⬅ חזרה לאינדקס

הבנק התחיל לחייב על כרטיס דיירקט

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 08:51
סטודנט בגיל 23

כל חיי התנהלתי עם כרטיס דיירקט

לאחרונה בתחילת הבנק לגבות 10 שקלים עבורו (מזרחי טפחות) בכל חודש

זה נשמע לי מאוד מוגזם

ביקשתי מהבנקאי פטור מדמי הכרטיס אחרת אעבור לבנק אחר. הוא טען שהוא יבדוק ואז אמר שזה לא אפשרי ושהוא יכול לבטל לי את הכרטיס אם אני לא רוצה לשלם או שאעבור לכרטיס אחר.

אני באופן עקרוני מעוניין להישאר עם כרטיס דיירקט כי זו נראית לי הדרך ההגיונית היחיד להתנהל עם כסף.

הבעיה היא שאני לא יכול לעבור עד שכפסי הפיקדון הצבאי שלי לא ישתחררו, וכעת אני תקוע בבנק שלא מכבד אותי.

האם יש מה לעשות? האם יש חלופה בשוק? האם יש כרטיס דיירקט חוץ בנקאי בחינם?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 08:57
למה לא כרטיס אשראי? בשביל להכריח את עצמך לא להיכנס למינוס?

אולי אפשר לשקול אשראי עם מסגרת נמוכה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:04
ברקוך הבא לפורום.

לעניות דעתי אין אבל,

יש כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים ללא עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:13
יש לי סף נמוך של התנגדות לרצונות שלי אז אני צריך משהו כזה שיחזיק אותי מלהוציא כסף בצורה של אשראי

וחוץ מזה, זה עניין של עיקרון, כך חונכתי
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:19
למה לא? למיטב ידיעתי אין מניעה לעבור, ובהמשך למשוך את הפיקדון גם אם החשבון הישן נסגר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:31
אין שום בעיה לעבור בין בנקים. אתה יכול גם לעבור סניף, זה יכול לשפר את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:51
לפי מה שאני רואה, נראה שלפפר יש אפשרות של דביט. לא יודע אם זה מתאים (נניח אמריקאים לא יכולים לפתוח שם חשבון, גם קניות בחו"ל איתו נראות יקרות מבחינת עמלה)

במקומך, הייתי מנסה להבין מה מסגרת אשראי שבטוח תהיה לך טובה, וקובע אותה. זה יכול להיות אפרוקסימציה דיי טובה לדביט, שנראה שזאת חיה נדירה ופחות נתמכת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 11:38
אל תשקיע בזה הרבה זמן. ואל תהיה מתוסכל בשביל 10 שקל בחודש. ודאי אל תעבור בנק בשביל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 11:49
לך לבנק עם תעודת סטודנט ואישור לימודים ותבקש לעבור למסלול סטודנט, לא מכיר ספציפית היום במזרחי אבל כשאני הייתי סטודנט זה עבד לקבל פטור מעמלות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 14:12
אני בהפועלים, הייתי לפני כמה שנים באותו סרט.

עקפתי אותם, הלכתי ישר לישראכרט, והאריכו לי לשנה.

אחרי שנה פניתי אליהם שוב - והאריכו לשנה נוספת, וחוזר חלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 14:43
אל תסתכל על התשלום כתשלום מיותר

תחשוב שאתה משלם עשר שקל בשביל להפחית בצריכה שלך

הרי זה הסיבה שהבנק גובה על זה תשלום כי הוא רוצה שתעבור לכרטיס אשראי שתצרוך יותר
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 16:39
כרטיס אשראי עם מסגרת מינימלית.

כרטיס דביט - מוריד את הסכום מהחשבון באותו יום.

כרטיס אשראי - מוריד את הסכום מהחשבון פעם אחת בחודש.

