⬅ חזרה לאינדקס

עת להחלטות חשובות

🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2024 20:44
שלום לכולם, קצת נתונים יבשים עלינו

בן 30 נשוי עם 2 ילדים

גר בשכירות עם חוזה לטווח ארוך

מרוויחים יחד 25 נטו (יעלה בטווח הבינוני)

חסכונות נמוכים יחסית (קרנות השתלמות ופקדונות)

יש לנו דירה בשווי 2m ש"ח

שחוב המשכנתא שלנו הוא 600,000 שח

הווה אומר שב" בלוקים" של הדירה יושבים להם הון עצמי של 1.4m ש"ח

אני רגע לפני החלטה האם למכור את הבית (יש קונה) ואני רוצה ברשותכם להתחבט בשאלה איך אני יכול להיות שווה בעוד כ20 שנה מעל ל10m ש"ח?

אם אחזיק את הדירה לנצח וודאי שלא איהיה שווה סכום כזה, אבל פתאום עולים לי כל מני קולות של "לא מוכרים נדל"ן" וכו, ומצד שני אני צעיר יחסית, ומוכן להתפשר על לגור בשכירות, ובעוד עשור לא בטוח שזה יהיה המצב.

יש לי כמה כיווני מחשבה

ואשמח לעוד תובנות ממכם.

1. לשעבד את הדירה ותמורת הלוואה לשיפוץ לקחת סכום כל שהוא ולקנות עוד נכס.

-אני פחות בעד. בגלל עלות המיסוי של נכס שני בישראל, ועלות המימון היקרה יחסית. וקצב הגדילה האיטי יחסית

2. למכור את הדירה, להשאיר 600,000 לעיסקת נדל"ן חדשה (20,80 /או אזורי פינוי בינוי) או סתם עסקה טובה.

ואת שאר הכסף לשים בתיק השקעות בסיכון גבוה ל35 שנה ויותר. ע"פ מחשבון ריבית דריבית אפשר להגיע למעל 10m די בקלות

-אני מאמין בהחלט במעלות של דירה יחידה בארץ (75 אחוז מימון למינוף, פטור ממס, וכו)

-אני לא חושש מסיכון גבוה, מכיר את שוק ההון יחסית, ובטוח בעצמי שגם ביום של קריסה אני אשב רגוע ואנסה לדחוף לתיק עוד כסף.

-מבחינתי לגור בשכירות בעשור הקרוב עם כל המורכבות שבזה.

תודה רבה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2024 21:43
מתי רכשת את הדירה, ומדוע רכשת אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2024 21:44
מחיר למשתכן, לפני 8 שנים לערך. להשקעה
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2024 10:31
כמה שאלות ותהיות למחשבה:

אני מניח לפי התיאור שאין לך עדיין תיק מסחר עצמאי; אתה בטוח שאתה מעריך נכון את סיבולת הסיכון שלך? גם אם נניח שכן, אתה בטוח שאתה מעריך את סיבולת הסיכון של בת הזוג?.

אתה רושם שיש לכם חסכונות נמוכים, אתה בטוח שהיא תזרום עם כל תכנית כלכלית שתיזום? אתה בטוח שאם לא תהיו עם משכנתא ההוצאות על צריכה לא יעלו? מהיכרותי, יש בני זוג שהרבה יותר קל לשכנע אותם להתאמץ ולחסוך כדי לשלם מוקדם יותר את המשכנתא, מאשר כדי להשקיע בתיק מניות.

במקומך, הייתי מתחיל בצעד קטן של הגדלת שיעור החיסכון וההשקעה כל חודש (ובמיוחד מוודא שכל עלייה בשכר תנותב להשקעה ולא לצריכה).

דרך אגב, לפי שכר נטו של 25K, אני מנחש שאתם מפרישים לפנסיה והשתלמות כ-8000 ש"ח בחודש (כולל המעסיק); אם נניח שאתם מצליחים להשקיע בתיק פרטי כ-5000 ש"ח בחודש ונניח שה-20 שנה הבאות יהיו טובות בשוק ההון (הנחה שאי אפשר להניח, אבל היא זהה עבורך בתרחיש של מכירת הבית), אפשר לשער שתוך כ-20 שנה תתקרבו ליעד שהצבת גם בלי צעדים קיצוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2024 10:41
מעניין מאוד מה שכתבת.

אנחנו כבר שנים מדברים על התוכניות של "היום שאחרי" המכירה, הבת זוג לגמרי בעניין של תיק מסחר, ובמקביל המשך השקעות בנדלן בארץ.

- אין לי תיק עצמאי, וגם להפריש לפנסיה התחלנו מאוחר יחסית (עצמאי וסטודנטית על לא מזמן.)

למה אתה קורא לזה צעד קיצוני?

אני לתומי חושב שזה ניצול הכסף עד תום, 1. חיפוש של עיסקה חדשה וטובה עם אופק מניב (פינוי בינוי) תוך עשור, ובמקביל תיק השקעות גדול ומכובד שיעבוד עבורנו.

אף פעם לא הינו במינוס אבל גם יכולת החיסכון שלנו מעבר להפרשות לפנסיה הם מוגבלות עם גובה השכר שלנו. לכן אני לא יכול לבנות על עתיד כלכלי מזהיר עם 25 נטו בחודש.

אשמח להערות על מה שכתבתי

תודה רבה