⬅ חזרה לאינדקס

התייחסות לRSU של מניות דיוידנד בפרישה מוקדמת

🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 00:52
מחשבה שעלתה ורציתי לחלוק, בתקווה לשמוע דעות מעניינות:

כידוע, אחד הייתרונות הגדולים בRSU הוא הדחיית מס, או דרך אחרת להסתכל על זה היא כמינוף פי 2 בחינם.

הדעה הרווחת פה היא שהסיכון שבהחזקה של מנייה יחידה, שבמקרה היא גם מקור ההכנסה העיקרי, לא שווה את הסיכון.

אני אישית לא מסכים אם זה, אבל אפשר להניח את זה לצורך הדיון.

לאחרונה גיליתי שקיימת חברה שמחלקת RSU, כאשר המנייה לא זזה (תנודתית עם תוחלת בערך 0), אבל מחלקת דיוידנד שעולה (נומינלית) כל שנה, ונכון להיום עומד על 3%.

מה שחשבתי, זה שבעזרת המינוף של הRSU, זה שקול למניית דיוידנד שמחלקת 6%, שזה משנה לגמרי את התמונה.

אחת הבעיות (הקונספטואליות לדעתי) בפרישה מוקדמת היא ההפרש בין התשואה הצפוייה (10% נומינאלי/7% ריאלי), לבין אחוז המשיכה הבטוח שהוא הרבה יותר נמוך - 3-4%

במקרה של מניית דיוידנד שמחלקת 6%, אמנם התוחלת יותר נמוכה מהמדד, אבל המקרה הגרוע הרבה פחות מסוכן, ככה שאפשר לבנות על אחוז משיכה גבוהה יותר בבטחון יותר גבוהה.

מה דעתכם ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 06:14
איך אתה מבטיח שתתקבל לעבוד בחברה?

איך אתה גורם להם להביא לך כמות RSU שתהיה משמעותית ביחס לצרכי הפרישה שלך?

איך אתה דואג שהמניה תמשיך להיות עם תוחלת 0? דיבידנד 3%?

לא ברור מה הטקטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 07:36
כמה שנים זה כבר ככה?

איזה בטחון יש שבטוח של עשרות שנים זה ישאר?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:05
חברת הייטק עם תוחלת עליית ערך של 0% שמחלקת דיבידנד של 3%?

כלומר סה״כ עליית ערך צפויה של 3% מחברת הייטק??

הייתי בורחת כמו מאש. למה שתעשה את זה לעצמך?

ה״מינוף״ של ה- RSU על התשואה, בגלל דחיית המס, לא קשור רק לדיבידנדים. זו הטבת מס על התשואה הכוללת. למה שלא תעדיף חברה שיש לה פוטנציאל עליית ערך של יותר מ-3%?

והעובדה שהחברה מחלקת לאורך זמן דיבידנדים לא צריכה להיות קשורה לביטחון שלך בחברה ולכך שהיא תמשיך לחלק דיבידנדים. להיפך, אם החברה לא צומחת אז חלוקת הדיבידנדים כנראה מאוד פוגעת בה. בקיצור הביטחון שלך, שתמשיך להרוויח מהחברה לא צריך להשתנות בעיקבות חלוקת הדיבידנדים. זה אמור להיות קשור לחברה עצמה. וחברה בודדת עדיין מסוכנת (גם אם היא איכותית מאוד). בוודאי בשביל לסמוך על זה בזמן פרישה מוקדמת.

היתרון היחיד של מנית RSU שמחלקת דיבידנדים, זה שאתה יכול ״למשוך״ רווחים (בצורה של קבלת דיבידנדים) בלי למכור RSU. ובכך לממש רווחים בלי לשלם מס שולי על החלק הפירותי, אלא רק 25%. מצד שני אתה מקבל את הדיבידנדים מיד בלי דחיית מס. אז יש לזה יתרונות וחסרונות (מבחינה כלכלית הכוונה).

אגב, שים לב האם החברה שאתה מתכנן עליה צוברת לך את הדיבידנדים גם על המניות שעדיין לא הופשרו. אם לא אז אתה מפסיד למעשה את עליית הערך שהיית מקבל לו הם לא היו מחלקים דיבידנדים.

יש חברות שכן צוברות לך את הדיבידנדים על המניות שלא הופשרו (ואז מכניסות את זה למשכורת ברגע ההפשרה של המניות - וזה ממוסה במס שולי) אבל שמעתי כבר שיש חברות שלא עושות את זה. אגב, בהקשר הזה זה חיסרון מסוים מבחינת המס. אם החברה לא הייתה מחלקת דיבידנדים עליית הערך הייתה ״נצברת״ עבורך (על ידי עליית ערך המנייה) וממוסה (במכירה) לפי מס רווח הון ולא לפי מס שולי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:16
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה. מה קורה לדיבידנדים שלא הופשרו בסיום העסקה? חוזרים לחברה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:24
כמו לכל חברה... מגיש קורות חיים ומתכונן לראיונות

להתייחס לRSU כחלק עם אחוז משיכה בטוח יותר גבוהה מ3%, הכמות לא חייבת להיות משמעותית ביחס לשאר ההון (אפילו עדיף שלא תהייה, ככה שהסיכון של הטקטיקה יורד)

ממה שראיתי בחיפוש זריז זה כבר 10 שנים ככה. לגבי העתיד - זאת כנראה הבעיה, אני לא מבין מספיק איך מניות דיוידנד מתנהגות במשך זמן ארוך, אבדוק את זה
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:31
ענית לעצמך

ועוד נקודה:

אין קשר לאיך מניות דיבידנד מתנהגות (נניח והייתי משתכנע על הגדרה מדויקת למה בכלל נחשב מניית דיבידנד (בערך 75% מהמניות מחלקות דיבידנד), ונניח שהייתי משתכנע שיש להם התנהגות אחת צפויה).

אתה משקיע במניה אחת ספציפית, עם היא פושטת רגל, הטבת מס על 0 זה עדיין 0.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:37
לא הבנתי. מה פעם ראשונה שאתה שומע? על חברות שכן צוברות את הדיבידנד על מניות שעדיין לא הופשרו או על כאלו שלא צוברות עבורך את הדיבידנד?

כי אני אישית יודעת מה הפרוצדורה עבור חברות שכן צוברות לך את הדיבידנד.

לגבי סיום העסקה, נראה לי שכמו שה- RSU שעדיין לא הופשר חוזר לחברה, כך זה גם עם הדיבידנדים שנצברו.

(עדיין לא הגענו לשלב הזה אז לא יודעת בוודאות…)
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 11:41
מצחיק. אתה מעדיף לקבל פחות כסף כי הטקטיקה שלך מסוכנת?

לא עדיף לקבל יותר כסף ופשוט לשנות טקטיקה?…
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 12:03
התכוונתי שעדיף שהחלק של המנייה הזאת יהיה קטן ביחס לכלל התיק, ככה שתהיה פחות הסתמכות על המנייה הספציפית, אם החלק היחסי יגדל אז יהיה עדיף למכור חלק ממנו, כמובן שכמה שיותר יותר טוב.

אבל אחרי שקראתי את מה שכתבת (תודה רבה!) השתכנעתי שעדיף פשוט לעבוד בחברה עם מנייה נורמאלית