⬅ חזרה לאינדקס

משיכת כסף מ-IB שלא דרך IBAN - אפשרי?

🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:03
השאלה בכותרת בעצם.

כמו שניתן להכניס כסף ל-IB בעזרת העברה בנקאית רגילה על ידי "פירוק" מספר ה-IBAN, האם ניתן איכשהו לבצע את אותו הדבר במשיכת כסף?

במידה ולא (שזו כנראה התשובה) - כמה העמלה על העברה IBAN ומי גובה אותה? הבנק או IB?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:10
לא, אבל למה זה משנה לך? (אלא אם אתה בפפר)

קבלת העברת זה"ב לא עולה לך כסף.

ל IB זה עולה, אבל אתה מקבל משיכה אחת בחודש בחינם (מעבר לזה, הם גובים ממך כמה שקלים על כל משיכה).
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:34
היה חשוב בדיוק בגלל העניין של העמלה, אבל אם אתה אומר שמדובר במשיכה אחת חינם בחודש, מעולה.

יש משהו אחד שכן מפריע לי באותו נושא בערך - כל פעם אחרי המרה של הכסף משקלים לדולרים נשארים כמה שקלים בחשבון (פחות מ-3 שקלים לרוב). לאחר כמה ימים נראה ש-IB פשוט זורקים אותם (תוך כדי שהם שולחים לי מייל על Daily activity statement, כאשר לא עשיתי כלום). שאני נכנס לחשבון - פוף, אין שקלים.

אז חשבתי שכל פעם שזה קורה, פשוט להחזיר את הכסף לבנק.

אלא אם הם כן מבצעים איזשהי המרה שאני פשוט לא שם לב אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:55
בדיוק. ממירים למטבע הבסיס שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:58
לא הבנתי.

מטבע הבסיס - דולר?

אז אם בעצם נשארו 2.5 שקלים שלא הומרו מקודם, אז הם מומרים רק כמה ימים אחר כך + עמלה של 2 דולר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 21:59
מומרים לך בלי עמלה, תראה בדוחות
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 22:07
כמו שאמרו - אם יש לך יתרה של פחות מ10 דולר (או שווה ערך) למשך כמה ימים (יש הגדרה מדוייקת, לא זוכר בדיוק) במטבע שאינו מטבע הבסיס שלך, הם ימירו לך אוטומטית את הסכום למטבע הבסיס.

תלוי מה הגדרת.

יכול להיות דולר, יכול להיות אירו, יכול להיות שקל. מכיר אנשים שאצלם זה בכלל זלוטי.

ההמרה במקרה זה היא בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 21:17
שאלת תם - בשעה טובה התחלתי לבצע העברות בנקאיות לפלטפורמת מסחר באמצעות IBAN. רק בדיעבד ראיתי עמלה של 5.50 ש"ח על ההעברה הראשונה.

יש איזו דרך להימנע מהעמלה הזאת? להפחית אותה? או שזה Wishful Thinking? העמלה הספציפית הזו משתנה בין בנקים?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 21:22
למה אתה מעביר IBAN ולא העברה רגילה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 21:49
יש לך 2 אפשרויות:

1. לעבור לבנק שנותן העברות זה"ב בחינם

2. להשתמש בהעברות מס"ב במקום בהעברות זה"ב

לדעתי 2 הרבה יותר פשוט.

אגב, השאלה לא ממש קשורה לשרשור הזה. פה מדברים על משיכה, לא על הפקדה.

יש מספיק שרשורים אחרים שמדברים על הפקדה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 22:31
תיכנס באתר ל

performance and reports

statements

Custom Statements (תלחץ על ה +)

תסמן Statement of Funds, ותן לזה שם

תייצר statement לתאריך המדובר - אמורות להופיע שם שתי המרות מטבע, אחת על הסכום הגדול אחת על מה שנשאר, ועמלה אחת
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 22:47
קיבלתי פטור לשנה על זה"ב, אבל לא אטרח לבקש שוב. הכסף לא הופיע לי יותר מהר ממס"ב, והבנק לא ידע להעביר את השדה של התיאור העברה כמו שצריך.

עם העברת מס"ב סוף סוף הכסף מופיע וIB הפסיקו להתלונן לי שהיה חסר תיאור בהעברה כדי לשייך לחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 23:03
יש איזה טיעון ששכנע אותם לתת לך?

מה העמלה בהעברת מס"ב? בטוח שהאפשרות הזו זמינה בכל הבנקים? אני מחזיק עו"ש באחד מ-5 הבנקים שאני רואה שהקימו את מס"ב אבל לא ראיתי אופציה כזו אצלי.

אכן, הפלטפורמה שנכנסתי אליה היא IB. לא מכניסים פשוט את מס' המשתמש U בשדה התיאור?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 23:47
זה השם של העברה רגילה.

בהערה חשוב לציין מס' חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 00:02
לא הבאתי טיעון משכנע, אבל כן הסברתי שאני רוצה להשתמש בזה באופן שגרתי להעביר לץכסף לברוקר. ביקשתי יפה ונתנו.

העברת מס"ב = העברה בנקאית רגילה. העמלה היא עבור פעולה בערוץ ישיר.

אני כן ממליץ כשאתה מגדיר בIB את הפרטי חשבון בנק שממנו תעביר הפקדות, להכניס את פרטי חשבון בנק שלך בפורמט IBAN ולא פורמט רגיל.