⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת?

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 23:00
היי.. אז זה ה"כאפה" שגרמה לי לצאת מכל האדישות וללמוד על העולם שבו הכסף שלי מתנהל בכל הקשור להשקעות, ביטוחים, פנסיות וכו'.

בעצם לאחר שסיימתי את עבודתי במקום אחד, ולא טרחתי לעשות ריסק בזמן, הקרן עברה לסטטוס לא פעילה. יש בה סכום מכובד של כחצי מיליון.

בעצת הסוכן הפנסיוני, כל החסכון הזה הועבר להראל כ"ביטוח חיים משולב חסכון" עם דמי ניהול של 0.6%. ההגיון במהלך הוסבר לי בכך שבגלל הקופה שלי לא פעילה כעת על כל רווח יהיה עלי לשלם 15%. לכן להבנתי זה בעצם גרם לכך שכל הפנסיה שלי עברה כעת להיות סוג של ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח.

השאלה שלי - איך אני עושה עם הלימון הזה לימונדה כלשהי?

1. אני כן אחזור לשוק העבודה בעוד כחודש\חודשיים. אבל לפי הבנתי, לקחת את כל הסכום הזה ולצרף לקרן פעילה חדשה בא עם יתרונות אך גם עם חסרונות. היתרונות יהיו דמי ניהול משופרים. לעומת זאת, במקרה פטירה, זה בעצם מתאדה אם זה עובר לפנסיה פעילה. יש הגיון או הצדקה כלשהי לעשות זאת? יש לי עדיין 30 ומשהו שנות עבודה לפניי אם לא אצא לפרישה מוקדמת.

2. האם יש כיוונים אחרים שלא עלו בדעתי שניתן לעשות עם קרן פנסיה לא פעילה ( או כל מוצר פיננסי אחר שמקבל את זה - גמל\ביטוח מנהלים)? ניהול עצמי וIRA ? או כלי פיננסי עם דמי ניהול פחותים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2024 09:19
הסכום יעבור ליורשייך אם תמות לפני היציאה לפנסי, מוות לאחר יציאה לפנסיה זה סיפור אחר, אבל אתה די צעיר אז לא הייתי דואג בשלב הזה.

אתה יכול לפתוח גמל Ira אם יקבלו אותך, אבל גם בזה יש חסרונות לעומת פנסיה. אני מציע לחפש בגוגל יש הסברים מפורטים על כל מוצר.

אני אישית בקרן פנסיה בגלל דמי הניהול הנמוכים
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 17:54
זה לא לגמרי מדויק. אם האדם נשוי ועובד אז מוטביו יקבלו מפנסיה פעילה, קצבה שמבוססת על ההפקדה החודשית. בהיות אשתו צעירה יחסית ותחיה מספר שנים סביר, רוב הסיכוי שלא תקבל דבר מעבר לקצבה זאת. לעומת זאת אם היה משאיר את הכסף בגמל או ביטוח מנהלים היא היתה מקבלת גם את אותה קצבה וגם את החצי מליון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 13:10
כמובן שאין בכך המלצה:

בהינתן שכבר אי אפשר לעשות ריסק ולהמשיך את הרצף הביטוחי, אני לא רואה טעם להשאיר את הכסף בפנסיה המקיפה. ובטח לא לשים בביטוח מנהלים.

אני הייתי מחפש קופת גמל עם דמי ניהול נמוכים ומעביר לשם את הצבירה הקיימת. אין בכך המלצה.