⬅ חזרה לאינדקס

האם קיים סיכון כלשהו בניהול קופת גמל בגלובלנט (בדומה לסלייס)?

🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:00
שלום לכולם,

בהמשך לכתבות שהציגו תלונות של לקוחות על קשיים במשיכת כספים מחברת הגמל סלייס - אני תוהה האם קיים סיכון כלשהו (דומה למקרה של סלייס או סיכון אחר) במידה ואני פותח קופת גמל לניהול אישי (קרן השתלמות או קופת גמל לתגמולים) דרך גלובלנט? עד המקרה של סלייס, התחושה שלי הייתה שאין שום סיכון. עכשיו אני קצת פחות בטוח בגלל מקרה סלייס.

במידה ויש סיכוון - אשמח אם תוכלו לפרט מה הסיכון. במידה ואין - אשמח להבין מדוע אין חשש.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 22:05
לא הבנתי איזה סיכון חדש גילית פתאום.

ממה שאני הבנתי, אף אחד לא באמת איבד את כספו (למעט הפסדים כתוצאה מהשקעות).
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 09:24
לא התעמקתי בכתבות - אבל רק ראיתי כותרות שמדברות לכאורה על סיכון כספים שנמצאים בסלייס ב ira.

השאלה שלי ספציפית היא כזאת - האם כחלק ממנגנון הקיים של IRA בגלובלנט האם אני כלקוח חשוף במידה ואני משקיע בקרנות איריות לדוגמה האם יש סיכון כלשהו שגלובלנט ישתמשו בכספים שלי או שבמידה ואחליט למשוך את הכספים תיהיה בעיה כלשהי שלא תאפשר לי למשוך את הכספים שלי? אולי מה שאני מנסה לשאול זה - מה המנגנון שמבטיח שהכסף באמת שלי ושגלובלנט לא יכולים להשתמשים בכספים שלי ללא הסכמתי.

מקווה שהשאלה ברורה.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 09:28
לפחות אותו מנגנון שקיים בכל קופה מנוהלת + הכסף/ני"ע בחשבון מסחר חיצוני ואתה יכול לראות אותו בזמן אמת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 09:30
האם זה מבטיח לי שלא נעשה שימוש בכסף מאחורי גבי?

והואם זה מבטיח לי שבמידה וארצה לפדות את הכסף לא תיהיה בעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 09:32
כשאתה רואה את הכסף/מניות שלך בחשבון המסחר האישי, זה מבטיח לך שלא נעשה "שימוש" בכסף מאחורי גבך?

כשיש לך קרן השתלמות מנוהלת, מה מבטיח לך שלא תהיה בעיה לפדות הכסף?

במקרה של IRA בגלל שהכסף קיים ברמת וודאות גדולה יותר, הסיכוי שלא תוכל לפדות אותו נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 09:33
ביטחון מלא אף פעם אין. גם בבנק למסחר שלחו ללקוחות דוחות פיקטיבים בזמן שגנבו את כספם.