⬅ חזרה לאינדקס

סגירת כסף לילדים - חלוקה שווה

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 08:49
שלום חברים,

יש לי שאלה כללית, אולי הנושא ייראה טריביאלי לחלקכם אבל כאחד שאינו כלכלן אני עדיין לא סגור על עצמי ואשמח לעצות.

בשעה טובה יש לי סכומים נאים בחשבונות השקעה והחלטתי עם אשתי שנסגור סכום משמעותי לטובת עזרה עתידית לילדים באופן שיהיה חסין יחסית לתנודתיות הגבוהה שעיקר הכסף נמצא בה.

שיקול מרכזי שלנו הוא לייצר חלוקה שווה בין הילדים.

הבעיה היא שמנעד הגילאים רחב ולא אחיד. ארבעה ילדים בהפרש של 12 שנה בין הגדולה לקטן.

את הסכום ארצה לשים בחשבון נפרד - כנראה מנוהל ע"י בית השקעות בסיכון בינוני (רעיונות נוספים יתקבלו בברכה).

הערכה שלי היא שהוא ישמש לקניית דירה - אבל אני לא מעונין להגביל שימוש. חשבנו לקבוע כלל שעד גיל 30(?) הילד יוכל להוציא את חלקו לרכישת דירה, ואחרי גיל 30 לכל שימוש (למשל).

השאלה המרכזית שלי: איך מוודאים שכל ילד קיבל אותו סכום בהינתן פערי זמן של שנים?

שאלה שניה היא כמובן איך הייתם מנהלים את זה?

כל עיצה תתקבל בברכה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 08:58
בני כמה הילדים?

אם 29.5 אז אולי באמת כדאי לשקול סיכון בינוני (גם אז לא הייתי בוחר בזה)

אם בני 0-12 - למה סיכון בינוני?

מה שהייתי עושה אני:

כשהילד הראשון רוצה למשוך את הכסף, מחלק את הסכום ב- 4 ונותן לו. כשהשני - מחלק ב- 3 ונותן, וכו'..
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:04
קצת יותר בפירוט

זאת עיקר השאלה שלי. למה לנסות לשטח תנודתיות של כסף עבור הילדים?

המחיר של זה היא תשואה נמוכה יותר.

אם הילדים רוצים למשוך את הכסף כשהשוק למטה - תסביר להם שאולי זה לא תזמון טוב, ותחליטו ביחד מה כדאי. אבל אחרת זה יכול לעלות להם בהרבה מאוד כסף...

באופן כללי אני מסכים ש"ילד" בן 30 יכול לקבל החלטות מה לעשות עם הכסף :)

השאלה היא מה יקרה במידה ובגיל 21, מיד אחרי החזרה מהודו, ילד כלשהו יחשוב למשוך את הכסף עבור קניית דירה במקום שאתה חושב שזה טעות קטסטרופלית... מה תעשה אז? נניח "קרקע חקלאית במחיר מציאה בשיווק בלעדי" של רמאי כלשהו.

אין לי תשובה, אבל אולי כדאי לחשוב על גיל מינימום, או להתנות (עד גיל 30) בהסכמה שלכם, או פשוט לא לשתף את הנושא שיש להם קרן בכלל (עד שהראשון עומד לקנות דירה \ להגיע לגיל 30)

הייתי פותח חשבון ייעודי לשם כך, וקונה ETF רחב ככל הניתן, וקונה עוד ככל שיצא להם להפקיד כסף נוסף
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:11
לא קשור פערי שנים, יש אחוזים.

ביום שהילד מחליט למשוך את החלק שלו אתה מנייד את החלק הרצוי לחשבון שלו בתור מתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:17
זו בעיה שאין לה פיתרון מתמטי, אלא היא תלויה בהשקפה שלך לגבי שוויון.

אם כל אחד מקבל לפי חלקו בשעת החלוקה (הגדול - רבע, השני - שליש וכן הלאה) אז המשמעות היא שככל שהילד יותר קטן הוא יקבל יותר.

אם אתה רוצה שכל אחד יקבל סכום שווה (ממודד) בגיל בו החלטת לתת את המתנה, זה יותר מסובך וכולל אי וודאות מסויימת בשעת החלוקה לראשון.

הבעיה הזו קיימת הרבה פעמים בירושה, כאשר יש פער של עשרות שנים בין הנכדים. רוב האנשים מחלקים שווה בשווה את הסכום, מה שמיטיב עם הנכדים הצעירים כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:20
בוא נאמר - ותוכל לנחש פרטים - שרוב הכסף נמצא על מניה אחת.

