⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מט"ח בבנק הדואר

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 09:02
ראיתי שהיו מספר דיונים על הנושא הזה בפורום אבל רציתי לשמוע עדכון ווידוי פרטים.

יש לי סכום כסף שאני אמור לקבל בהעברה מחו"ל בדולרים, ואני מעוניין להשקיע אותם בבית השקעות בארץ ומסיבות טכניות לא ניתן להעבירם ישירות לבית השקעות.

רציתי לדעת מה העמלות שיש לבנק הדואר שישמש תחנת מעבר בדרך לבית ההשקעות.

לפי מה שידוע לי, יש רק עמלת פתיחת חשבון של כ-50 ש"ח, וכל העברה בתוך הארץ לא תעלה לי כסף, האם זה נכון?

בנוסף, העברות כספים אלו יעשו כל חצי שנה עד שנה, ולכן הייתי מעוניין לדעת מתי סטטוס החשבון נהפך להיות לא פעיל ועליי לשלם על זה עמלה.

האם בתי השקעות בארץ לוקחים עמלה על קבלת כסף בדולרים?

ההצעה שקיבלתי, לפני מיקוח, מבנק יהב היא שאין דמי החזקת חשבון ושכל קבלה\העברה של מט"ח היא 0.125% מהסכום (מינימום 5.5$ ומקסימום 58.5$), כלומר אני אשלם 0.25% מכל העברה (אני כנראה לא אגיע למקסימום ובטוח לא יהיה מתחת למינימום). האם זו הצעה סבירה יחסית לבנקים? למישהו יש ניסיון מול בנק יהב בתחום ויכול להגיד כמה הוא משלם?

תודה מראש לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 11:25
לדעתי תעשה סקר בין הבנקים ותשווה

התנאים של הבנקים בארץ דיי חולניים... 0.125% ...
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 11:31
מה לגבי להשתמש ב-IB כתחנת מעבר? דורש פתיחת חשבון וכיו"ב, אבל בסכומים מספיק גדולים אולי זה יתשלם לך.

מקריאה כאן בפורום אני יודע שזה זול מאוד להפוך שקלים בבנק לדולרים ב-IB. (כאשר הכסף עובר כשקלים ומומר על ידי IB)

אני מניח שגם התהליך ההפוך אמור להיות די זול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 13:38
בדיוק אותה עלות (זולה כמובן)
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 14:26
אני בספק האם הם מסכימים לקבל תשלום מחשבון בנק שלא על שם בעל החשבון.

אנשים כאן סיפרו תלאות על ניסיון להעביר כספים אפילו דרך קלירשיפט ודומיהם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 14:29
עמלת פתיחת חשבון - מה שכתבת.

על העברה מחו"ל לחשבון שלך אין עמלה, אבל על המרת הכסף לשקלים או הוצאה/העברה שלו לדולרים הם כן דורשים עמלות. מסקר שעשיתי בזמנו הם היו האופציה הכי טובה עבורי לכמה אלפי שקלים בודדים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 22:44
אם תזדמן לארה"ב תוכל לפתוח חשבון מקומי ולא לשלם כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2017 17:59
עשיתי לא מעט בירורים דומים בזמן האחרון, אבל עם גופים אחרים.. אז הכל ניחושים.

אני בספק שההעברה הזו בארץ. גם אם הברוקר ישראלי סביר להניח שהחשבון הדולרי שלו יושב בחו"ל. זה המצב לפחות בפסגות.

המקסימום נמוך מדי לקבלה/העברה מחו"ל (באיזור 150$ בדיפולט).. אז אני מניח שזה להעברה בתוך הארץ (שלא רלוונטית לדעתי).

0.125% זה די נמוך (הדיפולט ברוב הבנקים הוא 0.17-0.19) אבל הוא יכול להיות נמוך יותר.

בפועלים אפשר לקבל קבלה בחינם עם הוצאה קצת יקרה יותר. זה טוב אם אתה לא מתכוון להשקיע מיידית בכל קבלה אלא אתה יכול לצבור מספיק כדי לנצל את עמלת המקסימום.

כמו שכבר נאמר, הדרך הכי זולה לקבל מט"ח מחו"ל ולהעביר אותו לבית השקעות היא פתיחת חשבון בנק אמריקאי (אם לא כוללים את מחיר הטיסה (ולפעמים גם אם כן)).
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2017 21:09
תודה לכולם. בסוף אחרי בירורים, בנק הדואר לוקח עמלה מאוד גבוהה על ההוצאה של הכסף. כרגע אני משתמש בבנק יהב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2017 23:00
עוד הצעה, אתה יכול גם לעשות מהלך משולב.

לקבל כספים בבנק הדואר ולהעביר אותם לבנק אחר בארץ.

עמלת העברת מט"ח בין חשבונות בנק על שמך היא עמלה מפוקחת של 10$.

זה תלוי בסכום אבל יכול להשתלם.