⬅ חזרה לאינדקס

זמן ממוצע ללקיחת משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 13:04
שבת שלום,

אנחנו לקראת חתימה על חוזה לרכישת דירה.

אנחנו גרים בשכירות והדירה שנעבור אליה ריקה, ובנוסף,

בעל הדירה שאנו שוכרים מסכים שנצא מתי שנרצה ולא צריך לחכות לתום החוזה.

בהתחלה הייתה לי המחשבה ללמוד את הנושא ולהביא משכנתא לבד ולחסוך את עלות היועץ.

בהנחה שאם יהיה לי מספיק זמן אגיע לביצועים דומים כמו שלו.

אבל עכשיו מאחר וגם יש יתרון משמעותי לסגירה מהירה של משכנתא (חודשי שכירות)

אני חושב על לקחת יועץ.

ולכן השאלה:

כמה זמן בממוצע לוקח ליועץ להביא משכנתא וכמה זמן לאדם הפרטי?

בהנחה שהמשכנתא טובה באותה מידה בשני המקרים...

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 13:40
סביר שיועץ (טוב) יעשה גם עבודה טובה יותר וגם מהירה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 16:11
אני גובה פחות :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 16:16
יועץ טוב יביא תוך שבועיים את ההצעה הכי טובה שהוא יכול בתיק רגיל בלי בעיות מיוחדות וידאג לתאם יום לחתימות, עד לביצוע כלומר למעבר של הכסף למוכר ייקח עוד שבוע עד חודש, תלוי בסוג העסקה ומהירות העבודה של עורך הדין. אם למשל העסקה טאבו ואין למוכר משכנתא הכל ילך זריז ואפשר תוך שבוע להעביר כסף, אם הרישון בחברה משכנת אז זה יכול לקחת הרבה זמן, אם דירה חדשה אז תלוי במהירות של העורך דין של היזם.

עבור אדם שעושה את התהליך בעצמו צריך:

- להיסגר על תמהיל ולהכין את כל המסמכים.

- להגיש את התיקים לכל הבנקים הרלוונטים, לאשר מול המוקד, ולחכות שיעבירו אותך לבנקאי שתתנהל מולו - שבוע

- מכרז ריביות בין הבנקים עד להעצה הנמוכה ביותר - 3-4 שבועות

- חתימות

- רישום בטוחות, מינימום שבוע

סה״כ 6 שבועות, אם אתה עובד מסודר וסגור על עצמך, יש יועצים שיביאו לך הצעה גם ב2-3 ימים ויתאמו לך מועד לחתימות, זה בדכ אומר שהם פשוט דיברו רק עם בנקאי אחד, שנתן הצעה יחסית טובה, ולא בהכרח טרחו ללכת לנסות לשפר אותה באמצעות פנייה לעוד בנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 16:47
תודה על התשובה המפורטת.

לגבי הנקודה האחרונה, יש דרך לדעת זאת? אפשר לדרוש שיעבור בלפחות 3 בנקים? או שיביא את ההצעות ביניים של מקצה השיפורים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 20:15
אתה יכול לבקש ממנו שיכתב אותך בהצעות של הבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 10:59
זה שוק חופשי אתה יכול לדרוש מה שאתה רוצה.

בכנות יהיה לך קשה לעקוב אחרי זה ואתה צריך יחסי אמון עם היועץ, לצורך העניין יועץ שרגיל לעבוד עם בנק אחד יכול להביא לך הצעה ממנו, ולהגיש באתר לעוד 2 אחרים ולהראות לך שההצעות שלהם יקרות. זה טכנית אומר שהוא הגיש ל3 בנקים, אבל בפועל לא ניהל מכרז מלא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 12:54
דיברתי עם יועץ שהומלץ לי עליו ממקור ראשון. מגיע מתעשיית הבנקים למשכנתאות, עושה אושם טוב אבל הסכום שהוא מבקש גבוה מאוד, 10k.

ומרגיש שדווקא בגלל הרזומה שלו הוא לא יקיז דם בסבבי בנקים אלה יביא הצעה אחת מהבנק שלו וזהו, היא תיהיה טובה ומהירה גם לא הכי טוב שהיה אפשר.

אולי זה בעצם לא כזה רע...
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 13:21
לי זה נראה משמעותי לקבל את הריביות הכי טובות שאפשר בהלוואה על סכום כזה גדול לככ הרבה שנים.