הילדים 12-24.

לוקח את נושא חוסר השיתוף עד שיצטרכו. בגדול זה מה שתיכננתי - תודה.

לא חושב לייעץ להם על תזמון שוק. ההנחה שלי שימשכו כשיצטרכו.

השאלה המרכזית היא עדיין איך מבטיחים חלוקה שוויונית (בהנחה שכולם יזדקקו לעזרה הזו מתישהוא).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:22
תודה.

האחוזים ברורים, אבל הסכום היחסי משתנה במשך השנים - ודאי עם תנודתיות השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:26
תודה - אני מניח שכיוון שאני מייעד את הסכום הספציפי הזה לדיור הייתי רוצה שיהיה שוויון ביחס למחירי הדיור.

ברור לי שהפתרון מורכב ואין פתרון יחיד - אני מחפש את הדרך הטובה ביותר להצמיד למדד כלשהוא.

אין לי בעיה לבצע תחשיב לאחור והשלמות אם צריך בכל ארוע "משיכה" למשל - או בסיום המשיכה האחרונה - לא יודע - לכן מתייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:26
אבל למה אתה מקדש את הסכום?

אתה אומר הבדל 12 שנה, אז כשהראשון מושך, יש לו 12 שנה להשקיע את הכסף לפני שהאחרון מושך.

אם ישקיע באותה צורה, גם תהיה לו אותה תשואה, אם ישקיע יותר טוב או יותר רע, אז זו אחריות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:28
אם אין לך בעיה לעשות השלמות, אז תצמיד את המשיכות הראשונות למדד מחירי הדיור, ובהמשך תעשה התאמות
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:30
שאלה טובה. אני מניח שזה נובע מההנחה שלי שהכסף מיועד לדיור.

בעולם אידיאלי הייתי רוצה שכל ילד כשימשוך את הסכום יוכל לקנות את אותה דירה חדשה, באותו בניין חדש עם הסכום הזה - לא משנה כמה שנים יעברו.

אני מניח שהשאלה שלי היא איך להתקרב לאידיאל הזה
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:31
אפשר לתת לכל ילד שלאחר הילד הראשון את הסכום שקיבל הראשון צמוד למדד שתבחר, ואם תהיה יתרה, לחלק שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:32
ההנחה היא שהכסף משמש לצריכה (כולל שירותי דיור) ולכן יוצא שהילד הראשון מקבל הכי מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 09:58
קודם כל ברוך הבא!

אני חושבת בדומה למה שכותב @גרהם. יש פערי שנים וזה אומר הבדלי אינפלציה, ריבית ועליות ערך שנוצרים במהלך שנות הפער האלו.

אם אתה בוחר לסגור להם כסף דרך מניות/קרנות/אג"ח, אז יש כלי מדידה נוסף מעבר למטבע - כמות היחידות שקנית. אולי לחלק את כמות היחידות באופן שונה לכל ילד? אולי לעשות התאמות אינפלציה לבכור כשהשני מושך את חלקו וכן הלאה?

מעניין אם מישהו ישב על הנושא הזה ומצא מה נכון חשבונאית, ואיך זה הסתדר מבחינה רגשית אצל הצאצאים.

@אורי ג.

@FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 10:04
ומעניין גם שבכל מה שנוגע לירושה, השיקול הזה של הפרשי גיל לא קיים למרות ההיגיון הכלכלי שבו. יש מקרים בהם הירושה לא מחולקת באופן שווה בין הילדים (בדרך כלל יביא לסכסוך משפחתי), אבל לא מהטעם הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 10:44
לי לא חשוב והילדים שלי לא גדולים מספיק.

לא משנה לי אם ילד X קיבל יותר מY, מה גם סביר להניח וארצה לחלק את הכסף בצורה לא שוויונית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 12:25
בגלל הפרשי גיל או סיבה לא קשורה לזה?

בכל אופן, עניין אותי אם אתה מכיר מחקרים בתחום.

זה נראה לי עניין שונה. בהורשה, נקודת החלוקה היא במות ההורה/סב. בחסכון, נקודת החלוקה משתנה לפי גיל הילד ושלב הנתינה.

בכל אופן, אני אמביוולנטית בנושא. יש כאן שילוב של חישובים רציונאלים עם הפתעות ריגשיות לא ידועות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 12:35
גם בהורשה אפשר להתנות שהכסף ליורש צעיר יועבר בעוד מספר שנים (ועד אז יצבור ריבית).

