⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי אמריקאי על המרות מט"ח בIBKR

🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 11:50
רקע: שנת מס ראשונה שלי עם חשבון השקעות, בפרט חשבון זר, אזרח אמריקאי תושב ישראל. אני משקיע בנכסים אמריקאים בלבד בIB.

קיבלתי FX INCOME WORKSHEET עם סכום סופי של הפסד של $120. קצת מבולבל בין כל הסוגים של ההכנסה שזה יכול להיחשב (988, 1256, וכו'). בסופו של דבר אני מכניס שקלים לחשבון, ממיר אותם לדולרים ומשתמש בדולרים לקנות קרנות מחקות מדד ושולח דולרים לאמריטרייד ולחשבון בנק אמריקאי.

לטווח הארוך צפוי מן הסתם שאמכור נכסים, אמיר חזרה לשקלים וזהו. האם אני יכול להשתמש בהפסדים האלה כנגד רווחי הון עתידיים או הכנסות אחרות? עדיין לא ברור לי לטווח הארוך איך ייראו ההכנסות מהמרות מט"ח. יש למישהו או מישהי ניסיון עם התחום הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 13:05
כן. המרות מטח לא מחושבות כלל לצורך חישוב מס.

הדבר היחיד שמשנה זה הקניות והמכירות של ניירות ערך (שווי הקנייה/מכירה ותאריך הקנייה/מכירה)

אתה יכול להתעלם מה-Worksheet הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 14:20
פרקטית, כמו ש @FIYaacov כתב, תתעלם.

אם באמת מעניין אותך החוק, זה פחות או יותר כך:

בזמן שאתה קונה דולרים ב IB, יש לך רווח או הפסד דולרי. אם יש הפסד, אתה לא יכול להשתמש בזה (כיון שזה PERSONAL), אם יש רווח של יותר מ $200 אתה חייב במס. (רק להבהרה, הדוח של IB בכלל לא יעזור לך לחשב את זה, כיון שאין להם את המידע לגבי ה COST BASIS, שזה שווי השקל בזמן שלדוגמא קיבלת את השקלים כמשכורת).

טכנית, זה נכון לכל הוצאה בשקלים. לדוגמא, נניח שאין לך כרגע שקלים בכלל. קיבלת משכורת של 1M שח ככשער הדולר היה 4 שח. אחרי חודשיים קנית דירה ב 1M שח ככשער הדולר הוא 3.5 שח. יש לך רווח ממוסה בארהב של 35,714 דולר בזמן קניית הדירה.

אבל, זה הכל חפירות :) .טכנית, פשוט תתעלם...
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 14:54
הבנתי. אז הבסיס לזה שאין לי מה לטרוח עם זה, הוא שאני לא תושב ארה"ב + המטבע הבסיס שלי בפרקטיקה הוא לא דולר? אז טכנית, הIRS ממסה את זה, אבל פרקטית אין אכיפה, או שיש ביסוס בחוק?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 15:08
@דן ג. כתב על מקרה שאתה כן אזרח/תושב ארה"ב.

אם אתה לא תושב אז בכלל אתה יכול להתעלם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 15:10
הכוונה היא שאני אזרח ארה"ב אבל לא תושב ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 15:13
לצרכי מס אין הבדל.

אז מה שהוא כתב הוא טכנית נכון לגביך, אך פרקטית מתעלמים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 17:34
חוקית, אין ספק שזה אכן נחשב הכנסה חייבת.

פרקטית אין אכיפה בכלל על פחות או יותר כל נושא :) .

כמו שכתבתי למעלה, הדוחות של IB בכלל לא יעזרו לחשב האם יש חבות מס (הם מחשבים רווחים והפסדים לפי מה שאתה מגדיר כמטבע הבסיס של החשבון. גם אם הגדרת דולר, זה עדיין לא קשור, כיון שאין להם את נתוני הבסיס). אם רוצים לדווח באמת כמו שצריך, צריך לעקוב אחרי כל הכנסה והוצאה שלך בשקלים (גם כשלא המרת מעולם למטח. כל הוצאה של כמה אלפי שקלים יכולה לגרור חיוב במס...(וההכנסה נחשבת הכנסה ממקור אמריקאי, כך שאפילו אי אפשר להשתמש בזיכוי מס זר))

לא שמעתי מעולם על מישהו שעושה את זה...
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 19:12
בהחלט נשמע לא פרקטי בעליל לעשות דבר כזה. פשוט הזוי...

תודה רבה על התשובות!