⬅ חזרה לאינדקס

מחשבות על קריירה פחות שגרתית

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2024 10:04
היי לכולם,

בת הזוג שלי עובדת במשרה סמי-טכנית בהייטק. משכורת סבירה, תנאים טובים (ימי-חופש, WLB וכו'). כרגע נראה שאין אופק להתפתחות, לפחות לא בחברה שלה. היא לא מרוצה, מרגישה שלא מממשת את הפוטנציאל שלה, אין לה ממש צוות והיא עובדת לגמרי ב-Remote, מה שמעצים את התחושות.

היא טוענת שתפקידים טכניים לא מושכים אותה, ולכן ללמוד לבד ולהעמיק בקורסים כדי להתפתח זה אתגר לא פשוט עבורה. אנחנו מנסים לחשוב על מסלולי קריירה הגיוניים שתואמים את הקישורים שלה.

יש לה תואר שני מדעי (לא הנדסה או מחשבים), היא טובה מאוד בכל מה שקשור לניהול סיטואציות מורכבות תחת לחץ, מולטי-טאסקינג כללי, אינטראקציה מול אנשים ומהצד שלי - אני חושב שהיא גם מאוד טכנית, למרות שהיא תכחיש. אם הייתי צריך לחשוב על עבודה שתתאים לה בדיוק הייתי חושב על דברים כמו ניהול חמ"ל מבצעי של חברת ביטוח / מגנוס או דברים בסגנון. אם שוקלים ספציפית הייטק - הייתי חושב יותר על פרודקט ולא על תמיכה / פיתוח.

אשמח לרעיונות או כיוונים ששווה לשקול במצב כזה - מגוונים ככל שיהיו.

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2024 11:14
פרודקט זו בין המשרות הכי מאתגרות בהייטק, דווקא כי היא דורשת ידע טכני יחד עם כל שאר הsoft skills הדרושים. בעיני, ככל שהפרודקט יותר טכני, כך הדברים עובדים טוב יותר.

על אחת כמה וכמה כשפרודקט מגיע ללא ידע טכני, וצריך להשלים את כל הדרוש בעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2024 18:02
אני חושבת שהיא צריכה לכתוב כאן בעצמה ואז אפשר לנהל שיח פורה. מה גם שזו הקריירה שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 12:04
מסכים, השאלה אם יש תפקידים שהם גם "מבצעיים" בהווייתם ומתאימים לסופט-סקילס הנ"ל, אבל לא טכניים ברמת מפתח או פרודקט מאוד טכני. אני מניח שיש מוצרים "פשוטים" יותר בשוק שאולי שווה לכוון אליהם דווקא. כאמור, היא כן בתפקיד טכני כיום, אבל ברמה יחסית נמוכה.

כמובן. התסכול ובעיית המוטיבציה לאחרונה הביאו אותי לכתוב בעצמי כדי לנסות לעודד אותה לחפש כיוונים חדשים. אני כמובן אשתף אותה בתובנות והיא גם יכולה לכתוב מהמשתמש שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 16:23
זה פורום אנונימי, אם תספר על התפקיד הנוכחי והתארים האקדמיים אולי תקבל תגובות מועילות.