השאלה היא האם קבלת כסף בגיל 40 דומה לקבלת אותו הסכום בגיל 10. מנקודת מבט כלכלית אפשר לטעון שבן ה-40 ישתמש בכסף לצריכה הרבה יותר מוקדם מבן ה-10 ולכן קיבל פחות. בפועל, אני לא מכיר אף אחד שקובע כך בצוואה או שבכלל חושב שלצעיר מגיע "קנס".
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 12:38
מסכים. הבעיה בהורשה לא שווה שברגע שנשבר העיקרון כל אחד יביא לדיון התחשבנות היסטורית ואין לזה סוף.

עדיף לשמור על שוויון בין ילדים, אבל אם יש נסיבות שמצדיקות סטיה מכך, עדיף בעיני לתת בחיים לפי העדפת נותן המתנה ולהוריש לילדים סכום זהה לכל אחד.

ואף על פי כן, לא תמיד זה אפשרי, ובמובן הזה בהחלט מרבה נכסים מרבה דאגות, גם בירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 13:01
במשפחה שלי היה מצב דומה, שלא נגמר טוב. האח הבכור קיבל 300 אלף כשהתחתן, סכום שהספיק לחצי דירה בזמנו. אחיו הצעיר התחתן באיחור (18 שנה אחריו) וקיבל גם 300 אלף. מבחינת ההורים הוא קיבל אותו סכום, אבל כח הקניה שלו הרבה יותר קטן.

לילדים שלי השקעתי את אותו הסכום, אני מתעתד לתת להם אותו כשילכו לאוניברסיטה. זמן ההשקעה זהה לשניהם, אבל השנים לא...

אין לי פיתרון יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 13:23
נשמע לי שהפתרון הכי טוב הוא להיות סודי לחלוטין (לא לספר לילדים בכלל על ההשקעה), ואז כאשר מחליטים לספר להם, להיות שקוף לחלוטין:

"משנת X השקענו עבורכם כסף, כרגע יש בקרן Y וכל מי שרוצה למשוך מוזמן לעשות את זה ויקבל את חלקו המלא, או שיבחר להשאיר את הכסף שימשיך לגדול וימשוך אותו בשלב מאוחר יותר"

אפשר אפילו לעדכן אותם פעם בכמה חודשים על הסטטוס והשווי הנוכחי

ככה אין מקום לריבים, כל ילד מחליט בעצמו אם, מתי וכמה למשוך, והכל שקוף

אפשר כמובן להתנות משיכה בגיל מסויים או תנאים אחרים, אבל להמשיך עם השקיפות המלאה
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:17
אין קשר.

אם יצא לי ילד פושע? לא יקבל

אם יגדל ילד פזרן שלא יודע להתנהל עם כסף? יקבל אבל אח שלו ינהל. אולי דירות עם הערות אזהרה.

אם ילד אחד יעשה אקזיט ויהיה עשיר גדול והאח השני יחליט להיות נהג משאית?

אם ילד אחד יביא 5 ילדים והשני יהיה אל הורי?

אם אחד רוצה ללמוד רפואה בארה"ב והשני מספיק לו תואר בפילוסופיה פה בארץ?

בקיצור כשאגיע לגשר אעבור אותו, אני דוגל במתן לפי צורך ולפי תמריצים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:18
יש הרבה נושאים רגשיים בחלוקת כסף לילדים.

דבר אחד לדעתי די ברור - כשעוזרים לילדים כמתנה בעודי בחיים, נראה לי הרבה יותר חשוב לשמור על שוויון ושקיפות.

יכאב לי הרבה יותר אם בחיי אראה סכסוכים בין הילדים שנובעים מחלוקת כסף שהענקתי שנתפסת לא שוויונית.

לכן אני מנסה להגיע לכלל מוגדר היטב. כל ילד כשיבקש עזרה יקבל, עם הסבר על המנגנון שאקבע ולמה.

השאלה כאן היא איזה מנגנון יהיה קרוב יותר להגדרה שוויונית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:23
זה קרוב לוודאי דומה למה שמתגבש אצלי. ההבדל הוא שיש הפרשי גילאים. כשהגדול ימשוך כסף לקנות דירה לקטן יהיו עוד הרבה שנים עד שיתגייס... כך שאין לו את הבחירה הזו. השאלה איך לנטרל חוסר שוויון שנובע מהפרשי השנים.

