⬅ חזרה לאינדקס

מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי?

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 12:12
אהלן לכל חברי הפורום,

מתייעץ איתכם על נושא שלדעתי אני לוקה בו בחסר.

אדגיש ואומר שכבר הייתי אצל מתכנן פיננסי ב2019 וככל הנראה הוא לא התאים לי נכון את הפיזור המתאים..

הפרופיל שלי:

בן 28, שכיר בעבודה של 20 שעות בחודש לטובת הפנסיה, פרילנסר נותן שירות ומכניס 18 נטו בממוצע בשנתיים האחרונות (יכול להגביר הכנסות אבל כל עבודה נוספת לוקחת לי הרבה זמן מהחיים במיוחד שבמדרגת המס הנוכחית שלי מרגיש לי שזה לא משתלם).

אני מפריש 5 אלף כל חודש באופן הבא:

1,500 קרן השתלמות כעצמאי, על מסלול כללי.

500 לתוכנית חיסכון בתשואה נוכחית של 3.65% (החיסכון מוגדר כקרן חירותי יכול להוציא את כל הכסף בכל חודש ביום ספציפי).

3,000 לתיק השקעות בתיק השקעות על קרנות מחקות מדד נאסדק, נדלן, קמעונאות וs.p500.

בנוסף קיים לי היום החזקה קטנה במטבעות קריפטו גדולים כמו ביטקוין, אתריום ומאטיק.

וקיים לי קרן פנסיה קטנה מאוד כי העבודה בתור שכיר לא מכניסה הרבה (בעיקר לטובת "פטור" מחוק הפנסיה לעצמאים).

המטרה-

פנסיה מוקדמת, לא לדירה, לא לחתונה ולא לשום דבר אחר- מעוניין לצאת לפנסיה בגיל 50.

איפה אני חושב לשנות-

-קרן השתלמות לא מתכוון לשנות סכום הפקדה, מפקיד לפי המקסימלי אבל האם כן אולי לחשוב על שינוי מסלול(?) להרגשתי עשיתי תשואה פחותה בשנים האלו, במיוחד אם אסתכל ביחס לs.p500 בשנים המקבילות.

-תוכנית חיסכון שוקל להקפיא הפקדות לצמיתות, ולקחת את ה500 שקל להפקדה חודשית לקניה של תעודת ביטקוין בכל חודש. (יש לי שם מספיק כסף להוצאות השוטפות שלי גם אם לא תכנס לי עבודה שנה קדימה).

-פורטפוליו השקעות, האם לשנות תמהיל? כמובן לא מצפה ממכם לרשום לי איך ולמה לשנות כי אני אשב על זה עם איש מקצוע, אבל האם שווה באמת להסתכל רגע על התיק הזה באופן חד פעמי לטובת הטווח הארוך?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 12:22
בהתחשב בזה שאתה רוצה לפרוש עוד כ20 שנה, אני לא רואה היגיון בלהחזיק קה״ש במסלול כללי, במיוחד כי שאר התיק שלך דיי מנייתי. אם ישבת עם איש מקצוע והבנתם שפרופיל שלך צריך להיות מנייתי, למה לא לשים את השתלמות במסלול פסיבי מניות גם כן? אפשר להשיג היום דמי ניהול דיי טובים, תלוי צבירה כמובן. באופן כללי הכדאיות של קה״ש מול תיק עצמאי נידונה פה הרבה בפורום, אז אם אתה רוצה לבחון את הכיוון הזה תריץ חיפוש.

בנוסף דיברו על זה הרבה בפורום, ונראה שיש קונצנזוס שחשיפה ישירה לנדל״ן משיגה עקיבה טובה יותר לשוק מאשר מדד כזה או אחר, אפילו עם פיזור פחות משמעותית. הייתי שוקל במידה ויש אפשרות וזה עושה שכל מבחינת פיזור התיק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 12:45
זה חסכון פטור ולכן כדאי להשקיע במסלול עם תוחלת גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 13:04
גם אני חשבתי על זה, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 13:04
תוחלת גבוהה הכוונה למסלול מנייתי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 14:57
לטווח זמן שציינת הייתי משלב יותר סיכון, לא יודע איך ומה יתאים אבל בראש סדר העדיפויות הייתי מסתכל על קרן ההשתלמות כמו שאמרו אלו לפני.

לגבי החיסכון, אם הסכום מספיק לך להוצאות מחיה לאורך של שנה, בהחלט הייתי מנתב את הסכום למקום אחר ואם כבר קריפטו ויש לך החזקה ישירה אז כבר להמשיך לקנות ישירות ולא דרך תעודות סל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 15:09
יש לך פטור על הרווחים.

- אם אתה מפסיד שם, זה אותו דבר כמו מוצר אחר.

- אם אתה מרוויח, אתה מרוויח יותר (כי אתה לא משלם מס על הרווח).

אז כלל האצבע הוא שבקרן ההשתלמות צריך להיות המסלול הכי מסוכן שלך לעומת שאר המכשירים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 15:47
תודה, לגבי הביטקוין מעדיף בתעודות מבחינת מיסוי (החלופות כמו הוריזון שמציעות גם מיסוי כלול יקרות מאוד אז אם כבר הביטקוין לא שלי, מעדיף לקנות תעודה על הביטקויו בחשבון שפתחתי בבלינק שיהיה חשבון נפרד לתיק ההשקעות שזו האופציה הכי זולה שקיימת.

תודה!

האמת אף פעם לא הסתכלתי על זה ככה מהבחינה הזאת.