⬅ חזרה לאינדקס

מדדי קנדה ויפן

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 09:47
את רוב ההון שלי אני מחזיק בקרנות איריות צוברות. יש את ACWI, EM, ואת זו של אירופה. את האחרונות אני צריך כדי לאזן את החשיפה הגבוהה לארצות הברית כי כל המוצרים הפנסיוניים שלי הם על הסנופי. מה שכן, כשניסיתי לחשב אחוזי החזקה פר מדינה כדי לדעת כמה אני רחוק ולצמצם לכיוון הפילוג העולמי האמיתי גיליתי שקנדה ויפן מיוצגות הרבה פחות מהמשקל שלהן, כי הן מופיעות אצלי רק במדד הכלל העולמי שגם ככה ממש מצומד לארה"ב.

מישהו מכם נתקל בתופעה הזו גם כן? האם זו בעיה שיש טעם לפתור, ואם כן - האם יש ני"ע עם דמי ניהול סבירים שבהם הנ"ל מיוצגות בלי ארה"ב?

תודה רבה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 13:35
א. זו לא בעיה, המדינות הפסיפיות וקנדה מייצגות לפי דעתי קצת פחות מ10% מהשוק העולמי. בהחלט אפשר להתעלם.

ב. אני באי שפיותי, שגם לי הפנסיה הייתה מושקעת בs&p, והיה חשוב לי מאוד לחקות כמה שיותר את המדד העולמי - הוספתי את ipac - iShares core MSCI pacific etf

דני ניהול זולים 0.09%.

שים לב שצריך לקנות בארה״ב, והוא חשוף למס ירושה אם תעבור את התקרה. וזו גם קרן שמחלקת דיווידנדים בהתאם.

ומאז אני חייב בשלום עם ייצוג של 97% מהשוק העולמי, בלי קנדה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 16:24
קודם כל תודה רבה על ההארה, נשמע כמו רעיון טוב באמת.

מה שכן - האם לא מפריע לך העניין של המיסוי על הדיבידנדים? האם יצא לך להיתקל באלטרנטיבות צוברות?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2023 07:55
מממ, בזמנו היה לי מאוד יקר לקנות דרך הברוקר בבורסות אירופאיות אז לא זוכר אם לא מצאתי או שהעדפתי להמנע בכל מקרה.

שווה לבדוק.