ההנחה היא שהכסף מיועד לדיור ולכן הציע כאן מישהו להצמיד מרגע המשיכה הראשון למדד הדיור ולבצע התחשבנות בכל משיכה של ילד נוסף (עודפים לחלק, וחוסרים להשלים ממני למשל).

לא בטוח עדיין איך אבנה את המנגנון לזה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:47
זה נכון שלקטן אין את הבחירה, אבל לגדול יש: הוא יכול לא למשוך ולצבור ריבית מחוץ לשוק ההון.

כל עוד אתה מעביר את הבחירה לילד, ועוזר לו לקבל את הבחירה המושכלת ביותר, עם כל הידע והנתונים הזמינים, אבל משאיר את הבחירה להיות הבחירה שלו, אני לא חושב שיש מקום לויכוחים. אולי אחד הילדים יהיה מבואס מהתוצאות, אבל התוצאה תהיה הבחירה שלו.

באופן כללי אני מאמין בלתת לילדים לבחור בעצמם, ולהיות אחראיים על הבחירה שלהם. מצד שני, הילד הגדול ביותר שלי בן 9, אז בוא נגיד שזה לא שהוא עומד לקנות דירה בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:53
תמיד יש בחירה לא לצרוך.

אבל בשורה התחתונה יש משמעות כספית להחלטה לצרוך מאוחר יותר. זו בדיוק הסיבה שהריבית הריאלית בהלוואות היא חיובית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 14:55
נכון, אבל במידה.

שוויון ושקיפות מוחלטים עלולים לעודד קטנוניות.

החיים לצד ילדים בוגרים הם ארוכים והנסיבות משתנות. ילדיי יידעו שקיים שוויון ותהיה גם שקיפות לגבי הסיוע בסכומים גדולים, אבל לא קיימת זכות לאף אחד שעל כל שקל שניתן לאחיו בגלל צורך או רצון של ההורה, הוא יקבל במקביל סכום זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 15:05
אתה צודק שלא רצוי לעשות ניהול מיקרו לאף אחד ורצוי שיקבלו החלטות שלהם. הגדולה היא לא הבעיה גם - הבעיה בשלושת הבאים אחריה...

אז בהחלט כעצתך אשאיר להם את הבחירה אם למשוך או לא.

תוך כדי שיחה הבנתי בעצם שמרגע שיש משיכה - ואני מצמיד כנראה למדד תשומות בניה או מחירי דיור כלשהוא, המשמעות היא שמרגע שהגדולה משכה - הרווח של האחרים נקבע כצמוד לאותו מדד. כל רווח עודף יחולק גם למי שמשך. מצד שני, הם מוגנים מהפסד יחסי לאותו מדד (שאותו אשלים מבחוץ).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 17:29
בזה אני איתך.

השיוויון חשוב לדעתי בהורשה, מניסיון חיים ומה שראיתי אצל אחרים.

שקיפות היא דבר חשוב מאד בעיניי באופן כללי בחיי משפחה, ולא רק בנושא כלכלי.

נתינת כסף במהלך החיים היא פועל יוצא גם של צרכים בפועל ולאו דווקא תיכנונים מראש.

דעתי היא לא להתנות את הכסף בשימוש לדיור דווקא.

בפורום הזה יש הרבה אנשים שבוחרים לא להחזיק כסף בקירות אלא בתיק השקעות עצמאי. אולי גם מישהו מילדיך יבחר כך?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 19:21
אצלי העזרה (שלנו כהורים) מתחלקת לשני סעיפים עיקריים. לימודים ודיור.

בשני המקרים ההתייחסות שלי היא למטרה ופחות לכמה כסף זה עולה.

לדוגמא - בלימודים: בעיקרון אנחנו מממנים לכל ילד מחיה (הוצאות הכרחיות)+מגורים+שכר לימוד עבור תואר ראשון.

אם התואר לוקח ארבע שנים ולא שלוש או אם הילד צריך ללמוד במרכז (היכן שהדיור יקר יותר) ולא באזור זול יותר זה לא משנה את המטרה. ולכן בהחלט ייתכן שילד אחד יקבל יותר מילד אחר.

