⬅ חזרה לאינדקס

לימודים - לרוחב או לעומק?

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 11:36
רקע: בן 28, לומד לתואר ראשון בכלכלה ניהול ומערכות מידע (שנה א' סמסטר א').

הייתי אמור להתחיל תואר ראשון בכלכלה וניהול, ברגע האחרון רציתי לעבור למדעי המחשב, לא הייתה אפשרות, לכן בחרתי במסלול של 60% כלכלה וניהול ו40% מערכות מידע.

אחרי חצי סמסטר המבוא לתכנות (פיתון) לא כל כך מעניין וזה מעלה בי כמה שאלות.

1) תכנות - נהיה מעניין יותר בעתיד?

2) האם בכלל יהיה שימוש מעשי לדעתכם בעתיד לכלכלן/אנליסט/יועץ השקעות שהוא מתכנת "מוגבל"? אני הרי לא אגיע לרמות של מדעי המחשב במסלול התואר הזה.

3) כן אשמח ל"פיזור" בעתיד המקצועי שלי, לא להיות מוגבל באופציות העבודה שלי. אבל אני חושש שבמקום להרחיב את האופציות שלי אני דווקא אגביל אותן כי לא אהיה מספיק טוב לא בזה ולא בזה.

אציין שקשה לי עם כלל המקצועות כי אני לומד בזום (סטודנט מפונה). אז גם זה פקטור להנאה מתכנות. במקום להתנסות תוך כדי הרצאה אני מוגבל לחלון הזום רוב הזמן.

אשמח לחות דעת. יתרונות וחסרונות לדעתכם? שוקל לשנות בחזרה למסלול כלכלה וניהול 100% בתקופת השינויים של סמסטר ב'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 12:23
הניסיון שלי הוא לימודי רוחב, ולמען האמת לא היה מוצלח. נהניתי מהלימודים, ולמדתי הרבה, אבל כשחיפשתי עבודה ראיתי שמעסיקים מעדיפים אנשים שלמדו לימודי עומק ויודעים לעשות שהו ספציפי, ולא יודעים קצת על כל דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 13:26
ההתלבטות היא בין כלכלה וניהול לבין כלכלה, ניהול ומערכות מידע? מדמ״ח ירד מהפרק?

אם כן, אז לא חושב שיש הבדל משמעותי למעסיק פוטנציאלי בין שניהם, תבחר מה שיותר מעניין אותך.

כן לחלוטין! אקסל זהו כלי בסיסי שכולם יודעים להשתמש בו. היום יותר ויותר גם מתחילים להשתמש ולנתח באמצעות פייתון או R

למה אתה קורא פיזור? תואר בניהול הוא מאוד מגוון ורחב בהגדרה
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 15:14
ככל הנראה, עבור מדמ"ח אצטרך לעשות מכינה שונה או להתקבל על סמך ציונים.

על סמך ציונים לא אתקבל כי אני בקושי מחזיק מעמד (לתחושתי) בסמסטר, בקושי קולט את החומר עם הלמידה מרחוק.

מעניין. האם אתה במקרה מהתחום? או *שנראה לך* שזה כלי יעיל עבור מקצועות אלה?

הרבה יותר מתעניין בצד הכלכלי של התואר. אני חושב שמבחינת רמת מוסר עבודה ואופי אהיה מנהל טוב, אבל לא כל כך חקרתי את הצד הזה של המקצוע למען האמת. איך בכלל מגיעים לתפקידים האלה? יתנו לכל ילד עם תואר ראשון בכלכלה וניהול לנהל? אני בספק, אבל אולי אני טועה.

אפשר לשאול באיזה תחומים למדת ואיזה תחומים חיפשת עבודה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 15:33
מעסיקים מעדיפים ניסיון על פני החרטה הזאת שנקראת " לימודים ".

סבבה כולנו למדנו באקדמיה אפשר לעשות עם זה משהו? לא זה רק מעיד למעסיק שאתה יודע ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 16:34
- יש ניהול ברמות עומק שונות. אפשר לנהל צוות במרכז שירות לקוחות בלי תואר ועם כלום ניסיון, אפשר לנהל מחלקות ולנהל מנהלים באופן עמוק בהרבה. כל או אחרת, זה לא ידע שמגיע מהלימודים.

- לנהל זה לא רק כפיפים, יש גם לנהל תהליכים, מוצרים, תחומים וכן הלאה. ניהול ישיר של עובדים הוא פריזמה צרה.

- כן, גם נותנים לילד עם תואר לנהל (כפיפים). אישית, לא הבחירה המועדפת עלי, לניהול בני אדם נדרשת בגרות ובשלות וזה לא קיים בגיל 25.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 16:36
מזל שאסיים את התואר בגיל 31+ :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2024 19:51
למדתי תואר דומה לזה שאתה לומד, עבדתי כמה שנים בתור יועץ אסטרטגי לאחר התואר. אז מדבר מידיעה לא מספקולציות

ממש לא יתנו לכל ילד לנהל. תואר בניהול הוא תואר מעולה לכל אדם באשר הוא. אתה לומד לקרוא דוח כספי, לקרוא חוזה, קצת פסיכולוגיה, קצת מכל מיני דברים שחשובים לכולם. כן גם למנהלים הם חשובים. אבל אין דבר כזה מנהל כמקצוע, אתה צריך לעבוד בתחום כלשהו לצבור ניסיון ואז תוכל להתקדם למשרות ניהול
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2025 22:54
מחדש שרשור לאחר שדחיתי את התואר בעקבות המלחמה והפינוי של ק"ש.

במובן מסויים, לשמחתי דחיתי את התואר, בחירת התואר הייתה לא נכונה.

לומד כיום כלכלה וחשבונאות בתל חי. מתקשה בסטטיסטיקה וחדוא (כצפוי).

קיוויתי להיכנס למלגת הצטיינות משנה ב', אך זה נראה לא ריאלי כרגע כי אני מתקשה בקורסים שלא קשורים לחשבונאות אשר יורידו את הממוצע.

התחלתי לחפש מורים פרטיים באתר "לימוד נעים", יש התלבטות בין שניים, אחד ב200 ש"ח ואחרת ב220 ש"ח לשעה.

השאלה:

עד כמה (אם בכלל) חשוב לדעתכם ממוצע התואר? מדאיגה אותי במיוחד דחייה בקבלה להתמחות בעתיד (במשרד ותחום שאחשוק), למרות שכיום המצב בשוק עבור מתמחים הוא טוב.

האם יש טעם להשקיע כסף בשיעורים פרטיים במקצועות שצריך "רק לעבור" בהם?

כתלמיד בתיכון נשרתי, כך שיש קשיי למידה מהותיים (ופערים, במיוחד בקורסי המבואות שמצפים בהם שנגיע עם ידע מהבית במובן מסויים).

חושש לצבור פערים, אך יחד עם זאת ככל הנראה לא אוכל לשלב עבודה במהלך התואר, כך שחשוב לי להשתמש בכסף בצורה נכונה עבור קורסים "קשים וחשובים" יותר.

אשמח לדעות, עצות הארות והערות.

אולי אני סתם קצת בפאניקה, אבל לפחות בסטטיסטיקה אני מרגיש קצת אבוד.

פניתי במייל למרצה לגבי שעת הקבלה, מקווה שיאשר ואוכל לפגוש אותו בשבוע הבא.