⬅ חזרה לאינדקס

הוצאת רישיון

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2017 22:10
שלום,

אני בת 25 ועד היום אין לי רישיון.

בתקופת התיכון לא היה לי מספיק כסף לכך ולא רציתי לבקש מהוריי, בצבא היה לי עוד פחות ועם היציאה לשוק העבודה אחרי הצבא חסכתי באופן אגרסיבי לתואר ומיד התחלתי ללמוד. כיום אני בשלבי סיום התואר, חיה ברווחה ויש לי זמן וכסף להוציא רישיון.

אולם ממניעים סולידים אני לא צופה שארכוש רכב ב5 השנים הקרובות ולכן אני תוהה אם יש טעם לרישיון. כמובן שכל אחד אחר היה מייעץ להוציא כי חייבים, ותצטרכי, וטוסי לחו"ל.... אבל חשבתי שפה אשמע גם דעות אחרות.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2017 22:16
לדעתי כדאי אבל כדאי גם לנהוג על בסיס שבועי לאחר הוצאת הרשיון.

מנסיוני, ככל שעולה גיל הלומד כך זמן הלמידה יותר ארוך. נהגים שמוציאים רשיון בגיל מבוגר יהיו לרוב נהגים פחות מיומנים מנהגים שהוציאו רשיון בגיל צעיר.

מאידך מי שמוציא רשיון ולא נוהג על בסיס קבוע, לא יצבור מספיק בטחון ומיומנות לנהוג מידי פעם שיצטרך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2017 22:26
להוציא רישיון אם את לא מתכוונת לנהוג בקרוב זה די חסר טעם בעיניי.

האם תהיה לך גישה לרכב? אפשרות לעשות למישהו אחר סידורים תמורת נהיגה ברכב? האם יהיה לך מישהו שיוכל להדריך אותך בתקופת המלווה?

חשוב לדעת שגם לנהגים חדשים יש ביטוח יקר יותר. האם תהיה לך באמת גישה לרכב עם הביטוח המתאים? עד כמה זה פוגע בך כיום שאין לך רישיון כל עוד אין לך רכב?

אם לא, אז אין כל כך טעם. לניסיון וליווי יש הרבה תרומה לנהיגה לביטחון על הכביש ולהבין את החוקים מעבר למה שמלמדים בטסט. הרישיון הוא תעודה, לא באמת ערובה לידע, זה משהו שנצבר עם הזמן. להוציא את הרישיון ללא יכולת לנהוג ולצבור ניסיון לדעתי זה פשוט לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2017 22:42
מסכימה מאד עם @האופטימית

תעשי רק אם את מתכוונת לנהוג, כי לימודי נהיגה יכול להיות דבר יקר מאד אם את לא עוברת מהר.

אני למדתי מלחץ חברתי, ואחרי הטסט הבנתי שהאחראיות שבנהיגה לא מתאימה לי ואין לי צורך באוטו אז וויתרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2017 23:15
לא עשית טסט בסוף?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:01
אחרי שנכשלתי בטסט*
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:03
לא חבל, להשקיע כל כך הרבה תשומות ובסוף לא לעבור את המדוכה האחרונה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:15
לא כי אני לא רוצה את האחראיות הגדולה שבנהיגה. אי אפשר לדרוס מישהו כי לא שמתי לב אליו ולהגיד "אופס, סליחה.."

אם כבר אז חבל שהתחלתי ובזבזתי כסף זמן ועוגמה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:17
נקווה שעוד עשר שנים או פחות, בכלל לא יהיה מושג כזה של רשיון נהיגה, פשוט תזמיני רכב אוטונומי שיקח אותך לאן שאת צריכה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:19
תופתעי לגלות שאפשר, בתי המשפט מוחלים לדורסים שנשארים בזירה ומפנק כאלה שעוזבים אותה
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:24
לא מעוניינת לסכן אחרים ואת עצמי.

זה לא רק מאלטרואיזם, אלא מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:26
בונה על זה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 00:32
זה בוודאות לא יהיה סולידי :) (בתחילה)
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 01:02
הרכב האוטונומי לא חייב להיות בבעלותך. להרבה אנשים שירות כמו אובר כתחליף לרכב יכול להיות משתלם כבר היום, וזה עוד לפני שהם הפכו לצי רכבים אוטונומיים בלי נהג.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 01:05
פספוס שני שאתה תופס אותי היום :)

אבל אולי אם היא "בונה על זה" משמע היא רוצה את החוויה/נוחות/פרטיות וכו' של רכב פרטי בלי לנהוג בעצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 09:11
לא חייבים רכב / רשיון.

הסייג היחיד שלי הוא ילדים - אם את מתכננת מתישהו בקרוב, משפחה עם ילדים כמעט וחייבת רכב מכל מיני סיבות. ואם רק הורה אחד יכול לנהוג בו זה מגביל מאד.

כמובן ש״ללמוד״ לנהוג עם הילדים ברכב זה לא רעיון טוב. אז אם את בזוגיות רצינית או נכנסת לאחת זה הזמן להתחיל לנהוג ולצבור נסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 09:37
בעשור האחרון נהגתי אולי 20 פעם ברכב, ועדיין מאוד שמחה שיש לי רשיון.

זה פשוט מקל על החיים בצורה מטורפת, גם אם אין לך רכב משלך.

תחושת החופש והמסוגלות שווה זהב לדעתי.

