⬅ חזרה לאינדקס

השקעה כישראלית ברילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2017 23:58
הי חברים,

אני משקיעה בתחילת דרכי ואני חיה באירלנד יחד עם בן זוגי ותינוקת בת 4 חודשים. לא מצאתי פה מידע לעניין השקעה כישראלי/ת שחי/ה במדינה שאינה ישראל. אולי פשוט פיספסתי? היה יכול להיות מרתק לקרוא פוסט של המשקיעה בנושא. משהו בסגנון "קראתי את כל מה שהמשקיעה כתבה, אבל אני גרה בחו"ל. אלו התאמות ובירורים עלי לעשות כדי להשקיע בצורה זולה ואפקטיבית?".

אני מפנה את השאלה אליכם ואודה מאוד למי שמוכן לחלוק מניסיונו או פשוט לחשוב יחד איתי. מה עלי לברר ועם מי עלי להתייעץ בנושא מיסוי, אפיקי השקעה ייחודיים למדינה ועוד ("ועוד" = אין לי מושג ירוק מה עוד שווה לברר). אילו בירורים הייתם עורכים? אולי למישהו יש טיפים ספציפיים לאירלנד?

רקע שעשוי להיות רלוונטי: אנחנו (זוג נשוי פלוס תינוקת) מתכננים להמשיך לגור כאן בעתיד הנראה לעין. אנחנו שנינו אזרחי ישראל ולא מחזיקים בשום אזרחות אחרת (אבל בעוד כ- 3 שנים סביר שנהיה אזרחים איריים). שנינו משתכרים פה ביורואים. אנחנו רוצים לחסוך למספר מטרות בעלות זמני יעד שונים:

- פנסיה

- עצמאות כלכלית (או משהו קרוב לזה) שיאפשר לאחד מאיתנו בעוד כ-6 שנים לא לעבוד לטובת homeschooling של בתנו

- חסכון לילדה

תודה רבה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2017 01:01
בהצלחה, בתור אחד שחי מחוץ לארץ הקודש, פשוט תמצאי ברוקר מקומי ותשקיעי דרכו בכל תעודה ובורסה בעולם.

יש אמנת מס בין ישראל לאירלנד, את תיהי חייבת מס באירלנד, אין לי מושג איך זה עובד שם, אצלנו זה הצהרה כוללת פעם בשנה.

היות ומרבית ההמלצות פה הן על קרנות בינלאומיות אז אין לך בעיה להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2017 02:07
תודה @Roi , זה כנראה מה שאני אעשה באמת. אני פשוט מנסה להבין מה הדרך לברר אילו אפיקי השקעה מעניינים אני יכולה לנצל פה. אולי פשוט אתאם לי פגישה עם יועץ מס מקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2017 08:32
אמנות מס נוטות לפטור חשבונות פנסיוניים. בדקי אלו חשבונות פטורים ממס זמינים לאירים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2017 23:35
מה שחשוב לצורכי מס זו לא אזרחות אלא תושבות. המבחן לתשובות הוא מורכב ומורבה פרמטרים, אבל הקריטריון הכי "קל" הוא האם היית רוב ימי השנה בישראל או באירלנד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 01:02
אנחנו אכן תושבים פה עם ויזה לטווח ארוך.