׳וניורים. מאז המלחמה, בכלל... פחות חשוב איפה למדת - אלפי בוגרים נתקלו בשוקת שבורה. מכיר בוגרת שהלכה בינתיים להוראה כי עדיף להרוויח 9 מאשר 0.

״... אַל-יִתְהַלֵּל חֹגֵר כִּמְפַתֵּחַ״ - מלכים א׳, פרק כ׳.

הרבה דברים משפיעים על הקריירה. יוקרת המוסד, הציונים שלך, אם יש לך ניסיון מהצבא, האישיות שלך, נסיבות החיים...

אני כבר יכול לחזק לך את מה שאמרו פה, הפתוחה נחשבת. לא נופלת מהטכניון או את״א.

מכיר מישהו שלמד במוסד נחשב כלשהו, אבל הוא הכניס את החברה שלו להריון תוך כדי הלימודים. אז הם התחתנו והביאו לעולם את הילד - והממוצע שלו סבל כמובן בגלל זה. הוא התלונן בפני כמה פעמים שבגלל זה קשה היה לו לקבל ראיונות והחברות שהוא עבד בהן היו די גרועות. אבל אז, הוא החליט עם אשתו להגר לקנדה ושם דווקא המזל ממש שיחק לו - אז הגורל שלך תמיד יכול גם להתהפך.

אתה לא יודע לאן יובילו אותך החיים. זה לא כזה גרף לינארי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 20:53
מציע לך קודם לקחת קורס אחד ולראות. תתחיל באחד ממתמטיקה ותראה אם אתה בכלל בנוי לזה.

א - טוב

ב - ראה א.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 22:03
ואין שום ערך לכישרון?
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2023 22:51
אני רק פה להזכיר שאתה בוחר מה לספר בראיון העבודה, שאף אחד לא חייב לדעת באיזה מוסד למדת, ושקורות חיים זה פיסת נייר שאתה יכול לחרטט בה כאוות נפשך.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2023 01:09
כישרון הוא כלי שיאפשר לך לרכוש יותר כישורים מהר יותר. בסופו של יום יותר קל למעסיק לחפש עובד שמחזיק בסט כישורים שקל לבחון אותו, מאשר האם למועמד יש כישרון, שאינו דבר קל למדידה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2023 07:38
תואר קשה ובפרט בציונים טובים אמור להיות איתות לכישרון.

אני מסתכל מהצד כי לא מהתחום, אבל שותף כבר הרבה שנים לקליטת עובדים. אין ספק שעובד ותיק נותן תפוקה משמעותית מהיום הראשון, אבל צעיר מאד מוכשר אכן לומד מהר וחשוב יותר, לומד לעבוד נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2023 07:55
כן, בוגר טכניון או אונ׳ ת"א עם ממוצע 95 יצליח למצוא עבודה בקלות יחסית גם בימינו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2023 00:16
לחזות מה יקרה עוד 3+ שנים כשתסיים את התואר זה מאוד קשה, אבל מה האלטרנטיבה מבחינתך אם לא הייטק? יש משהו אחר שמעניין אותך ויתקרב בתגמול של להייטק מבחינתך?

ואיך אתה חושב נוצרים מתכנתנים טובים? תמיד היה ביקוש למתכנתים טובים, ולכן צריך לאמן מתכנתים "בינוניים" כד שיהיו טובים. הבעיה בשוק עכשיו היא בכלל אחרת. הבעיה זה שהריבית עלתה (ויש מהפכה משפטית+מלחמה) ומשקיעים מעדיפים לשים את הכסף בMMF או אגחים, אבל כשהריבית תרד הם יחזרו להשקיע ב-"דבר הבא" כי הסיכון ישתלם. החברות גם יפתחו גיוסים כדי לא להפסיד במרוץ לטכנולוגיה הבאה. אם אין עבודות למתכנתים חדשים וההייטק לא פורח אז תהיה בטוח שיהיה מיתון כי האפקט יורגש בכל המשק, זה יגרור הורדת ריבית לטעמי (אחרת מי ישלם את החובות של המדינות אם אנשים לא מבזבזים?).

