🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2023 13:00
אוקיי עברתי על כמה פוסטים והאמת שנעשה לי סלט.
כמעט רציתי להתייאש ולותר כי בכל זאת לא מדובר בסכומים גדולים מאוד אבל - למה? ומה יהיה בעתיד? אולי שווה ללמוד.
הכל מתחיל מזה שהשנה יש לי מגן מס בערך בגובה 1K (לפחות ככה כתוב במערכת)
ביקשתי טופס 867 מהברוקר(פסגות) ולהפתעתי, גיליתי שקיבלתי טופס 867 ל- 2022 (כמה הגיוני לא?).
בהתחלה חשבתי כדי לא להסתבך למכור פוזיציות ברווח כדי לנצל את מגן המס שלי השנה.
אבל מאחר ולא הייתי רוצה לבצע את המכירה כעת, ועכשיו אני קולט שככל הנראה יש לי גם הפסדים משנת 2022 שעליהם לא קיזזתי(נראה לי, אלא אם הברוקר עושה לי את זה אבל אני מבין שלא)
אז אני חושב כן למלא טפסים(נתחיל ב- 2022, ובאפריל נעשה ל- 2023) .
לא הצלחתי להבין מהם הטפסים שאני צריך למלא. ראיתי כל מיני 1310/25 ועוד מספרים. הייתי שמח רגע לסדר, אני מבין כנראה שאת הטפסים הללו אני ממלא מול טופס 867 שהוצאתי.
תודה,
וסליחה שזו שאלה שכנראה נשאלה :/ אבל לא הצלחתי למצוא בדיוק מה שאני מחפש.
כמעט רציתי להתייאש ולותר כי בכל זאת לא מדובר בסכומים גדולים מאוד אבל - למה? ומה יהיה בעתיד? אולי שווה ללמוד.
הכל מתחיל מזה שהשנה יש לי מגן מס בערך בגובה 1K (לפחות ככה כתוב במערכת)
ביקשתי טופס 867 מהברוקר(פסגות) ולהפתעתי, גיליתי שקיבלתי טופס 867 ל- 2022 (כמה הגיוני לא?).
בהתחלה חשבתי כדי לא להסתבך למכור פוזיציות ברווח כדי לנצל את מגן המס שלי השנה.
אבל מאחר ולא הייתי רוצה לבצע את המכירה כעת, ועכשיו אני קולט שככל הנראה יש לי גם הפסדים משנת 2022 שעליהם לא קיזזתי(נראה לי, אלא אם הברוקר עושה לי את זה אבל אני מבין שלא)
אז אני חושב כן למלא טפסים(נתחיל ב- 2022, ובאפריל נעשה ל- 2023) .
לא הצלחתי להבין מהם הטפסים שאני צריך למלא. ראיתי כל מיני 1310/25 ועוד מספרים. הייתי שמח רגע לסדר, אני מבין כנראה שאת הטפסים הללו אני ממלא מול טופס 867 שהוצאתי.
תודה,
וסליחה שזו שאלה שכנראה נשאלה :/ אבל לא הצלחתי למצוא בדיוק מה שאני מחפש.