⬅ חזרה לאינדקס

רגולציה זה מורכב

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 12:28
היי, הכרתי את הפורום של המשקיעה לא מזמן. אציין שהידע שלי אינו מעושר מאוד בתחום הפיננסים, אם הזמן ראיתי שתחום הרגולציה בעולם הפיננסים מאוד מורכב וקשה להבנה לכן אשמח לדעת איך אתם מעשרים את ידע שלכם בנגוע לרגולציה המשתנה והקיימת בעולם הפיננסים. בנוסף אם יש לכם עוד מקורות ידע/פורומים מומלצים בעברית או אנגלית שקשורים לעולמות הפיננסים אשמח לדעת.

תודה מראש !
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 12:50
אני יודע במה אני משקיע, אני רואה שהרגולציה מאפשרת את זה - ולא רואה סיבה שהרגולציה תפריע לי בזמן הנראה לעין, ולא טורח להתעדכן ברגולציה המשתנה

למה אתה מתעניין בנושא? אתה רוצה להיות קצין ציות בברוקר? לפתוח בורסת קריפטו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 13:07
וזה מה שחשוב? זה חלק קטן מאד מהפאזל, ובערך אחרון ברשימה, לאנשים מהשורה שרוצים להשקיע באופן פאסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 13:49
ידועה לי שזה חלק קטן בפאזל, רק אישית אני מעדיף לדעת ולהבין את הרגולציה לפני שאני משקיע או מוכר כי אני לא ממש מעוניין להסתבך עם הרשויות. אני גם לא רק מדבר על השקעות גם בכל מה שקשור לביטוחים פנסיה ירושה ועוד. אנני מעוניין ללמוד משפטים (כרגע לפחות) רק להבין את הנושא הזה ספציפית יותר לעומק
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2023 17:08
כשאני רציתי להבין נושא כזה לעומק, התיישבתי חזק על האינטרנט ולמדתי מה שיכולתי, ואז שאלתי מישהו שעוסק במקצועואז חזרתי לאינטרנט.

רגולציה היא מילה כללית מדי.

תנסה להבין במה אתה רוצה להשקיע/לבטח, לאיזו מטרה, למתי תצטרך לכסף, האם במלואו או מדי פעם או כסוג של קיצבה.

תלמד על בשרך מה קיבולת הסיכון שלך, גם אובייקטיבית וגם סובייקטיבית.

ואז תבדוק מה הם החוקים והתקנות לגבי כל כלי אופציונלי להשקעה/ביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2024 12:04
אולי חשוב שתבין מי הגוף שאתה משקיע דרכו, מה הוא מביא לשולחן (מוניטין, ביטחונות), איזה עוד מתווכים עומדים בינך לנכס (ETF? חברת ניהול נכסים? בנק ישראלי שמחזיק את הכסף שלך בבנק או ברוקר אמריקאי? נכס במדינה שהחוק בה עלול להשתנות? קריפטו שאתה ורק אתה אחראי למה שקורה בו?)

מה קורה בגלל רגולציה ומה קורה מסיבות אחרות זה פחות משנה