⬅ חזרה לאינדקס

רילוקיישן, שכר ועוד

🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2024 08:48
מתכנן רילוקיישן קל לאירופה (כנראה כ-5 שנים, שלאחריהן חזרה לארץ). יש אזרחות אירופאית.

מנסה להבין מבחינה פיננסית, איך כדאי להתנהל.

אעבוד בחברת הייטק ישראלית קטנה, ורוצה להבין איך אופטימלי להתנהל מבחינת המשכורת (לדוגמה לקבל שכר לחשבון בארץ ולבצע העברות לחשבון בחול..?), הקרנות וגם בהיבט הביטוח הלאומי, מיסים וכו'.

אשמח לכיוונים מומלצים.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2024 13:04
את מיטב התשובות תקבל מיועץ מס שיכול להסתכל על כל ההיבטים המיסויים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2024 13:07
אתה שואל כללי מידי.

רשמת את זה כדרך אגב אבל זה חתיכת נושא לא קטן...בראש ובראשונה, לפני שכר והעברות כספים, יש את עניין תושבות המס. דין אוסטריה לדוגמה (מדינת אמנה) אינו כדין צ׳כיה (אין אמנה). לאיזו סוג מדינה אתה מייעד?

באיזשהו שלב, אם מרכז החיים שלך במדינה האירופאית (גם אם ישנה אמנה), מצופה שתשלם מיסים לשם, לא לישראל.

בהינתן לעיל, החברה הישראלית שלך מכונה להעסיק אותך במלוא בישראל אבל מחייה באירופה? קצת חריג, יש לזה השלכות מיסוי/ביטוח (אלא אם כן אתה מתכוון להיות מעוסק כקבלן שמוציא חשבוניות לחברה שלך..?)
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2024 16:07
המדינה היא ליטא.

לגבי החברה - כרגע אני בעיקר מחפש את הדרכים שיהיו נוחות לי, ואחר כך אבין את ההשלכות מול החברה. כרגע מתכוון להישאר כשכיר, אלא אם אבין שעדיף אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 10:23
אני חושב שאתה צריך לחקור טיפה יותר לעמוק את העניין הזה לפני הכל. אתה רוצה להישאר כשכיר בישראל זה נחמד, השאלה אם החברה שלך מסוגלת לעשות כזו ג׳ימנסטיקה מיסויית/ביטוחית בשביל שזה יתאפשר שתמשיך לעבוד ככה יותר ממספר חודשים בודדים. אולי אפשר לעשות את זה על ויזת נוודות, אני חושב שזה תלוי מדינה, מודה שאין לי ידע על הנושא בכלל.

אני הייתי במצב זהה, והחברה ״אילצה״ אותי (לא שהיה אכפת לי..) לעבור ליישות האירופאית של החברה ועל כל המשתמע מכך (מיסוי/ביטוחים/חוזה/הטבות/שכר).

אחרי שתיסגר על העניין הנ״ל, העברת כספים (Wise או IB הן האופציות הכי נוחות ומשתלמות)/בט״ל/קרנות וכו׳ זה כבר עניינים הרבה יותר פשוטים לביצוע, ברוב הנושאים האלה מדובר על 2-3 אופציות שיוצגו בפנייך ופשוט תיאלץ לבחור אחת שמתאימה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 10:45
לא מתיימר להבין בזה, אבל יתכן שכדאי לך לנסות לבקש לעבוד בחברה כעצמאי ולתת להם חשבוניות. מבחינת מיסוי. אבל מצד שני, גם יכול להיות שיהיה קל יותר לפטר אותך אם משהו יקרה...

לגבי קרנות, זה תלוי בזמניות של המעבר. אם תרצה לייצר אירועי מס או לא. כי ככלל, קרן השתלמות למשל זה משהו ייחודי לישראל שכל מדינה אחרת תרצה למסות.

אני עומד לעבור בחודש הבא בלי נדר לארה״ב ובגלל זה אני רוצה לשבור אותן כל עוד אני לא תושב ארה״ב לצורכי מס.

לגבי ביטוח לאומי, 5 שנים זה הזמן שלוקח להם לנתק לך את התושבות הישראלית. בחרת חתיכת זמן... אם תרצה לחזור, תחזור לפני שיתנקו לך את התושבות בביטוח לאומי. ניתן להניח שיש אמנה למניעת כפל מס, אבל מול רוב המדינות אין אמנה למניעת כפל תשלומים לביטוח לאומי. יתכן שתצטרך לשלם גם שם וגם שם. זה למה הצעתי לשקול להיות עצמאי.

דרך אגב, באספקט הגיאו-פוליטי, אתה בטוח שאתה רוצה במדינה הראשונה שרוסיה תפלוש אליה במקרה של מלחמה עם נאט״ו?!

השיקול הגיאו-פוליטי הוא לא צחוק, ב-2024.