⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה מקרן השתלמות - בלון חלקי או פרעון שוטף?

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2017 09:47
מתעתד לקחת הלוואה מקרן ההשתלמות, מתלבט האם עדיף להחזיר בפרעון שוטף (תשלום קרן+ריבית) או בלון חלקי (רק ריבית וקרן בסיום כשהריבית בכל תשלום היא על כל הקרן) ואת הכספים שיידעתי לפרעון השוטף להשקיע באפיק אחר (שבתקווה יניב תשואה גבוהה יותר במהלך שנות ההלוואה) - הבעיה שבמצב זה כשהריבית עולה ההבדל בין האופציות גדול יותר כי הריבית היא על כל הקרן שלא פוחתת עם השנים.

האם יש דעות לכאן או לכאן? אני מניח שיש שיקולים שאני לא לוקח בחשבון
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2017 14:17
הלוואה מקרן ההשתלמות היא הלוואה בסה"כ נוחה ובתנאים טובים, הקרן שנותנת את ההלוואה מחזיקה כביטחון את כספי קרן ההשתלמות,

ולכן עבורה זאת הלוואה נמוכת סיכון ובתמורה ובהתאם הריביות.

ברגע שתרצה להעביר את הכסף לאפיק יותר מסוכן, נאמר מניות, מסלול IRA וכו, הסיכון מבחינת הקרן עולה ולא תוכל לקבל הלוואה, או שאם כבר לקחת לא תוכל לעבור.

עכשיו שאל את עצמך, לאיזה טווח זמן אתה מתכנן להחזיק את הקרן? עבור מה ההלוואה משמשת? מה האלטרנטיבות?

ככל שאתה מתכנן להחזיק את הקרן לזמן ארוך יותר, הדעות בפורום נוטות להשקעה במסלול מנייתי, מה שלא יאפשר לך לקחת הלוואה.

בדוק האם הרווח בריביות מול האלטרנטיבות, עולה או יורד למול אובדן התשואה הפוטנציאלי, במסלולי מניות

מתנצל אם הוספתי לך לבילבול.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2017 21:49
תודה רבה, אשקול זאת.

בהנחה שאני כן לוקח הלוואה, אשמח לשמוע שיקולים בעד/נגד פרעון שוטף/בלון בהתאם לאלטרנטיבות שהצגתי - במצב הריבית היום מרגיש לי שאפסיד לא מעט תשואה אלטרנטיבית (שכמובן לא מובטחת..). הכיוון הוא לא לפרוע את הקרן בסיום ההלוואה כאמור אלא להחזיר אותה מה"תשלומים" שנאגרו והושקעו באפיק אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2017 21:58
לא להחזיר את הקרן שקול להחלטה של כל חודש מחדש לקחת את ההלוואה שוב ושוב. אם אתה יודע לעשות תשואה יותר גבוהה מהריבית של ההלוואה זה כלכלית האופציה העדיפה.

אם לעומת זאת אתה צריך כסף חד פעמי ולא מעוניין להיות ממונף באופן קבוע אז הגיוני שתבחר לכסות את הקרן לאט לאט, ופסיכולוגית זה גם נוח יותר כי ההלוואה נגמרת מעצמה