⬅ חזרה לאינדקס

כיצד תמליצו לי לפעול בנוגע החזר מס ?

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 22:37
היי, אני צריך את דעתכם והמלצתכם בנושא החזרת מס כוללת (או תשלום).

אני רוצה בסוף השנה להגיש בקשה כוללת של שבע שנים אחורה, כעת אני בן 27 ואף פעם לא בקשתי החזר, עברתי בין עבודות, הייתי סטודנט, ויש לי שני תיקי השקעות ואני רוצה לעשות החזר אחד מסודר וכולל שיכלול בתוכו את הכל, האם זה אפשרי בכלל ?כרגע למיטב הבנתי אפשר לעשות את זה דרך אתר "פיבו" לדוגמא, או שניתן לפנות ליועץ בתחום שיעשה זאת. יש לי תיק השקעות באינטרקטיב שפתחתי סביבות 2022 ובצעתי מכירות של ניירות ערך, ויש לי תיק נוסף באיי בי איי שגם בו אני בטוח שיש לי הפסדי מס מצטברים שניתן לקזז מול רווחים.

כיצד תמליצו לי לפעול ? אני אחד כזה שלא אוהב להתעסק עם טפסים וכדומה אז אני פחות בעניין של לעשות את זה באופן עצמאי..
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 23:35
אם אתה לא רוצה להתעסק בזה בעצמך, נשמע שאין לך ברירה - תמצא רואה חשבון שאתה מעוניין לקבל את שירותיו (סומך עליו, מחיר סביר, ...) והוא יעשה את זה בשבילך.

אגב, אם פתחת אינטראקטיב ב- 2022 ומכרת מניות, אני חושב שהיית צריך כבר להגיש דו"ח ב- 2023. עוד סיבה לרו"ח: הוא יכול ללבן דברים עם מס הכנסה בשמך..
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 23:41
אלפי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 01:29
כבר היום התחלתי בתהליך, ממש אינטואיטיבי וזול, תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 03:31
רק הדגשה - בדרך כלל ניתן לדווח 6 שנים אחורה. בגלל המלחמה עדיין ניתן לדווח על 2017, אך כנראה בקרוב תחסם האופציה.

ממליץ לפחות את שנת 2017 להגיש בהקדם, עם השאר תתעסק כשמתאים לך.

אגב אלפי - אם אתה מסתבך יש להם סרטונים ומדריכים מעולים. אני הגשתי לראשונה דוח דרכם עבור 2022 ללא בעיות תודות לסרטונים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 08:47
זאת לא האופציה היחידה ללקיחת שירות להגשת דוחות.

אם אכן יש משהו שנוצר שאתה לא מצליח בעצמך, תמיד אפשר לשלם לבעל מקצוע שילבן אחרי.

לא שמעתי על אנשים שהגישו באיחור דוח שהיו מחויבים בו, ושנוצרה בעיה.