⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בדירה להשכרה

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 17:30
שלום לכולם,

אני צפוי לקבל דירת קבלן חדשה בעוד כחצי שנה (לא חושב שרלוונטי, אבל נקנתה במסגרת מחיר למשתכן).

אני מתלבט אם להשקיע בה.

נתונים רלוונטיים:

* מסירה עוד חצי שנה (יוני 2024).

* דירת 4 חדרים בשכ' מורשת במודיעין (למי שלא מכיר, שכונה חדשה שהתחילה להתאכלס בסוף 2022, בשכונה אמורות להיות כ- 4,000 יח"ד, 70% מחיר למשתכן).

* לא מתכנן לגור בה. מתכוון להשכיר אותה לתקופה של 3-5 שנים ואז למכור.

אפשרות ראשונה היא לבצע בדירה דברים הכרחיים בלבד (בעיקר מזגן).

אפשרות שנייה היא לעשות מעבר לסטנדרט. בעיקר, החלפת מטבח, שירותים, גופי תאורה, רשתות, אולי עמדת טעינה לרכב חשמלי.

שיקולים בעד אפשרות ראשונה:

1. יש לעיר ביקוש גבוה, להערכתי דירה רגילה שמתפרסמת במחיר ממוצע תאוכלס גם בלי מאמצים מאד גדולים.

2. ייתכן והשקעה עודפת לא תניב תוספת משמעותית בהשכרה או במכירה.

שיקולים בעד אפשרות שניה:

1. אמנם המקום מבוקש, אך השכונה רוויה בדירות שיוצאות לשוק, יש הרבה בנייה, וכל כמה חודשים יוצאות כמה עשרות או מאות דירות לשוק. ולכן כדאי להתבלט.

2. ייתכן וניתן לקבל שכירות גבוהה יותר עבור דירה מושקעת יותר, חלק מהאוכלוסייה בעיר הוא במצב כלכלי טוב ויהיה מוכן לשלם על דירה נאה יותר.

3. העלאת ערך הדירה במכירה.

איך הייתם ניגשים לזה?

ניסיתי לחשוב אך לא מצאתי דרך לבצע איזו השוואת מחירים שתסייע לי להחליט.

הדבר היחיד שאולי אפשר לעשות הוא להתייעץ עם מתווכים, אולי אעשה את זה, אבל אשמח לשמוע כיוונים נוספים.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 18:04
דעתי:

הייתי משדרג די את המינימום+ וזה גם לא אמור לעלות יותר מדי

רשתות

תאורה פשוטה סינית בכל הבית

מקלחונים/אמבטיונים פשוטים

מיזוג אינוורטר או עדיף מולטי-אינוורטר אם אפשר

מאוורר עם תאורה במרפסת

מראות בשירותים

יתכן ויהיה קל יותר להשכיר עם ארונות קיר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:43
תודה על התשובה. כל מה שכתבת נשמע סביר, חוץ מעניין המאוורר במרפסת. נשמע לי תמוה מאד, אבל מדובר בפרט שולי, אז לא אפתח דיון בנושא.

אשמח לרעיונות נוספים, אם יש למישהו/י.

לא בהכרח רשימת תוספות לדירה (למרות שגם זה נחמד), יותר רעיון למקום שבו ניתן לבצע השוואה כלשהי בין דירה מושקעת יחסית לדירת קבלן סטנדרטית (בהשכרה וגם במכירה).

ייתכן ואני מחפש משהו שלא קיים.. לא יודע, בגלל זה אני שואל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:46
יד2 או מדלן
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:46
אם יש הרבה דירות להשכרה בשכונה מציע ללכת לראות כמה שהן פחות או יותר דומות לדירה שלך (חדרים, קומה, כיוונים וכו').

תשווה מחירים מבוקשים של דירות "משודרגות" ודירות "סטנדרטיות".

מתוך זה תוכל לגזור מה התוספת תשואה ביחס להשקעה (לדוגמא, דירות עם ארונות ומטבח משודרג משיגות 10% יותר).

עוד אופציה (כמו שכתבת) היא להתייעץ עם מתווכים מקומיים או אנשים ששוכרים/מתכוונים לשכור בשכונה כדי להבין מה מעניין אותם.

שידרוג מקלחונים/אמבטיות/ארונות/תאורה בכמה אלפי שקלים (איקאה ודומיהם) יכול לדעתי לתת פרמיה של כמה מאות שקלים בחודש ושווה את ההשקעה.

בכל מקרה לדעתי לא תצליח להשכיר דירה בלי מזגן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:47
הורי עברו דירה לפני כמה שנים שנים, ולמעט מתגים ליד המיטות שתודות להם אני לא מתנגש כל לילה בכיסא בדרך למיטה, מאורר עם תאורה במרפסת בהחלט השדרוג הגדול ביותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:53
ברור. גם לא תכננתי. זה היה כלול באפשרות הראשונה (= השקעה מינימלית/ בסיסית)
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:54
מעניין, בחיים לא הייתי חושב על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2024 22:49
הייתי הולך על האופציה השניה רק קצת יותר מינימליסטי, אין צורך לשפוך עשרות אלפי שקלים שיקזזו לך חצי שנת שכירות כי אז העסק לא ישתלם גם אם תצליח להשכיר את הדירה ביותר (בגלל שהטווח שלך יחסית קצר כפי שרשמתי שאתה מכוון) ..

תגדיר תקציב למזגנים תוספות קטנות של עד רף מסוים וכמובן תעשה מחקר כמה דירה הושכרה כשהיא קצת נותנת יותר וכמה בסטנדרט אם בכלל יש למה להשקיע