⬅ חזרה לאינדקס

העברת השקעה מכספית ל?

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 12:19
שלום לכולם, אשמח להתייעצות קטנה.

עתיד להתחתן בעוד כחצי שנה ונכון להיום יש לי כ150K בתיק השקעות, שחצי ממנו מופנה עבור קרן שקלית עולמית של בלאקרוק וחצי בכספית.

אני די מתלבט מה לעשות עם החצי שבכספית.

הכנסתי לכספית לפני קצת יותר משנה כי חשבתי שארצה לקנות רכב חדש - אז אמרתי לעצמי שתוך כשלושה חודשים הכסף ייצא משם - והוא לא יצא.

בקצת יותר משנה עשיתי תשואה של 3.2% בכספית, תשואה נמוכה מהמצופה.

אני מתלבט האם להוציא חצי מהכסף ולהשקיע בSPY ואת השאר כאמור להשאיר עד החתונה לפחות, או שאם כבר החלוקה היא כזו אז אין טעם לגעת ומה שקיים בכספית להשאיר בכספית?

או שהייתם עושים משהו אחר? אשמח לשמוע דעות נוספות של אנשים..
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 12:24
הכל פה שאלה של סיבולת סיכון.

- כמה כסף אתה צופה שתצטרך משם בשנים הקרובות?

- האם אתה מתכנן להוציא הכל על החתונה ואחריה להישאר 100% על מניות ? אתה בנוי לסיבולת סיכון כזאת?

- מה עם תרחיש של אבטלה? יהיה מספיק כסף בצד למחייה של כמה חודשים?

התשובות לשאלות האלה יעזרו לך להבין כמה להעביר למניות אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 12:29
דמיין שהוצאת מהכספית ואז הסנופי נחתך ב- 30% עד החתונה. אתה בסדר עם זה?

תניח גם שהקרן העולמית תרד דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 21:28
@בבר

שאלות טובות שלא שאלתי את עצמי והאמת כיוון מחשבה מעולה עבורי.

כמה אני צופה? בוא נגיד שנרשמנו לדירה בהנחה ובמידה ונזכה בהגרלה כלשהי אז אצטרך סכום, לפחות 100K נזילים אני מאמין.

לגבי החתונה, אני לא רוצה לגעת בשום דבר, בתקווה שלפחות נכסה את החתונה על ידי האורחים והמשפחות. אבל במידה ואצטרך אז כן, אוציא משם אין לי ברירות. להישאר 100% מההון על מניות? זה אין סיכוי. אני חייב משהו סולידי.

לא רוצה לחשוב על תרחיש של אבטלה, חס וחלילה!!

@חתול לילה 30% אני מוכן לספוג, כן. אני כמובן צריך עוד משהו סולידי כתחליף לכספית שבו אוכל לשים סכום שאני צריך נזיל, אבל בהחלט אם אכניס לסנופי (וכנל הבלאקרוק) אז בהחלט, מכניס לשם ביודעין לכמה שנים מינימום, וביודעין שבכמה חודשים זה יכול לעלות וליפול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 22:05
אז מה ההתלבטות? אם יש לך סיבולת סיכון ויכולת לקחת סיכון, הכסף צריך להיות במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 04:01
אני לא יודע מה צריכה להיות ההחלטה שלך.

אבל אני כן יודע להגיד, שהיא לא צריכה להיות מבוססת על תשואת העבר שקיבלת, כי מה שתקבל בעתיד זו תשואת העתיד ולא תשואת העבר.