⬅ חזרה לאינדקס

מתווך מצד הקונה

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 14:17
אני מעוניין לרכוש דירה או שתיים בפתח תקווה, ליד הרק"ל, למגורים ולא להשקעה. הכיוון הוא 4 חדרים בתקציב של עד 2.5מ לדירה. האזור אינו מוכר לי כל כך, ונראה שיש המון דירות למכירה גם מפרטי וגם מקבלנים - אני מרגיש שקצת הולך לאיבוד.

האם כדאי להשתמש בשירותי תיווך לצורך מציאת הדירה? אם כן, איך מוצאים מתווך מוצלח לצורך הזה? איך אפשר לסמוך עליו שייתן לי תמונה מלאה ולא ידחף לסגור עסקה סתם?

אם המתווך מצא דירה שמיוצגת בידי מתווך מטעם הקונה, מה המקובל לגבי התשלום על שירותי התיווך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 14:30
דרך אגב, אם יש פה מישהו שיכול לתת טיפים לגבי השכונות לאורך תוואי הרכבת הקלה, מה מוצלח וממה להיזהר, אשמח לשמוע!
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 09:37
מקובל שהמתווך מנסה לקבל לפחות 2% פלוס מעמ מכל צד, ולפעמים מתפשר, במיוחד בצד של המוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2024 19:32
סליחה נפלה טעות דפוס בשאלה שלי, התכוונתי לשאול מה אם המתווך מצא דירה שמיוצגת בידי מתווך אחר מטעם המוכר. האם אצטרך לשלם לשניהם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2024 19:36
בלי קשר למתווך, ממליץ לך לפחות ללכת לכתת רגליך בשכונות שם, לקרוא עליהן במדלן ואולי בקבוצות הפייסבוק שלהן כדי להבין מי האוכלוסיה, מה רמת בתי הספר. זה נכון לדירה להשקעה וזה נכון פי 200 בדירה שאתה מתכנן לגור בה. אם לא לשכור קודם בשכונה לפחות ללכת להסתובב בה ולקרוא עליה ולחקור קצת.

בסוף זו דירה שאתה מתכנן לגור בה לטווח ארוך ואתה הולך להשקיע בכך הרבה זמן וכסף, תעשה את המקסימום כדי לבצע החלטה נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2024 19:47
תודה רבה כן אעשה זאת, השאלה אם באמת אפשר ללמוד מהליכה בשכונה?

תודה על העצה לגבי קבוצות פייסבוק!
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2024 20:05
לא הכל, אבל נראה לי שבאחת ההחלטות הגדולות בחיים כדאי לנסות לדלות מידע מכל מקור אפשרי. אולי תראה את הדרך לגן או לבית ספר ותגלה שהילד לא יוכל ללכת לבית ספר לבד, אולי תראה מה מצב מצוקת החניה, אולי השכונה תהיה מאוד מלוכלכת ולא מטופחת ועוד אלף ואחת סוגיות.

אולי הדרכים בשכונה לא מוצלות ולכן לא יהיה נעים ללכת ברגל בשכונה רוב השנה, אולי אין שבילי אופניים אבל יש המון אנשים על אופניים וקורקינטים על המדרכות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2024 20:49
כן

בהרבה מקרים כל מתווך ייקח מצד אחד, ולפעמים יסגרו דיל אחר ביניהם.

לכן אסור לתת למתווך להראות לך נכסים שיש ביד 2 וכו, כי עדיף לך להגיע ישר דרך המתווך של המוכר, כי אז למתווך תהיה מוטיבציה גבוה מאוד לקדם סגירה של העסקה.