לגבי דיור גם כאן המטרה היא החשובה - הון ראשוני לדיור (הסכום לא נקבע סופית כי כרגע הכסף מושקע בצורה מאוד אגרסיבית ולכן מאוד מאוד עלה. באותה מידה הוא גם יכול לרדת ולכן לא קבענו עדיין את הסכום שנוכל להתכוונן אליו). כאשר נגיע לגשר המטרה תהיה לעזור באחוז מסוים לרמת דיור מסוימת. מרגע שהאחוז הזה ייקבע, המטרה שלנו היא שנוכל לאפשר גם לאחים הון ראשוני באותו אחוז (לאותה רמה דיור פחות או יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 21:45
שני הסנטים שלי:

אני הפקדתי\מפקיד סכום קבוע שצמוד למדד מהלידה ועד גיל 21 לכל אחד מהילדים, ומשקיע אותו באותה קרן סל זולה שצמודה למדד רחב. כך שאני השקעתי בכל ילד את אותו הסכום ריאלית, וביצעתי את אותה השקעה. למרות שהסכום שיתקבל בסוף ריאלית יהיה שונה בהתאם לתנאי השוק באותה תקופה, ולנסיבות האישיות בזמן הפדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 10:03
כלומר, נקודת ההתחלה שווה ולא נקודת הסיום. שיטה טובה בהגיון, מעניין איך הילדים יתפסו את זה בבוא יומם לקבל את הכסף.

להערכתי, כדאי לשוחח איתם על זה בגיל המתאים ולהסביר את הרציונאל (בתוך חלק משיחות חינוך פיננסי).
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 11:51
הפוסט מעלה שאלה טובה, שקשה לפתור טכנית.

במיוחד אם מדובר על מטרה מסויימת (רכישת דירה לדוגמא) ואז הצמדה למדד לא בהכרח תשקף את שינוי המחיר של הפריט הספציפי הזה.

כמו כן, צריך לדעת להסביר לילדים את ההגיון מאחורי ההשקעה.

ממה שכתבו מעלי נראה שהפתרון הכי הגיוני הוא השקעה לכל הצאצאים במועד מסויים סכום קבוע אבסלוטית.

כל אחד ימשוך במועד אחר סכום אחר, אך בגלל שינויי מחירים והתייקרויות שונות, יתכן וריאלית הסכום יהיה דומה (נניח שליש דירת 4 חדרים בהוד השרון) ובנוסף יהיה ניתן להסביר לילדים את ההגיון.

במידה וניתן, מציע לקבוע שיעור תמיכה היאפשר לך גמישות כלכלית לאחר מכן לבצע התאמות במידה ויהיו שינויים משמעותיים. לדוגמא רצית לממן שני שלישים של דירה X, אבל אולי עדיף להחליט שמממנים חצי, כי אתה מרגיש יותר בטוח שזו תמיכה שתוכל להעניק לכלל הילדים בסבירות של כמעט 100%.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 13:32
אני אכן מתכנס לרעיון דומה.

סוגר סכום שמיועד לכל הילדים (בתיק השקעות מנוהל כנראה).

כל ילד ביומו ימשוך רבע.

מרגע המשיכה הראשון אתנהל אל מול מדד מחירי הדיור - ובכל משיכה נוספת של ילד אחר אבצע התאמה. לעתים ההתאמה תהיה לתת לילד\ים שמשכו כבר השלמה (אם התיק עשה יותר ממדד מחירי הדיור - מעדיף את האופציה הזו מאשר לתת לילד המושך פחות, בכל מקרה תלוי סכום ויכולת שלי באותה נקודת זמן) ולעתים לתת לילד שמושך כרגע השלמה (אם מדד מחירי הדיור עשה יותר מהתיק).

הקונספט פשוט וקל להסביר (כיוון שמטרת הכסף צבועה לדיור) ולא קשה לחשב השלמות אם דרוש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 14:44
רעיון נוסף שלאחרונה שמעתי עליו:

אח בכור (בבגרותו) קנה דירה. הוריו בחרו, במקום להעביר לו סכום כלשהו, לשלם חלק מהמשכנתא החודשית, למשך שנים רבות.

מאותה נקודה העבירו במשך כל חודש את אותו סכום לכל הילדים (למרות שרק הבכור קנה דירה).

אני לא אומר שזה רעיון טוב במיוחד, אבל זה משהו מקורי שנחשפתי אליו בדיוק בזמן לשרשור הזה
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 15:10
בהנחה שמקורות הכסף הם לא בלתי מוגבלים, אני חושבת שזאת דרך ממש לא טובה.

מחר ילד אחר יבקש עזרה בתשלומי הגן, ואז הם יעבירו גם לאחרים את הסכום החודשי הזה. מחרתיים ילד שלישי יצטרך פסיכולוג ויבקש עזרה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 15:24
נראה לי שלא הייתי ברור..

הילד הבכור ביקש עזרה מההורים עם התשלום עבור הדירה. לצורך העניין יש להם 2 ילדים.

