⬅ חזרה לאינדקס

הגשת דו''ח ראשון על דיווידנדים אצל ברוקר זר לאזרח ארה''ב תושב ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2024 07:24
שלום לכולם,

אני אזרח ארה''ב תושב ישראל עם חשבון השקעות אצל פידליטי בארה''ב. אני חייב מס על דיווידנדים שקיבלתי ב2023 מאחת האחזקות שלי. אני הגשתי דו''ח לארה''ב וזה לקח לי בערך 15 דקות.

מה נדרש כדי להגיש את דו''ח הישראלי בעצמי?

מה שאני יודע בינתיים: אני צריך לפתוח תיק מסוג 93 על ידי שליחת טופס 5239 ואישור ניהול חשבון בנק למפ''ל של מס הכנסה.

HELP! איזה טפסים אני אמור להגיש למס הכנסה אחרי שתיק מסוג 93 נפתח? האם אני אמור להגיש את ה1099 שקיבלתי מפידליטי? האם נדרש תרגום? מצאתי פתרונות חלקיים למצב שלי בפורום, אבל מאוד יעזור לי לקבל פירוט של הטפסים הנדרשים.

בנוסף: יש לי גם יתרה של כ 6000 ש''ח שכבר שילמתי דרך אתר מס הכנסה בתיק 95 עבור שכר דירה שקיבלתי---בגלל שינוי בחוק ל2023 לא הייתי חייב לשלם אותו.

אני רוצה לנכות את הזיכוי כנגד החוב מס שלי על הדיווידנדים.

תודה מראש, יונתן
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2024 18:29
היי, בינתיים פתחתי תיק מסוג 93. עכשיו יש לי רק דיווידנדים בברוקר בארה''ב. האם ייתכן שהגשת טפסים 1301 ו 1324 נספח ד' הם כל מה שאני צריך להגיש?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2024 18:39
אתה תושב ישראל, כלומר בישראל אתה מדווח על כל ההכנסות שיש לך.

בארץ עבור הדירה אתה צריך למלא נספח ב' לדוח, טופס 1321

אם אין לך הכנסות מרווחי הון, אז אין צורך בנספחים לרווח הון, רק תוודא שבאמת אין, לא טפסי 867 ולא רווחים זרים.

אתה צריך אישור כמה שילמת מס בארצות הברית על הדיבידנד, ולרשום את ההכנסה ואת המס, במקום המתאים בנספח ד', טופס 1324

בארץ אתה צריך לדווח על כל מקור, אז אם אתה שכיר, גם למלא את הפרטים מטופס 106.

אם הפקדת עצמאית לקופות גמל למינהן (קרנות פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל לחסכון) אז גם כאן אישורים מתאימים.

את הכל אתה מרכז בטופס 1301
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2024 19:21
אני לא יודע מה הגשת אבל אתה בטוח שהגשת את זה בצורה תקינה?

FBAR?

FEIE?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2024 23:24
אני מגיש דו''ח לארה''ב לכמעט 40 שנים....שם זה פשוט, יש FREE FILLABLE FORMS והמערכת בנויה לאנשים שמגישים דו''ח בעצמם. הלוואי שהייתה מערכת כזאת כאן--אולי תהיה פעם. הFBAR מגישים בנפרד. מבחינתי יוצא יותר טוב לא לנצל את הFEIE...
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 07:00
יש.

גוגל "מילוי דוח שנתי מקוון"

אבל אז לרוב המילוי אורך משמעותית יותר זמן (אלא אם אין זיכוי מס זר).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 07:28
תודה רבה על טיפ, עכשיו מצאתי. אני אשתמש בו.

אתה צודק, מילוי הטפסים ללא הFEIE אורך קצת יותר זמן. מה שעושה את זה מהר הוא שאני יכול לבסס את מבנה הדו''ח על השנה הקודמת. לילדים שלי אני מגיש ה FEIE ואז זה באמת רבע שעה.