⬅ חזרה לאינדקס

מחזור משכנתא - שעבוד שני, מסלול משתנה צמוד

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 17:55
היי :)

יש לי כיום משכנתא במסלול פריים פלוס 0.3 (כחצי מיליון שח) וכמובן שאני מעוניין לשפר את המסלול.

הוצע לי להעביר את המסלול לבנק אחד במתכונת שעבוד שני (יש לי גם מסלול קלצ טוב שאני מעוניין לשמר) והשאלות הן כאלה:

האם יש דגשים מיוחדים להעברת חלק מהמשכנתא לבנק אחר במתכונת שעבוד שני? או שפשוט אני סוגר את ההלוואה ופותח חדשה בתנאים יותר טובים והכל "סטרייט פורוורד"?

מסלול המל"צ:

* כיצד מחושבים הקנסות במידה וארצה לסגור את המסלול שלא במועד שינוי הריבית (מכוון למלצ משתנה כל שנתיים)?

* מהן ההצמדות האפשריות - הבנתי שיש הצמדה למקמ והצמדה לאגח, האם יש עוד הצמדה שיכולה להיות רלוונטית?

* המסלול נחשב ליחסית מסוכן ולא מומלץ, למה בעצם אם אני יכול לקבל עכשיו כמה שנים של ריבית טובה יחסית ואז במקרה הגרוע ביותר לברוח לפריים או מסלול אחר כלשהו?

תודה על ההכוונה!!
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 18:28
בודקים את פער הריביות בין

1. הנמוך מבין הריבית הממוצעת במועד לקיחת ההלוואה לתקופה, והריבית שלך בפועל.

2. הריבית הממוצעת כיום ליתרת התקופה.

אם ההפרש שלילי (הריבית הממוצעת כיום גבוהה יותר), אין עמלת היוון.

אם ההפרש חיובי, מכפילים את ההפרש בסכום הנפרע, כפול יתרת השנים שנותרה לשינוי הריבית - זוהי עמלת ההיוון.

מעבר לכך יש גם עמלה תפעולית של 60 ש"ח, ויכולה להיות עמלה של אי הודעה מוקדמת בסך אלפית מהסכום הנפרע, אלא אם אתה מעדכן את הבנק על הפירעון המוקדם לפחות 10 ימים לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2024 11:17
מחדד, לא ליתרת התקופה של המשכנתא, אלא ליתרת התקופה עד לנקודת העדכון הבאה.

זה יותר בירוקרטיה ממחזור רגיל, והבנקים פחות אוהבים עסקאות כאלו, אבל אם יש חצי מיליון שאתה רוצה למחזר יכול להיות שתקבל משהו טוב.

כמובן שעדיף להגיע להצעה טובה על מחזור מדרגה שנייה בבנק אחר, ולהגיע לבנק שיש לך בו משכנתא עכשיו, ולבקש מהם להשוות את ההצעה כדי שתשאר אצלם.