⬅ חזרה לאינדקס

קרנות ריט ב IRA

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 08:43
עברתי לפני כמה ימים לקרן השתלמות IRA

לפי הבנתי הטבת המס של קרן ההשתלמות היא אפקטיבית גדולה יותר בקרנות ריט, שם המיסוי על דיבידנדים הוא מסובך וגבוה יותר.

החשיפה שלי לנדלן ישראלי היום היא 0 (בהתעלמות מירושות רחוקות) וחשבתי לפזר על 5 קרנות הריט הישראליות - 10% על כל אחת לפי המגבלות.

חשוב לציין שה IRA הוא מלכתחילה אחוז יחסית קטן מהתיק כולו אצלי.

ראיתי מעט מאוד דיונים בנושא ותהיתי אם עוד מישהו כאן עושה את זה, או שקל את זה וויתר מכל מיני סיבות.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 15:10
קרא את פירמידת הצרכים של המשקיע.

למה בעצם אתה רוצה לשנות את זה?

אם לפני כן לא רצית להיחשף לקרנות ריט ישראליות, למה פתאום עכשיו כן?

אין צורך להשקיע בנכס רק בשביל למקסם הטבות מס. המטרה היא להרוויח כמה שיותר בסיכון המתאים לך, לא לקבל הטבות מס הכי גבוהות שניתן.

שוב, אתה מפזר לפי צורך אמתי, או לפי אילוצי רגולציה?

ואחרי כל זה, אם אתה חושב שיש לך סיבה אמתית להשקיע בזה, באופן אמתי ומהותי, ובלי קשר להטבת המס, אז בהחלט אפשר לשקול להשקיע בזה דווקא בקרן ההשתלמות. רק אל תהפוך את העיקר לטפל...

כמו כן, אני לא מייעץ לך מה לעשות, לא ממליץ, לא מכיר אותך אישית, ולא בעל מקצוע בתחום, קח הכול בערבון מוגבל!
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 16:25
זה משהו ששקלתי עוד קודם ל IRA.

המס השולי שלי מאוד גבוה ולכן פסלתי השקעה בריט.

בכל האפיקים האחרים שלי אני שם דגש מאוד גדול על דחיית מס. בקרן ההשתלמות זה המקום היחיד שאני יכול להתעלם מזה ולקבל דיבידנדים ישירות.

הייתי מאוד שמח "לבטח את עצמי" מפני עליית שכר דירה משמעותית, אבל רכישת דירה תצריך ממני להיכנס all in (לא מעוניין) וריט ללא הטבת מס לא משתלם בעיניי.

מכאן הגיעה השאלה.

אני לא מייחס לה חשיבות מאוד גדולה, זה סכום קטן יחסית, אבל כן רציתי לשמוע מחשבות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 16:49
אני עשיתי את זה ואכן, הקדשתי אחוז מסויים, אבל לא כל כך משמעותי למניות דיבידנד, בינהן גם ריט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 16:50
ואתה חושב שקרנות הרייט הללו יעשו את זה?

בדקת למשל מה מידת הקורלציה שיש בין שווי הניירות הללו/הדיבידנד שלהם לבין גובה שכ"ד באזור שאתה גר בו?

עד כמה שאני זוכר, רוב קרנות הריט בארץ לא מחזיקות נדל"ן למגורים בכלל, ולכן לא בטוח כמה הם יגנו עליך במקרה של עליית שכ"ד
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 17:52
הוא דיבר על 5 קרנות ריט. כנראה, "מגוריט" בינהן. הקרן הזו מטרתה להיות צמודה לשכר הדירה.

כמובן, שאסור להמליץ, אני רק אגיד שבעצמי לא הייתי נוגעת בקרן הזו אפילו עם מקל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2024 17:54
בדיוק - לכל היותר לאחת מתוך 5 יש סיכוי איכשהו לעשות את מה שהוא רוצה (וגם, לא בטוח שהיא עושה את זה בפועל).

שאר 80% מהקרנות שהוא דיבר עליהן אפילו לא מתיימרות לתת לו פתרון לבעיה שהוא רוצה לפתור.