⬅ חזרה לאינדקס

רכישת שבר מניה בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 00:38
יש לי בבנק מזרחי מניות BRK.B שעלו יפה. ברצוני להגדיל את התיק, אך להבנתי החוק והבנק יאפשרו רק מכירה בשיטת FIFO, ולכן חשבתי לרכוש חלק של מנית BRK.A.

אתר הבנק איננו מאפשר רכישה של יחידות לא שלמות. האם לדעתכם יהיה אפשרי דרך פקיד? יש טעם לברר?

אשמח לשמוע גם ביקורת על עצם הרעיון, אם יש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 00:42
כמו כן, באופן מוזר ה-BID למניה זו גבוה כרגע מה-ASK. איך זה ייתכן?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 08:10
1. סביר להניח שלא, אבל אתה יכול לברר. גם אם היה, היו מצמידים לזה עמלת דחילאק תעזוב אותנו. אתה לא מצפה שפקיד בנק יעבוד בחינם. תעבור לבית השקעות בלי שום קשר.

2.יכול לקרות אם הbid או ask נעשה בשיטת הכל או כלום ובצד השני אין מספיק יחידות להשלים את העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 08:52
שאלה נוספת. למה brk?

ב 20 שנה האחרונות הם לא באמת מנצחים את המדד , לפחות לא באופן עקבי ועושים את זה ביותר סיכון(תנודתיות), למען האמת היום יותר מ 50% מההשקעות הם טכנולוגיה (אפל בעיקר), כך שמדד היחוס שלהם יותר דומה לנאסדק + סנופי שלו הם מפסידים. זה גם היה הופך ל 30 שנה אילולי משבר הדוט קום. באותה תקופה הם לא השקיעו במניות טכנולוגיה, היום אין להם אפילו ברירה כדי להציג תוצאות נורמליות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 09:24
השאלה במקום, אני רק לא אוהב את המתודולוגיה שאתה משחק עם

סנופי/נסדק

20/30 שנה

עם משבר/בלי משבר.

אני מניח שפסיכולוגית יותר קל לעקוב אחרי באפט הגאון ולא לקנות קרן טיפשה על כל השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 09:37
1. אין דין קרן שעיקר השקעותיה בטכנולוגיה לקרן שעיקר השקעותיה מפוזרות יותר.

2. השינויים הטכנולוגיים שעברה הבורסה ב 20-30 שנה האחרונות מחקו חלק גדול מהיתרונות של מנהלי קרנות, בעיקר בכל הקשור בנגישות למידע ולמערכות מסחר.

3. מסכים. אבל רק אומר שגם בשנות ה 90 הם לא ממש הצליחו יותר מהמדד.