ההורים החליטו מאותו רגע להפקיד בחשבון של כל אחד מהילדים, לצורך הדוגמה, 3,000 ש"ח, כל חודש.

כלומר הם "נעלו" את עצמם להתחייבות ארוכת טווח לעזור לכל הילדים בצורה שווה.

הילדים יכולים לעשות עם הכסף מה שהם רוצים. הבכור כמובן רואה את הכסף בתור תשלום על המשכנתא. אחיו לעומת זאת יכול להשתמש בכסף לתשלומי גן ו\או פסיכולוג. הכסף שלהם.

פשוט במקום לשלם bulk sum חד פעמי - החליטו מסיבותיהם להעביר תשלומים חודשיים.

כאמור, לא מנסה להגן על הרעיון הזה, הוא פשוט חשיבה מחוץ לקופסה. אולי זה יתאים לחלק מהקוראים בפורום. ואולי גם לא :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 16:10
האמת שזה רעיון מאוד מענין שבעצם מבטיח חלוקה שוויונית כיוון שניתן לפתוח עם הילדים האחרים קרן מוצמדת למחירי הדיור... ואם הם קטנים מדי אז אוכל לפתוח בשבילם. באופן הזה אין צורך בהתחשבנות עתידית.

במקרה שלי אני יכול פשוט לסגור את הסכום שאני מייעד לזה עכשיו, וברגע שמתחילים בתשלומי משכנתא אני יודע בדיוק לכמה תשלומים אוכל לעזור במינימום....

רעיון מענין - תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 17:40
לא אוהבת את זה בכלל בכלל…

האחים האחרים יתרגלו להוציא את זה כחלק מההוצאות השוטפות שלהם, וזה מתכון לאינפלציה אישית שאפילו לא נשענת על ההכנסות של עצמם. רע מאוד.

גם את ההעברה החודשית לצורך תשלומי המשכנתא אני לא אוהבת. הקושי של הצעירים זה הון ראשוני נורמאלי, שנובע ממחירי הדיור המשוגעים (שזו אנומליה בארץ).

אין בעיה ואין שום צורך לעזור לזוג צעיר עם ההוצאה החודשית של המשכנתא (כל עוד הם לא קופצים מעל הפופיק וקונים דירה שמתאימה למידותיהם). להיפך, זו דרך טובה מאוד להתרגל לחסוך כל חודש דרך המשכנתא.

אין שום קרן כזו.

על מנת להצמיד את הסכום למדד מחירי הדיור אתה תצטרך לעקוב אחר מדד הזה, ולהוסיף כסף אם יהיה הפרש יחסית להשקעה שנבחרה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 08:03
תודה.

לגבי העברה זהה לאחים - אפשר לשים להם בחשבון שאינו שייך לשוטף ולהגדיר שמיועד לדיור (הון ראשוני, משכנתא או שכ"ד). בכל מקרה זה כנראה פחות אופטימלי וידרוש הצמדה למדד מחירי דיור בכל מקרה...

ד"א - אהבתי את הכנוי... והסרט השני מעולה לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 08:12
גם בעיני זה לא רעיון טוב במרבית המקרים.

אם להורים יש את הכסף, שיעבירו אותו והילד יחליט איך להוציא אותו. ההתנייה בתשלום משכנתה מורידה את דרגות החופש של הילד (למשל, מיחזור, פרעון, שנמוך הדירה וכו').

אם להורים אין את הכסף עכשיו, אז לא נכון מצידם ומצד מקבל המתנה לכבול אותם בגיל מבוגר להוצאה גבוהה קבועה.

המקרה היחיד בו אולי זה פיתרון טוב, הוא במקרה של בזבזן כרוני. אם אין דרך אחרת לחנך אותו למשמעת תקציבית, אז השיטה הזו לפחות כופה עליו חסכון מסויים ברכיב הקרן של המשכתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 08:35
כאמור:

לצורך העניין, במקרה הזה הם החליטו להעביר את הכסף גם במידה והבכור ימכור את הדירה ויעבור לגור בשכירות או בקרוואן או על הירח D:
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 08:48
רז אין קשר למשכנתה? אם מחר ההחזר יעלה ב 500 ש"ח הילד יכסה את ההפרש?

בכל מקרה, תמיכה חודשית היא כמעט תמיד רעיון רע, אבל כל אחד ונסיבותיו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 08:55
בדיוק. גם ההחזר לא שווה לגובה המשכנתא (נמוך ממנו)

כאמור, לא מגן על הרעיון, רק משתף :)