* לא המלצה או ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2023 00:27
לא נראה שהמצב שאתה מתאר שונה במיוחד מתור הזהב שהסתיים ב-2020.

תמיד עובדים בתחילת דרכם נדרשים להתפשר על תנאים ולהוכיח את עצמם ואת הפוטנציאל שלהם.

אצל בוגרי מדמ"ח מקובל מאוד לפתוח חשבון GitHub, לתכנת בהתנדבות (לעמותות וכו') ולעשות כל דבר שיגדיל את "תיק העבודות" שניתן להציג.

לא חושב ששם המוסד משחק אצלנו כזה תפקיד. זה שונה מאשר בארה"ב, שבה שם המוסד אומר עליך הכל (בעיני המעסיקים), לא משנה כמה הוא רקוב מוסרית או בכמה שיעורים בכלל דרכת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2023 12:54
לא חושב שהחלטה על תואר צריכה להילקח בהתחשב במצב השוק. (אם כדאי או לא כדאי לעשות). תחשוב קדימה. לא 5 שנים אלא 30 שנה קדימה.

בהצלחה!

*אני במצבך, אמור להתחיל תואר ראשון בכלכלה וניהול. כנראה משנה מסלול למדמ"ח. אולי נתייעץ אחד עם השני על שיעורי בית ;)
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 20:28
היתרון הגדול בתואר בפתוחה שיותר סביר לבנות לו״ז שיהיה ניתן לשלב איתו עבודה. השוק היום במצב מאוד בעייתי וניסיון במהלך הלימודים (במשרות שיחסית סביר למצוא כמו qa) יכול לעשות את ההבדל אחרי התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 22:30
מספר טיפים

- אתה חייב שתהיה לך תשוקה לתחום, בלי תשוקה אתה תהיה עוד עובד בינוני בחברה בהנחה והצלחת לסיים את התואר, זה לא כזה רע להיות בינוני כי זה בא עם פחות אחריות, פחות הזדמנויות לצמוח, פחות לחץ אבל גם עם פחות כסף,פחות עניין וסיכוי גדול יותר לפיטורים בזמני צמצום כ"א.

- תכנות זו מיומנות שנצברת לאורך שנים, אני יותר מ20 שנה בתחום ועדיין לומד דברים חדשים ומשתפר.

- מעבר לציונים טובים המקצוע הזה מצריך תכונות אופי - סקרנות, יצירתיות, יכולת לימוד עצמי, סדר, תושיה, ואם אין לך אז יש לך 4 שנים לפתח אותן כי הן יעזרו לך מאוד להתקדם.

- אני לא רואה בעיה עם תואר בפתוחה, בסופו של דבר כל תואר הפך להיות בעיקר כרטיס כניסה לראיון, שם הציונים שלך לא ישחקו תפקיד.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 22:12
מי יודע מה יהיה עוד 30 שנה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 22:19
שני הסנטים שלי ממי שעובד בתחום.

לתואר בפתוחה יש יתרונות וחסרונות, כמו כל דבר :)

1. אתה יכול לבנות את המערכת הלימודית בעצמך, יש כאלה שמתחברים לזה ויש כאלה שמעדיפים שיחליטו בשבילם

2. תואר בפתוחה מצריך יכולת למידה עצמית, יש כאלה שיש להם את זה ויש כאלה שלא מתאים להם

3. אל תצפה לחוויה סטודנטיאלית אם זה מה שאתה מחפש

4. תואר בפתוחה נחשב כמו כל אוניברסיטה טובה אחרת

5. בפתוחה אפשר לשלב עבודה תוך כדי, אם אתה יודע לשלב תואר קשה ביחד עם עבודה זה מעולה, מכיר הרבה שמצאו עבודה וזהו נטשו את התואר כי הגיעו ליעד הנכסף, לדעתי טעות, התחלת תסיים.

6. תן לי להרגיע אותך, בסוף כולם מוצאים עבודה, מכיר בוגרי מכללות עם ציונים בינוניים וכולם בסוף מצאו עבודה, נכון אולי לא תתחיל בטופ של הטופ אבל בסוף כולם מוצאים עם מספיק התמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 22:34
כנראה איזה מלחמה או סבב?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 22:37
מעודד :)