תמיד אפשר לקחת את הרכב של ההורים או חברים לאיזה סידור במקרה חירום, לפעמים הבנאדם שאיתך עייף אז אפשר להחליף אותו בנהיגה, לפעמים מתחשק לטייל אז שוכרים רכב, ואני לא מדברת על העתיד, שבו כשיהיו ילדים סביר להניח שרכב הוא פשוט הצלת חיים.

למה לוותר על רשיון ולהגביל את עצמך?

מכיוון שהתהליך של הוצאת רשיון הוא די ארוך, שווה לדעתי לעשות אותו עכשיו ולא כשפתאום תצטרכי רכב בדחיפות. (נניח הבן 6 שלך שבר רגל, ועכשיו הוא חייב שיסיעו אותו לבית הספר באוטו, או קיבלת את משרת חייך, אבל היא 3 שעות נסיעה ממך בתחבורה ציבורית)
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 10:19
יש דווקא מניע כלכלי להוציא רישיון עכשיו. אם בעתיד כן תצטרכי לנהוג, יהיה לך וותק ברישיון והביטוח יהיה זול יותר.

וכמובן תימנעי מלשלם ביטוח מאוד מאוד יקר של "נהג חדש".

נכון שהעולם הולך בכיוון מכונית אוטונומית, אבל העבר מלמד שכל כמה שנים נהיה עוד טיפה מסובך יותר להוציא רישיון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 10:21
וטוב שכך, שינהגו רק אלה שבאמת יודעים לנהוג ולא "עוברי טסטים"
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 11:34
ב-2007 ניסו לקצץ לי בדרגת הרשיון, כדי להתאים לאירופה.

גם אם לא אשב מהיום ועד עולם שוב על קטנוע/אופנוע - הרשיון הוא שלי וחוץ מעבירות תנועה/אי יכולת פיסית להשתמש בו (ראיה), לא אסכים שיקחו אותו.

מדובר בסוג של חופש - אם אני רוצה, אני יכול.

מניח שלכל אחד יש את מה שלמד ולא מוכן ל-ותר עליו. או שאני טועה ואני יחיד ב"שריטה" הזו.

טסט זו הצגה. רוב אלו "שיודעים לנהוג" לא יעברו היום טסט מכיוון שהם לא יעמדו בדרישות המבקרים.

וזה נאמר על ידי אחד שהוציא 3 רשיונות שונים בטווח של שנתיים וחצי.

לרשיון ה-4 כבר חיפשתי איך לעקוף את ההוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 13:18
זה בדיוק מה שאני אומר, מורי נהיגה מלמדים היום איך לעבור טסט ולא איך לנהוג
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 13:23
כי זו הדרישה.

אתה יודע לנהוג? יופי.

אל תראה את זה בטסט, כי תכשל.

נ.ב.

בכל הקורסים לנהיגה/רכיבה מתקדמים, 80% מהלומדים בטוחים שהם "טובים מהממוצע".
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 13:26
אז צריך להתנהג כמו ההוא בפרסומת של המורה לנהיגה ישראלית? :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2017 17:15
אלו שיקולים חשובים לפי דעתי, וכך גם אני עשיתי בגילך כמעט.

בנוסף למה ש @באנמי כתב, בעתיד הכסף יהיה יקר יותר בגלל האינפלציה המובנית בכלכלה, והזמן שלך יהיה כנראה יקר יותר (כי הכישורים שלך יעלו וירצו לשלם לך יותר)

לכן אם יש לך את הזמן והכסף היום, כדאי עכשיו.

אני הייתי במצב דומה לשלך בגיל 24, והחלטתי כן לעשות רשיון. ורק לאחר 5 או 6 שנים קניתי רכב. כשקניתי את הרכב עשיתי עוד כמה שיעורי רענון בעיקר בשביל הבטחון. לא שוכחים איך לנהוג, בדיוק כמו רכיבה על אופניים.

היכולת הכי חשובה שתצטרכי בשביל להישאר בחיים על הכביש זה: יכולת לשפוט את המצב הפיזי שלך ואת תנאי הדרך בצורה כמה שיותר אוביקטיבית, להיות אדיבה לנהגים הטובים סביבך ולא לשים ז*ן על אף נהג אחר סביבך. אל תנהגי יותר מ 10% מהמהירות המותרת, ואם את עייפה ושמה לב שהשיפוט שלך איטי היום, תנהגי יותר לאט בהתאם ליכולת שלך. ואם צופרים לך מסביב פשוט אל תשימי לב. שילכו לפסיכולוג.

ואם מישהו נצמד אליך מאחור - תאטי, כי אם תאלצי פתאום לבלום, את רוצה שההתנגשות תהיה במינימום מהירות כדי למזער את נזק לעורף שלך. ותני לו בכיף לעקוף.

נהיגה איטית בהתחלה ולא להתרגש מנהגים אחרים יאפשרו לך לצבור בטחון. הרבה יותר מאשר שיעורים פה ושם. בתקופה שלא יהיה לך רכב.

אגב, לי אין רכב היום (אחרי כמה שנים החלטתי למכור. ראיתי שאני פשוט לא אוהבת לנהוג) ואני הרבה פחות משופשפת בנהיגה. ולכן כשיוצא לי לנהוג היום אני פשוט נוהגת קצת יותר לאט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2017 16:38
שיקול עיקרי נוסף שלא ציינתי הוא שלבן זוגי אין ולא יהיה רכב בקרוב וכך גם לבני משפחתי. גם אם אוציא רישיון, אם לא אקנה רכב, לא יהיה לי כיצד לתרגל את הנהיגה ולהשתפר.