⬅ חזרה לאינדקס

עזרה| לאקדמאים וגם לאלו בדימוס עם אוריינטציה מחקרית.

🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2017 13:45
שלום לכולם,

סיימתי לא מכבר תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואני מפלס את דרכי לעבר התואר השני.

הנקודה היא שמשיחות עם סטודנטים לתואר שני ועם אלה שחווים בימים אלו את תהליכי המיון והקבלה, מסתמן כי עלי להכין מראש שאלת מחקר לעבודת התיזה לה אדרש.

במהלך התואר הראשון אומנם יצא לי להתנסות כעוזר מחקר וגם לעשות שתי עבודות סמינריון, אבל אף פעם לא מצאתי את עצמי שוקע בקריאת מאמרים במטרה לאתר שאלת מחקר ייחודית משלי.

בהקשר זה רציתי לשאול:

- מה נדרש על מנת לפתח את היכולת להגות שאלת מחקר? מלבד הבנה של שיטות מחקר והבנה בסיסית של השפה האנגלית?

- כיצד באפשרותי לקחת בחשבון את כל המשתנים הנוספים בזמן שאני חושב על רעיון לשאלת מחקר? למשל, לברר האם שני שאלונים המצויים ברשותי תואמים מבחינת מפתח הנקידה ושיטת הניתוח על מנת שהשאלה שלי תוכל בכלל להימדד, ולוודא שכל העסק לא יהיה מסורבל מידי וכן הלאה? מה עוד עלי לקחת בחשבון?

- כיצד מפתחים את החוש הזה באופן כללי? יצא לי לקרוא המון מאמרים אקדמים בזמן התואר הראשון ואני ממשיך לקרוא גם בימים אלו, אבל אף פעם לא עלה לי לראש רעיונות לשאלות מחקר, מבלד אולי פעם או פעמיים אבל הרעיונות כלל לא היו ניתנים למדידה.

תודה ושבוע טוב לכולם :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2017 14:44
לקח לי חמש דקות, כולל ההערה של המנחה, עבור כל אחת משתי התיזות שלי. זה לא מעניין אף אחד.

הבעיה הקשה היא מה אתה רוצה לחקור, לא מה תהיה השאלה, וגם לשם כך אין צורך לקרוא מחקרים, אלא להתייעץ עם חוקרים ועם הסטודנטים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2017 14:55
אני ממליץ לך לשאול את השאלה הזו גם בפורום תזה בתפוז.

מומלץ גם לקרוא תזות במחלקה שלך כדי לקבל מושג מה עומד מולך. שם גם תמצא שאלות מחקר לדוגמה
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2017 17:42
אני עונה מנסיונו של מקורבי האישי - ממש לא חשוב הנושא, העיקר המנחה.

אתה יכול לבדוק מי החוקרים בפקולטה שאתה מעוניין להתקבל אליה, מה מהתחומים שלהם מדבר אליך ואפילו לקרוא קצת חומרים שלהם. בדרך כלל בסוף מאמר אקדמי יהיו המלצות למחקרי המשך נחוצים בתחום.

בנוסף, מנסיונו של בעלי, התקבל לתוארשני ודוקטורט ללא הצעת תזה...

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2017 22:15
אני לא מהתחום שלך ואלה לא שיטות המחקר שלי אבל מניסיוני בקבלה לתואר מחקרי: כשאני קוראת מאמרים עולות לי שאלות מסוג "ומה אם?" או "והאם נכון ש?" אלה לא שאלות מחקר מגובשות אבל רעיונות למחקרי המשך, וזו הרמה שבה נשאלתי בהתחלה.

כדי לפתח את הגישה, השיטה שלי היא לשאול שאלות שמעניינות אותי כהמשך למחקרים במאמרים שאני קוראת. לחילופין כשאני נתקלת בשאלה שמעניינת אותי, גם אם היא לא מגובשת, אני מתחילה בקריאת הספרות ומשם חושבת על ניסויי המשך.

לדעתי חשוב לאהוב את נושא המחקר שלך. אפילו להיות מאוהב בו. לדעתי (לפחות עבורי) מחקר זה קשה עם הרבה עליות מורדות, ואם אתה לא מלא בתשוקה למחקר זה שובר ומשביז.

דבר אחרון - לא הבנתי אם מדעי ההתנהגות זה פסיכולוגיה? אולי שווה לעבוד במעבדה עם שיטות יותר "סקסיות" משאלונים, יעלה את הסיכוי למצוא משרות בעתיד בתחום (נגיד EEG/meg). שתצא עם כישורים בשיטות מחקר רלוונטיות ולא רק עם "וי" על תזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2017 08:46
תודה רבה לכם!

אפעל בהתאם :)