אם יש לך בעיה שאתה רואה "סכום ביתרה" בחשבון - או שלא תסתכל בחשבון כל יום, או שתעביר את הסכום לחסכון חודשי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 17:44
כרטיסי דביט הם לא מוצר מפותח בארץ אין מה לעשות, והבנקים פה מאפיינים מחזיקי כרטיסים כאלה בתור אוכלוסייה חלשה כמו מסורבי אשראי, אנשים בקשיים שמהדקים חגורה או חסרי משמעת עצמית, ואלה האוכלוסיות שהם הכי אוהבים לדפוק ושהכי קשה להם להתמקח. תצטרך לוותר על כל מיני עקרונות ולעשות כרטיס אשראי כמו I need it ללא דמי כרטיס
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 20:07
לעבור בנק זה מאוד פשוט ללקוח ללא עבר בנקאי סבוך (כלומר, ללא הלוואות/משכנתאות/הוראות קבע שאז זה יכול להיות בלאגן) ומתבצע ממש בלחיצה דרך הבנק החדש. לי לא הסכימו לתת פטור מעמלות ל-3 שנים (רצו לתת רק לשנה) ופשוט עברתי. מן הסתם תוכל להזמין כרטיס חדש שיהיה פטור מעמלות ל-3 שנים בבנק החדש (יש הרבה בנקים שנותנים את זה). נסתרות דרכי הבנקים, ועד היום לא הבנתי איזו תועלת יוצאת לבנקים מזה שכל כמה שנים אני עובר בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 21:36
כי 99% לא יעברו ומשם יגיעו הרווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 21:47
יש בעיה עם כרטיסי דביט שיש להם תקרה לא מאוד גבוהה של סכום עסקאות יומי, מגבלת סכום לעסקה בודדת, ויום יומיים עד שזה מתאפס. לכן נורא קל להיכלא למצבים בהם יש לך כסף בחשבון אבל אתה לא יכול לבצע את העסקה (אולי אם תנסה לקנות מקרר ומכונת כביסה באותו יום). אי אפשר לשכור עם דביט רכב בחו"ל ועוד כל מיני שטויות.

זה שיש לך אשראי, לא אומר שאתה צריך להוציא יותר כסף ממה שיש לך. משמעת עצמית זה חשוב, וכדאי לפתח אותה ולא לסמוך על מישהו שיתקע מקלות בגלגלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 01:29
נסה להתחיל תהליך סגירת חשבון או מעבר חשבון דרך אתר הבנק שלך, וציין שהסיבה היא בגלל תשלום עבור הכרטיס. אני מתקשה להאמין שאין מחלקת שימור, גם בבנק, ושלא ינסו לשמר אותך. העזיבה שלך תעלה להם יותר. סטטיסטית זה עוד לקוח שעזב, נטש, ואתה כנראה משלם עמלות פעם ב בנוסף ל 10 שח דמי כרטיס, אתה ככל הנראה מחזיק סכום בעו"ש, לכן אם ההיגיון שלי כמו של הבנק - מאמין שלא תצטרך לממש את בקשת הסגירה/מעבר בנק.

אם אתה חושש, המתן שיגיבו כאן מניסיון האם בקשה לסגירה/מעבר מתבצעת מידית או ישנו תהליך שימור (ההיגיון שלי אומר לי כן, לא מניסיון)
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 09:30
מניסיון אישי שלי, בבנק מזרחי טפחות קשה יותר לקבל הנחות בעמלות.

כיום מחזיק חשבונות בפועלים ובדיסקונט עם 0 עמלות. כל 3 שנים מתקשר להודיע שאם לא אקבל הנחה בעמלות אעביר את החשבון. במזרחי זה לא עבד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:42
אני באותו הגיל, משתמש בדיירקט גם, והייתה לי את אותה הבעיה.

יש מספיק בנקים שיתנו לך פטור מעמלות על הכרטיס (ועל העו"ש) בגיל שלך, ואתה גם סטודנט אז בכלל.

זה תהליך ממש קל ולוקח מינימום השקעה, ממליץ לך פשוט לחפש באינטרנט על תנאים לפטור ולברר עם הבנקים השונים.

לגבי הכספי פיקדון אני לא בטוח שהבנתי נכון את הבעיה, אבל יש דבר כזה שנקרא ניוד, כלומר אם אתה עובר בנק ונכנס כסף לחשבון הקודם אז הבנק הקודם מעביר את זה לחשבון החדש אוטומטית (אתה לא צריך להישאר לקוח של הבנק הקודם בשביל זה) ולדעתי זה תקף לשנתיים ממועד העזיבה, אבל שוב ממליץ לך לחפש ולבדוק את זה גם, יש מלא מידע באינטרנט.