⬅ חזרה לאינדקס

הקצאת נכסים - VT וטכנולוגיה

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2024 20:48
שלום, שתי שאלות בקשר להקצאת נכסים.

נתונים:

* ההון מתחלק בצורה פשוטה ל- 30% נדל״ן, 70% שוק ההון (VT) - תשואה שנתית נטו ממוצעת של 7%~

* אני לא תושב ישראל ונהנה ממדיניות מס מעולה

* עובד באחת מ ״7 המופלאות״ בתחום של Cloud/AI

* יתכן ואני מעוניין לבצע שינוי קטן בחלק של שוק ההון, ביחס שבין VT ל- טכנולוגיה, בעיקר Cloud / AI

האפשרויות הן:

1. לצבור את המניות של החברה שלי (אחת מ- ״7 המופלאות״)

2. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF בתחום ה-AI & Cloud

3. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF של נאסד"ק

4. למכור את המניות ולהשקיע ב- ETF של VT (המצב הנוכחי)

שאלה ראשונה:

בהינתן האפשרויות שלי, האם בהכרח ככל שמגוונים, הסיכון והתשואה יורדים? בלתי אפשרי לשקלל פרמטרים אחרים?

שאלה שנייה:

האם יש צורך לגוון את תחום ההשקעה של הנכסים מהתחום של ההכנסה מעבודה ישירה כאשר עדיין לא נמצאים בשלבי הפרישה?

הרי אין כוונה למכור את הנכסים במקרה פיטורים.

עבור זה יש קרן חירום פרטית וממשלתית, פיצויים, בת זוג עם הכנסה מתחום אחר, הלוואה על חשבון הנכסים, קיצוץ בהוצאות, עבודה בתחום אחר.

אשמח להתייעצות, לא איפה להשקיע, אלא כיצד לגשת לתכנון הקצאת הנכסים במקרה שלי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2024 21:51
VT חושף אותך לסיכון השוק. הפיזור הרחב עושה מינימיזציה לסיכונים אחרים.

חושף אותך לסיכוני החברה המופלאה שלך. אם אתה חושב ( או שיש לך מידע פנימי ( פה תזהר)) שהחברה תשיג תשואה עודפת אז אתה תיקח את הסיכון הנוסף אולי זה ישא פירות אבל עלול להסתיים בקטסטרופה

חושף אותך לסיכוני AI או Cloud ( אני מקווה שאתה מבין שמדובר בשני תחומים שונים) אתה חושב להשקיע בקרן או במניות אינדוידיואליות? (זה יחשוף אותך לסיכון חברה מסוימת) אם אתה חושב שהחברה\קרן תשיג תשואה עודפת אז אתה תיקח את הסיכון הנוסף אולי זה ישא פירות אבל עלול להסתיים בקטסטרופה.

אותו כנ"ל, רק סיכון יותר קטן ( סיכון טכנולוגיה כללי)

רק סיכון שוק.

לדעתי תמיד צריך לגוון כי זה מקטין סיכון. השקעה זה לא ספרינט זה מרתון. פעולות שעשית בעבר משפיעות לטווח ארוך.

זה אולי ימנע ממך להתרושש או ירידה ברמת החיים אבל את אובדן התשואה כתוצאה מסיכון מוגבר זה לא ימנע. ( אלא אם כן אתה חי במדינה שבה קרן החרום הממשלתית מפצה על הפסדים בהשקעות)

ככה אני מסתכל על זה.

אבל את השאלות הכי חשובות לא שאלת: מה מטרת ההשקעה? לאיזה טווח מדובר? ואיך אתה מתמודד עם סיכון ומימוש הסיכון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2024 23:11
תודה על התשובות.

לגבי השאלות שלא נשאלו אני מסכים שהן חשובות, אבל המטרה היתה לנסות לתחום את התשובות לשתי השאלות.

לשאלתך, המטרה היא עצמאות פיננסית (לא בהכרח פרישה מוקדמת), טווח של מעל עשור, לגבי סיכון, VT נותן עבורי את האיזון הנכון.

אי אפשר להגיע למצב של תוחלת חיובית, סיכון תחום ופוטנציאל לא חסום?

איך משקללים, מיסוי, ידע, תפיסת סיכון?

מה הסיבה שצריך גיוון בין הכנסה ישירה לבין הנכסים עצמם בשלב הצבירה כאשר אין כוונה למכור אותם?

אני מבין שיש קורלציה רק אם אני מתייחס לזמן בתור נכס בפני עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2024 23:37
תראה יש כל מיני מודלים של השקעה: CAPM או פקטורים. אבל אלו רק מודלים והם לא מסבירים תנודות של מניות או סקטורים.

בשוק ההון אין וודאות, אפילו לגבי tradeoffs , ובתחום של AI או Cloud אין אפילו היסטוריה. בסקטור ספציפי ובמיוחד חדשני זה יהיה יומרני להניח תוחלת חיובית, הסיכון בטוח לא תחום ברמה של חברה כי הטכנולוגיה שלה יכולה להתיישן במיוחד בתחומי חדשנות. מאידך הפוטנציאל לא חסום כי התחום יכול לגדול אקספוננציונלית . מיסוי זה אינדוידיואלי רק אתה יודע מה מצבך, ידע זה סוביקטיבי ( אלא אם כן אתה שותף למידע פנים) ותפיסת סיכון זה גם מאוד אישי. לסיכון ככל שאתה נכנס למשהו מצומצם וחדשני אתה מגדיל את הסיכון ואת הסיכוי. רק אלוהים יודע מה יקרה ואתה צריך להחליט אם אתה רוצה להסתכן. רוב האנשים גם אם הם משוכנעים בידע שלהם יקחו X אחוז ויסכנו אותו, כש-X תלוי בביטחון שלהם בידע וברמת הסיכון שהם רוצים לקחת.

אני לא מבין, אם החברה פושטת רגל או סתם מפסידה גם אתה עלול לאבד את מקום העבודה ( או לרדת במשכורת) וגם המניות של החברה יהיו שוות פחות. אם בזמן T הפורטפוליו שוווה פחות אז ההסתברות שבזמן T+ I זמן החלוקה יהיה לך פחות ( אם משאירים את שאר הפרמטרים זהים). זה אירוע שתלוי בגורל של חברה בודדת שיכול להשפיע לשנים רבות.