⬅ חזרה לאינדקס

תשלום דמי ניהול בבית השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 19:11
לא ממש הצלחתי לתמצת את השאלה בכותרת אבל מה שרציתי לשאול זה מה קורה במידה ויש לי שקלים בחשבון ואני מחזיק בקרן אמריקאית, הקרן באה לגבות דמי ניהול..

האם בית ההשקעות ימיר את מספר השקלים הנחוץ לדולרים על מנת לתת לקרן את דמי הניהול באותם התנאים שהיתי עושה לבד? האם אקבל כנס? מה אמור לקרות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 19:30
הקרן גובה דמי ניהול ישירות מתוך הנכסים שלה, קרי מחיר של יחידה ירד בגובה דמי הניהול ואאל"ט זה על בסיס יומי, כלפיך זה שקוף.

לגבי דמי ניהול שגובה בית ההשקעות אתה תיכנס למינוס וכנראה תשלם על זה ריבית לפי ההסכם שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 19:52
נצל"ש לשאלת תם: האם זה אומר שלאורך זמן, המעקב ירד וירד לפי הסכום של דמי הניהול?

לדוגמה שמתי 100 שקל בעוקב שקר כלשהו ולוקחים לי 1% דמי ניהול

עלה 10% בשנה הראשונה, עכשיו זה יהיה 110 אבל לקחו אחוז, יוצא 108.9 שקל - פער של 1.1 שקלים.

עלה עוד 10% בשנה השניה, עכשיו זה 119.8 אבל לקחו אחוז, יוצא 118.6 שקל - פער של 1.2 שקלים

עלה עוד 10% בשנה השלישית, עכשיו זה 130.46 אבל לקחו אחוז, יוצא 129.15 - פער של 1.31 שקלים

וכן הלאה... וזה במצב של עליות. זה אומר שככל שעובר יותר זמן, פער העקיבה גדל והולך, לא? או שאני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 20:01
אתה לא מפספס כלום, דמי הניהול אכן נצברים אקספוננציאלית.

זו הסיבה למה אנשים כאן נלחמים על כל שבריר אחוז בדמי הניהול.

טענה זו נכונה אגב גם לגבי דמי הניהול שגובה בית ההשקעות כי היית יכול להשקיע את הכסף הזה בקניית יחידות נוספות.

כלומר הטענה שלך נכונה אבל לא בגגל שזה נגרע מתוך נכסי הקרן אלא כי היא נכונה מתמטית.

מצד שני לקרנות של וואנגרד ועוד יש הכנסות נוספות כמו השאלת ני"ע שלעיתים מקזזות את עלות דמי הניהול וכך שגיאת העקיבה יכולה אפילו להיות חיובית.