⬅ חזרה לאינדקס

טעויות רישום שגוי באורדרנט / ספרק / FMR

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 21:51
לאחרונה שמתי לב למקרים בהם, בעקבות Corporate Action, כמו פיצול / איחוד / שינוי סימבול, נוצרת טעות משמעותית בשווי של פוזיציה במערכת הנ"ל.

האם אנשים נוספים נתקלו בבעיות כאלו?

מה שמעיק הוא שזמן הטיפול הוא מאוד ארוך, אני לקוח של אחד מחברי הבורסה בישראל, ולפי שירות הלקוחות שלהם נשמע שהם די חסרי אונים מתי שמתגלה בעיה שדורשת שחברת FMR תתקן.

לא ברור איפה עובר הקו בין ה - Back Office של בית ההשקעות לחברת אף.אמ.אר, אבל מדובר בנושא בעייתי ביותר.

וכיוצא בזה, דורש מאיתנו הלקוחות להשגיח בשבע עיניים על מה שקורה בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2017 22:23
תמיד.

מצער לשמוע. לא במיוחד מפתיע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2017 01:46
הבעיה היא שאין להם אלטרנטיבה בישראל ולכן כל בתי ההשקעות עובדים איתם (לגבי הבנקים אינני בטוח).

מניח שתביעה תפתור את הבעיה (+ אולי פניה לרשות לני"ע).

האם מדובר על ני"ע ישראלים או זרים? (סקרנות)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 01:25
קרה לי במיזוג של חברות אמריקאיות. הפיזיציה הייתה בהפסד וכתוצאה מהפעולה נוצר מגן מס, שהיה קטן מדי. זה תוקן לאחר פנייה לברוקר (IBI), לקח כשבוע.

מתוך סקרנות ולשם ההשוואה, כמה זה "מאוד ארוך", ובאיזה חברה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 22:36
אני לא מעוניין לתת פרטים ספציפיים על מנת לשמור על יחסי העבודה עם בית ההשקעות.

מאוד ארוך - כחודש

קרה בהשקעה שנסחרת מחוץ לשווקים המקובלים (ישראל וארה"ב)

בנקים (פרט לבנק ירושלים) משתמשים במערכות שלהם ולא ב - FMR.

הממשק שלהם הוא לרוב גם קצת יותר ידידותי למי שצריך ליצא את הנתונים. בנוסף, על כל פעולה יש לרוב "אסמכתא" בדמות מכתבי ה - pdf שאף אחד לא קורה, שמכיל את הפרטים המדויקים, דבר שלא קיים באורדרנט.

אם הבעיות ימשכו, יש סיכוי סביר שאוותר על העמלות האטרקטיביות ואעביר את התיק לאחד הבנקים וזאת משום שהזמן שמתבזבז בעבודה מולם גם הוא מצרך נדיר בימינו..
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 00:25
כן וזה לא חדש.

צרה צרורה, אני אוכל מהם מרורים כל הזמן, בפעם האחרונה לפני כמה ימים והיום עוד הפעם.

17 עיניים, 7 לא מספיקים עם החברה בית-שימוש הזאת.