⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל- פטור ממס

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2023 22:39
שלום,

בן משפחה מדרגה ראשונה קיבל לאחרונה נכות רפואית באחוזים המזכים פטור ממס על קופת גמל. קראתי שהפטור ניתן על קופות שנפתחו לפני קביעת הנכות ועשוי להיות מוחל גם על קרובי משפחה מדרגה ראשונה. לא הבנתי האם מדובר בנכות לצמיתות באחוזים המזכים או לתקופה מסוימת למשל עד שנה. מישהו התנסה בעניין ויודע לשפוך קצת אור?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2023 23:19
בתקווה ובתפילה לרפואה שלמה

אכן כן, ניתן למשוך מקופ"ג בעקבות נכות של קרוב מדרגה ראשונה מבלי לשלם קנס 35%

מהידוע לי האפשרות למשיכה ללא קנס רק במקרה של נכות לצמיתות

בנוסף, אם החלטת למשוך בעקבות הנכות של בן המשפחה:

1. אתה לא חייב למשוך את כל הסכום

2. עדיף לא למשוך את הפיצויים, כדי לא לפגוע בהטבות בגיל הפרישה

3. משיכת התגמולים פוגעת בקצבה העתידית, ועד כמה שבדקתי לא תיפגע בהטבות המס בגיל הפרישה (להבדיל ממשיכה של הפיצויים)

4. ישנם חברות ביטוח שלא מכירות את התהליך ויעשו בעיות אישורים וכו'... צריך אורח רוח והרבה סבלנות.

מצד שני, האישור ממ"ה מתקבל יחסית מהיר... אבל תקופת מלחמה אז...

כמובן הכל בערבון מוגבל, ואם יש טעויות במה שכתבתי - אשמח לדעת

בהצלחה ובשורות טובות !
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2023 09:05
אפשר למשוך ולהפקיד מחדש לקרן פנסיה בהפקדה עצמאית, מה שהופך קצבה חייבת במס לקצבה פטורה.

למהלך יש חסרונות של פגיעה בביטוחים שמוענקים מקרן הפנסיה ואיבוד החלק של הבטחת תשואה, אז יש לשקול אותו היטב כי הוא בלתי הפיך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2023 15:23
הפגיעה בביטוחים ותשואה מובטחת זה באופן גורף? כלומר נניח משכתי את כל הסכום הקיים בקרן בפטור ממס, והפקדתי מחדש בהפקדה עצמאית (כדי לשמור על אפשרות לקצבה פטורה בעתיד) אז הפגיעה היא על הקרן הספציפית הזאת, או שזה תקף לכל קרן תחת אותו אדם? האם ניתן לפתוח קרן פנסיה נוספת נניח ממעסיק חדש ואז לצבור מחדש ללא פגיעה בתשואה המובטחת והביטוחים בקרן החדשה?

אני בן 30 והיתרה בקרן לא מאוד גדולה, בהנחה ואני צריך את הכסף ואין לי אפשרויות אחרות, ויש לפני עוד שנים רבות של צבירה, יש הגיון למשיכה בפטור מתוך מחשבה שלפחות 25 שנים קדימה יש לי הזדמנות לתקן את הפגיעה הנל? קראתי מזמן בפנסיוני שהפגיעה במשיכת תגמולים הופכת למשמעותית ב15-20 השנים שסמוכות למשיכת הקצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2023 19:06
תודה על העלאת הנושא והשיתוף. את האמת רלוונטי עבורי ולא היה לי מושג כל כך שהפטור קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2023 19:18
קראתי את העמוד של "כל זכות" לגבי פטור ממס, אך מצאתי מידע רלוונטי בעיקר לגבי מס הכנסה מעבודה וקצבאות כאלה ואחרות.

להבנתי ניתן גם לבקש פטור ממס על ניירות ערך במקרים מסויימים? לאו דווקא רק קופת גמל?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 14:19
לגבי תשואה מובטחת, יש תקרת הפקדה שנתית שניתן לנצל, והיא משותפת לכל הקרנות.

לגבי ביטוחים - ראשית, הביטוחים תלויים בהיות הקרן פעילה ועם הפקדות שוטפות, כך שבהפקדה חד פעמית לא יהיה ביטוח. שנית, גובה הכיסוי תלוי בהפקדה החודשית לקרן.

שלישית, ישנה תקופת אכשרה למקרה של אירוע ביטוחי.

כך שאם בוצעה משיכה והפקדה מחדש חד פעמית, לא יהיו כיסויים באותה קרן.

אם יש בנוסף קרן פעילה ממקום העבודה, היא תתנהל לפי הכיסויים והותק של עצמה, כך שכל קרן לא משפיעה על הקרן האחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 18:02
אז אם יש לי קרן לא פעילה (ללא הפקדות במשך תקופה ממושכת) ומשכתי תגמולים, ובנוסף אני צופה לפתוח קרן חדשה דרך מעסיק אז מבחינת תשואה מובטחת הקרן החדשה "לא נפגעת" כי אין קרן פעילה עם הפקדות כך שלא ניצלתי את תקרת ההפקדה השנתית, ומבחינה ביטוחית הקרן החדשה תלויה בעצמה ובתקופת האכשרה שלה. הבנתי נכון? לפדות תגמולים משפיע רק מבחינה ביטוחית

מז"א גובה הכיסוי תלוי בהפקדה החודשית לקרן? אם בחרתי כיסוי של 100% נכות למשל אז הוא זהה בין אם אני מפקיד משכר מינימום או משכר של 50K לא? לגבי הפקדה לאחר משיכה, יש מינימום לגובה ההפקדה? כעבור כמה זמן מרגע שנפסקות ההפקדות השוטפות עד שהביטוח לא בתוקף?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 18:03
הגשתי שאילתא לפקיד מס הכנסה לגבי פטור ממס על ניירות ערך במקרה של נכות מזכה, אעדכן כשתהיה תשובה
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 18:39
להבנתי אם לא הפרשת כספים פנסיוניים באותה שנה אז התקרה השנתית היא 0. אבל אני לא בטוח ב100%.

לא.

יש הבדל של בערך פי 10 בין 100% של שכר מינימום לבין 100% של 50K.

(הערת אגב, אי אפשר לבטח שכר של 50K בפנסיה מקיפה. התקרה היא באזור ה30 וקצת).
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 19:53
כן, כאמור בכל שנה יש לך זכאות להפקיד סכום מסויים לפנסיה מקיפה, שבה יש הבטחת תשואה על 30% מהסכום (ולאחר פרישה, על 60% מהסכום).

כן, כל קרן מתנהלת בפני עצמה מבחינת ביטוחים.

פדיון תגמולים גם מוריד כמובן את הקצבה שתקבל מאותה קרן, בהתאמה למה שמשכת.

לא. מציע שתקרא בבלוג "פנסיוני" של נדב טסלר איך מחושב הכיסוי הביטוחי, וגם ההערה של רונן נכונה.

לא שידוע לי, להבנתי אין כזה.

כ5 חודשים ללא הפקדה, אם לא עשית הסדר ריסק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 21:04
נדרדשת נכות רפואית צמיתה בשיעור שעולה על 75%

בנוסף נדרש שהקופה נפתחה לפני שהנכות התחילה להתגבש

המשיכה היא רק מרכיב התגמולים של מעסיקים קודמים ובדרך כלל אינה מוגבלת בסכום