⬅ חזרה לאינדקס

הפעלת מזגן בצורה חסכונית ויעילה יותר - קצת על פונקציית I-FEEL בשלט.

🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 12:43
הפוסט מתייחס לרוב האנשים, שמשתמשים במזגן בטכנולוגיה הישנה ON/OFF.

מזגן זה, עובד תמיד במלוא ההספק ומפסיק כאשר הוא מגיע לטמפרטורה הרצויה וכך חוזר חלילה. (במצב חימום וקירור בהתאמה, לא משנה איזה טמפרטורה תהיה מכוונת)

כברירת מחדל, המדידה נעשית מהחיישן שנמצא במזגן.

בשביל לשקף בצורה מדויקת יותר את הטמפרטורה השוררת בחדר לדעתי, עדיף לעבוד עם מצב ה- I-FEEL ולמקם את שלט המזגן בסביבה הקרובה אלינו.

כך המדידה תתבצע מהחיישן שממוקם בשלט ולא מהמזגן.

בחורף - כתלות בסוג המזגן, וההרגשה האישית אני לרוב מסתפק בטמפרטורה של 20-22 מעלות בשביל לחמם את הסלון/חדר. אם אני מרגיש שהחדר עדיין לא חם והמזגן הפסיק אני כל פעם עולה במעלה אחת עד שאני מגיע לטמפרטורה הרצויה מבחינתי.

בשביל למנוע יובש, אני לעתים פותח חריץ קטן בחלון ומפעיל מכשיר אדים בשביל לתת תוספת של לחות לחדר.

נתקלתי בלא מעט אנשים שמפעילים אותו על 28-30 מעלות ולדעתי, זה מוגזם וגורם לצריכת חשמל מוגברת ולייבוש האוויר שבחדר.

בקיץ - 24/25

פתחתי את הפוסט, מכיוון שכבר נתקלתי באנשים שלא היו מודעים לפונקציה הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 12:45
זה כבר חימום, כשיש 24/25 מעלות אני מפעיל מזגן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 12:47
התכוונתי שזו הטמפרטורה שבה בד"כ אני מכוון את המזגן בקיץ. התכוונת למשהו אחר?

אם אני מרגיש שזה לא מספיק וחם באופן בלתי רגיל כמובן שאני מוריד את הטמפרטורה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 12:57
תקשיב בכל המזגני ON OFF הטמפרטורה זה קשקוש מוחלט, אין לך שליטה בכלל על הטמפרטורה, רק באיזה תדירות המזגן יכבה וידלק ובכל מקרה יהיה לך קצת קר כי המזגן עובד על FULL POWER או קצת חם כי הוא כבוי לחלוטין. המנעד בחדר עם ON OFF הוא גדול.

החוק אצלי במזגנים ON OFF הוא פשוט מאד: 16 מעלות תמיד.

תאמין לי המזגנים הכי טובים זה המזגנים של פעם שהיה להם כפתור 1 בלבד: כבוי או דולק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 13:32
מודע לכך שאין משמעות לטמפרטורה, ומפתח היציאה לא משנה מהי תהייה, טמפרטורת האוויר היוצא שתהיה מהפתח בין אם נכוון 20 מעלות או 30 מעלות היא תהיה זהה.

כמובן שלא מדובר בפתרון מושלם ולפעמים קר/חם אבל בסה"כ השיטה הזו עובדת לי לא רע בסלון ובחדר השינה.

אז בחורף/קיץ - מזגן ה-ON/OFF שלך, פועל ללא הפסקה אלא אם כן אתה יוזם אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 14:20
גם בחורף? :>

יש לנו מזגן עוצמתי בסלון שמקפיא/מלהיט אותו גם בטמפרטורות נורמליות של 23-25. הבעיה היא שהדבר הזה אמור לחמם גם את שני האזורים הסמוכים (שבין כל אחד מהם יש הפרדה של פתח רחב ללא דלת) ואת זה הוא לא מצליח לעשות אלא אם הוא פועל נון סטופ כשה- I FEEL הוא על האזור הסמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 14:57
יש לי אינוורטר.

בת"א אין ממש חורף, אולי מדליק על חימום כמה ימים ספורים בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 15:16
אצלי יש סיפור דומה בחדר השינה.

בלילות קרים במיוחד כשהחדר מגיע ל18 מעלות (הבידוד תרמי אצלי דיי גרוע בדירה).

ללא ה- ifeel גם אם אכוון על 30 מעלות, החדר לא יהיה מספיק חם.

איך אתה מתרשם מהבדלי הטמפרטורות השונים? שם אתה כן מרגיש שיש משמעות אם אתה מכוון (במצב קירור) 20 או 24?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 15:34
בחדר השינה שלי יש מזגן וסדין חימום.

שעה לפני שאני הולכת לישון, אני מפעילה את שניהם. מכבה כשנכנסת למיטה וישנה כמו תינוקת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 16:01
אכן פונקציה חשובה מאוד

הIFEEL מאוד עוזר בחדרים או חללים עם תקרה גבוהה

לנו יש בחדר שינה תקרה גבוהה (5-6 מטר) אז בלי הIFEEL באמת ב30 מעלות המזגן מפסיק את עצמו כי פשוט בחלק העליון של חם גם החיישן במזגן

עם IFEEL על השידת צד - 25 מעלות מחמם מעל ומעבר

(חייב להגיד שרק בחודש האחרון למדתי את זה , כי לא הדלקתי לפני זה חימום, וזה הטכנאי של החברה הגיע והסביר לי את זה)

*אני כן אציין שאני מהמתנגדים למזגני האינוורטר

לדעתי האישית החיסכון בחשמל לא שווה את התוספת תשלום

ובכובע של מהנדס מכונות זה רק עוד דברים שיכולים להתקלקל ולגרום לתיקון להיות לא כדאי כלכלית

אבל יש הרבה שיגידו שמעדיפים את זה

ויש גם כאלה שיקנו מזגן מיצובישי שעולה פי 4

הכל לגיטימי

IFEEL בהחלט פונקציה מעולה (דרך אגב לפעמים שווה להעביר את הFAN למצב אמצע וגם משפר פלאים בחללים גבוהים)
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 16:12
אינוורטר נשמע לי פתרון מעולה בעיקר לבתים עם בידוד תרמי גרוע.

לא מדובר רק בחיסכון בחשמל אלא בנוחות ובמוצר טוב יותר.

אני לא קניתי אינוורטר בגלל כל מיני סטיגמות והפחדות, אבל אין לי ספק שהמזגן הבא שלי יהיה אינוורטר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 20:44
ברור, חובה להפעיל את המזגן עם הפונקציה הזו, אני ממש לא מבין למה זה לא הברירת מחדל בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 22:13
זה עשוי להיות מאוד מסוכן - קצר, שריפה
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2024 22:40
גם לנסוע ברכב עלול להיות מסוכן, אפילו יותר.

אני לא ישנה עם הסדין פועל... ובכל מקרה מחליפה אחת לכמה שנים.