⬅ חזרה לאינדקס

הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2024 19:11
מה ההבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן מנוהלת של אג"חים?(ממוצע מח"מ של 3- 4 שנים)

כשאני מסתכל על הגרפים הם די תואמים, האם עדיף לי לקנות קרן מחקה תל בונד בגלל דמי ניהול זולים יותר או שאני מפספס משהו?

המטרה היא להוריד הפסדים ותנודות בתיק במקרה של קריסה במניות על ידי הוספת אג"ח. קניית אג"ח ישירות נראה לי לא מתאים כי אז רוב הסיכויים להבנתי הם שצריך לחכות לפדיון ואני מעדיף שתהיה אופציה למשוך את הכסף השנה (אני מודע לסיכון של טווח ההשקעה הקצר).

האם אג"ח עם מועד פדיון קרוב יכול להיות פיתרון?

הבנתי שבזמן האחרון יש קורלציה בין אג"ח למניות אז אולי יש דרך טובה יותר?

כרגע 3/4 מהתיק מניות בפיזור עולמי עם משקל יתר לארה"ב. השאר מקמ ואג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2024 19:18
אג"ח קונצרני גם נופל כשיש קריסה במניות.

נסה אג"ח ממשלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2024 19:24
התיאוריה אומרת שאג"ח ממשלתי ממתן תנודתיות בתיק מניות כי כשהמניות קורסות בגלל משבר כלכלי האג"ח עולה (לרוב במשברים כלכליים בנקים מרכזיים מורידים ריבית מה שמעלה את האטרקטיביות של אג"חים במח"מ בינוני ומעלה)

אכן בשנת 2022 אג"ח קרס יחד עם המניות, ההסבר הוא שבשונה משברים "רגילים" המשבר האחרון היה משבר אינפלציה, במשבר אינפלציה בנקים מרכזיים נאלצים דווקא להעלות ריבית, מה שמוריד גם את המניות וגם את האג"ח, בפרט אג"חים ארוכים

בכל מקרה בשונה מאג"ח ממשלתי, אג"ח קונצרני נע לרוב מקביל למניות, עם תוחלת תשואה נמוכה יותר לאורך זמן
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2024 19:52
תודה רבה על התשובות המהירות.

אם כבר התכנסנו כאן, מה לגבי השאלה שפתחתי איתה -

מה ההבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן מנוהלת של אג"חים?(ממוצע מח"מ של 3- 4 שנים)

כשאני מסתכל על הגרפים הם די תואמים, האם עדיף לקנות קרן מחקה תל בונד בגלל דמי ניהול זולים יותר או שאני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2024 20:08
באופן כללי אפשר להגיד שהמדד הוא ממוצע של הרבה קרנות מנוהלות.

כשאתה קונה את המדד אתה מקבל את הממוצע שהוא "די בסדר", כשאתה קונה קרן מנוהלת זה גם יכול להיות תשואה נמוכה יותר.