⬅ חזרה לאינדקס

גירושין - איזון משאבים

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2024 22:25
אשמח להסבר ממי שמכיר איך עובד איזון משאבים אקטוארי כחלק מהסכם גירושין.

בחוו״ד האקטואר הוצגו שתי חלופות:

1 - היוון שבו אני משלם את ההפרש שחושב בין הפנסיה שלי לפנסיה של פרודתי. שנינו מעל גיל 50 ומרבית הצבירה הפנסיונית שלי היתה במהלך הנישואין (תאריך ה״קרע״ היה לפני כ-6 שנים)

2- דחיה של האיזון למועד היציאה לפנסיה בכך שלמעשה על הפנסיה נרשמת פרודתי כבעלת אחוזים שווים אליי.

השאלות:

1- איך בודקים איזו חלופה כלכלית טובה יותר עבורי ?

2- איך בפועל מבצעים את החלופה השנייה ? האם הרישום זכויות על הפנסיות נעשות בשתי הפנסיות, גם שלי וגם שלה כך שבמועד הפרישה, כל אחד מאיתנו זכאי למחצית ממה שמגיע לשני/ה ? איך מבצעים את הרישום רק על ״תקופת הנישואין״ ולא על התקופה שלפניה ובעיקר התקופה שאחרי מועד הקרע ?

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 23:31
1 - בגדול החישוב האקטוארי הוא שהחלופות דומות בהיוון להיום, זה בעיקר ענין של העדפה אישית.

אני העדפתי לשלם מזומן היום ולא להיות מחויבת לחלוק את הפנסיה שלי בפרישה.

2 - כחלק מהליך הגירושין בית המשפט יוציא פסיקתאות, ורושמים את החלק שנקבע על שם המוטב.

אני לא מכירה סיטואציה שעושים את זה על 2 הפנסיות, זה רק על ההפרש.

בית ההשקעות אמור להכיר איך מעבירים את הפנסיה על שם המוטב ובעקרון מכאן ואילך זה כל שמה, לטוב ולמוטב.

כלל, היא תוכל למשוך כקצבה כאשר אתה תגיע לגיל זקנה.

בהצלחה

זה לא קל, אבל עובר
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 19:22
תודה על התשובה והעידוד !

שאלת המשך - מאחר ומדובר בשתי חלופות - מה קורה במידה ושני הצדדים מעוניינים בחלופה שונה ?

אצלנו בכל חלופה יש צד אחר שאמור לשלם מזומן מיידית (במקרה של היוון - אני וסכום גדול, במקרה של דחיית האיזון - היא בסכום קטן משמעותית עבור הפרשים בקרנות השתלמות לטובתה)
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:11
האמת שאני לא יודעת

אבל חושבת שהשאלה היא בסוג ההליך

אם אתם בניסיון להגיע להסכמה - תנסו להסכים גם על זה

אם גם ככה יתקיים דיון - בית המשפט יפסוק גם לגבי זה

כלל, הנטיה של בית המשפט למיטב הבנתי היא לדחות לפנסיה, זה הדיפולט, קשה לחייב מישהו לשלם עכשיו.

זה שהחלופות אצלכם צולבות זה באמת קטע, אני לא זוכרת שנתקלתי בזה, ולא יודעת מה עמדת בית המשפט והאם יש כזו,

חושבת שהם עדיין ינטו לטובת האיזון

בטח אם אפשר יהיה "להכיל" את התשלומים שהיא צריכה להעביר עכשיו במסגרת כלל חלוקת הרכוש.

אני לא אשת מקצוע בתחום רק אומרת מניסיוני

והאמת שבזמנו אנשים טובים מאוד פה בפורום עזרו לי, וזו היתה לי עזרה מאוד משמעותית.

זו הזדמנות טובה בשבילי להגיד תודה ולהמשיך את הטוב הזה.

אז אם צריך עוד משהו אפשר גם לפנות אלי באישי ואנסה לעזור במה שאפשר
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:13
אבל האמת

קודם תשב עם עצמך

ותחשוב

מה אתה מעדיף

ואחר כך תנסה לקדם אסטרטגיה של הסכמה

באופן שיהיה לטובת 2 הצדדים

זה לא קל אבל אפשרי.

וכמו שאמרתי, עובר
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:34
אם שני הצדדים לא רוצים להוציא עכשיו כסף מהכיס, נראה לי הגיוני והוגן לדחות את חלוקת הפנסיה למועד הפרישה ולהקטין את הזכויות בגובה ההפרש בצבירה בהשתלמות.

קח בחשבון שמדובר במכשירים שונים, אז ייתכן שיש כאן יתרון או חיסרון מבחינת מס (שקיים גם בדחייה "רגילה") וכן שאני לא איש מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 23:26
לצערי - אין בינינו קשר ישיר אלא רק דרך עורכי דין ולכן קשה מאד להגיע להסכמה. מצדי ניסיתי להתפשר כדי להימנע מהליכים משפטיים אבל ככל שהתפשרתי, כך הצד השני הקשיח עמדות ודרש יותר ויותר.

תודה שוב על העזרה, לא הבנתי איך שולחים כאן הודעה פרטית/אישית אבל שמח לשמוע שיש פה אנשים טובים שעוזרים ואשתדל לתרום גם אני בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 23:28
הצד השני מעוניין בחלופת ההיוון כדי להשתמש בכסף לקניית חלקי בדירה המשותפת. בחלופה השניה, הסכום הוא נמוך משמעותית. תודה על העזרה !
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 06:24
אני לא חושב שאפשר וראוי לכפות תשלום גדול בגין זכויות עתידיות, אבל, כפי שכתבתי, אני לא איש מקצוע בתחום.