⬅ חזרה לאינדקס

מתחיל להשקיע "לבד"

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 15:46
אני אתחיל ב-למה? למה אני בכלל רוצה להשקיע "לבד".

יש לי סכום כסף נחמד שאותו רציתי להשקיע בבנק. כאב לי שהוא סתם יושב שם וממתין.הלכתי לבנק וביקשתי יעוץ. ההמלצות שלו היו 2 קרנות נאמנות לא מחקות(הוא דחף לזה ממש) ועוד 2 השקעות עמומות של מדינות מתפתחות וטכנולוגיות(עד עכשיו לא ממש הבנתי אם מדובר בקרנות מחקות או לא).מחיר העמלות שהוא הציע לי אחרי הנחה של 33 אחוז היו 0.4% על קנייה מכירה ושמירה(המון) מעבר לעמלות הקרנות עצמן. לכן החלטתי להשקיע לבד.

המון שאלות של התחלה:

1. מתי מתחילים? אולי זה אמור להיות מובן מאליו שאני אמור לספוג בחוסר הידע שלי את העמלות על כניסה עם סכום נמוך, אבל הפסדים של קנייה ומכירה לא נכונה כואבים אף יותר.

2. איך זה עובד? אני מעוניין להשקיע במיטב טרייד לצורך העניין, האם אני משלם עמלת שמירה כלשהי? או ש-20 בחודש שאני משלם מכסים את זה? ומה זה דמי טיפול ריבית/דיבידנד?

3. מאיפה נלקחים העמלות מהתיק? אני צריך להשאיר סכום פנוי שם?

4. מוזר: איך אני מתמקח? הסכומים המצוינים בטבלת ההשוואות ניתנים למיקוח להבנתי.. השאלה איך? אני מתחיל עם הסכום התחלתי המינימלי שלהם(בגלל חשש בעיקר) איזו סיבה יש להם לתת לי הטבות?

5. האם אתם לוקחים בחשבון את העמלות שהבנק לוקח על העברה של סכום חודשי?

6. איך קונים: אחרי שאזרתי אומץ לפתוח תיק השקעות... אני פשוט מחפש את מספר הקרן? או שתהיה לי חלוקה למניות/קרנות מחקות/זהב/אג"ח/קרנות כאלו ואחרות? בהנחה שאני מעוניין במידע על כולן.

7. האם מדריך קרנות מחקות של "המשקיעה" מציין בתוכו את כל הקרנות הקיימות?

8. איך אני בוחר בין קרנות מחקות זהות? יש דירוג של איכות מנהל ההשקעה? אחרי קריאה מעמיקה של הבלוג אני מסיק שעדיף לי להשקיע בקרן עם עמלה אפסית מאשר קרן עם עמלה נמוכה(קרנות מחקות זה לטווח ארוך). או בקיצור איך אתם בחורים קרן?

9. מה מונע מכל בית ההשקעות לפתוח אינסוף קרנות מחקות בכל תחום(עולמיות/שווקים מתעוררים/ארה"ב(המון שונות ומגוונות)/אירופה/יפן/וישראל). הרי אין בכך מאמץ רציני(בכל זאת מדובר בקרן מחקה)?

10. האם קנייה ומכירה של קרן מתנהלת כמו מנייה? לפי מה נקבע מחיר של קרן? קרנות מחקות של אותו תחום משתנות בצורה זהה?

11. מהי הקרן המחקה הישנה ביותר?

12. לקרנות מחקות יש סוף חיים?

13. האם השקעה בבית השקעות כזה או אחר מגביל אותי מבחינת למניות/קרנות מחקות/זהב/אג"ח/קרנות כאלו ואחרות שאני יכול לרכוש?

תודה לכולם על העזרה ובטוח יהיו לי עוד המון שאלות
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 17:46
1. מתי שאתה מרגיש בנח עם סכום שתישן בלילה בשקט בידיעה שהוא בסיכון. בעיני עדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם אפילו בסכום מאד קטן כדי ללמוד עם רגליים רטובות.

2. למה דווקא מיטב טרייד? יש הרבה אפשרויות בארץ ובחול. בבתי השקעות בארץ משלמים עמלה חודשית, אין אחוז מהתיק כמו בבנק. דמי טיפול ריבית/דיבידנד זה גניבה. אתה לא אמור לשלם אותם.

3. מהעו״ש. כן. אם לא יהיה לך תכנס למינוס עם ריבית גבוהה.

4. בטלפון. במייל. תעשה השוואת מחירים בין כמה בתי השקעות, תדרוש תנאים שתהיה שמח מהם. תעיף מבט בדף פרופיל שלי על השוואה כמה משלמים חברי הפורום בבתי השקעות שונים בפועל ותדרוש את זה. למה להם? כי אתה לקוח.

5. על העברת שח בארץ אתה לא אמור לשלם שקל. אם כן הבנק עושק אותך ותדרוש לבטל את העמלה. או תעבור לבנק אחר.

6. בבית השקעות אין שום חלוקה. אתה צריך לדעת בדיוק מה אתה קונה לפי מספר הקרן. את ש.ב. תעשה אופליין באתרים כמו ביזפורטל וכאן בפורום ובבלוג.

7. ממש לא. אבל זאת התחלה טובה. גלריית התיקים בפורום זאת גם התחלה טובה.

8. עדיף לקרוא את תשקיף הקרן ולהסתכל מה היא מחזיקה בפועל. תמיד אפשר לחקות אחרים וזאת היוריסטיקה לא רעה אבל גם לא מדהימה.

9. כלום. הם עושים את זה ואז מפרסמים את המצליחות והורגים/ממזגים את הכושלות. אחת מני הרבה סיבות למה אני אישית מתרחק מקרנות ישראליות.

10. דומה אבל לא בדיוק. קרן נקנית בסוף יום ומחירה נקבע לפי שווי הנכסים בתוכה. מניה נקנית במסחר הרציף. עבור משקיע פסיבי זה לא ממש משנה. יש הרבה קרנות דומות יותר ודומות פחות.

11. שאלה מעולה ואני אשמח לדעת עליה את התשובה. המטה-מידע בארץ הוא די על הפנים.

12. מנהל הקרן יכול לסגור את הקרן לפי התנאים המפורטים בתשקיף. במקרה כזה תקבל את שווי המזומן שלה או את חלקך בנכסים של הקרן לאחזקה ישירה.

13. לא, עד כדי מסחר בחו״ל. אם אתה רוצה לקנות גם קרנות סל זרות תבקש את זה ותראה מה העלויות.

נכתב ע״י צ׳ט בוט שמעתיק ומדביק טקסט באופן אקראי מהרשת. קיצר, לא לקחת ברצינות, יתכן ויש טעויות.